pratik el yapımı anneler günü hediyesi
Anneler günü için bütçenizi zorlamayacak hediyeler arıyorsanız, bu yazımızda sizlere yapımı son derece kolay ve üstesinden rahatlıkla gelebileceğiniz el yapımı anneler günü hediyeleri sunacağız. Normal zamanlarda da ev yapımı hediyeler, sevdiklerinize veya arkadaş için en özel hediyelerden biridir. Şayet hem yapımı kolay, hem de doğru hediyeye (Yetenekleriniz ölçüsünde yapabileceğiniz hediyelerden bahsediyoruz.) karar verirseniz, oldukça eğlenceli anlar yaşayacak ve de hediyenizi en uygun fiyata getirmiş olacaksınız! Bu işin sermayesi "emek" dersek çok daha makul bir tanım olacaktır. Annenizi mutlu edeceğiniz ve kendini çok özel hissettirecek bu hediyeler neler? İşte sizin için araştırdık ve hem pratik, hem de en kolay şekilde yapabileceğiniz el yapımı hediyeleri başlıklar altında topladık. Annenize armağan edeceğiniz el yapımı hediyeleri tasarlarken, kesinlikle siz de ortaya bir şeyler çıkartmış olamanın hazzını ve tatmin duygusu yaşayacaksınız!  O Halde hemen başlayalım!
Anneler günü için pratik hediyeler
Ataçlardan Küpe Yapın: Bu, hızlı, kolay ve oldukça ucuz bir hediye önerisidir. Tek ihtiyacınız; nakış ipi, küpe klipleri, Ataç ve Tac gibi şeyler ve bir de hızlı kuruyan tutkal. Bu tip malzemeleri her hangi bir hobi marketten temin edebilirsiniz. Ataçları üçgen şekil oluşturacak şekilde açın. Üçgen ataç üzerine küpe klipleri yerleştirin. Ataçlerın bir köşesine nakış ipi; bir ucunu düğüm atın.
anneye el yapımı hediyeler
Annenize Mini teraryum Bitki Bahçesi Yapın. Bombeli cam vazo (Akvarum Vazosu),tToprak ve çakıl gibi malzemeleri toplu şekilde ucuz satın alarak annenize evinde kullanabileceği son derece dekoratif bir hediye yapabilirsiniz. Dekoratif taşlardan süsleyerek hazırlayabileceğiniz Teraryum mini bahçe için gerekli malzemeleri yapı marketlerden de kolaylıkla temin edebilirsiniz. Teraryum mini bahçesinin nasıl yapıldığını detaylı görmek istiyorsanız bu yazıyı inceleyebilirsiniz. TIKLAYIN
pratik el yapımı anneler günü hediyeleri
Annenize lezzet kavanozu hazırlayın! Çerezlerden veya hazır tatlı şeylerden de İçlerinde en pratik ve en kolay olanı bu tarz bir hediye hazırlamak! Bunun en fazla ihtiyaç duyacağınız malzeme, içi iyice temizlenmiş bir kavanoz bulmak! Nasıl yapılır? 2 su bardağı un, Yarım su bardağı toz Yarım bardak esmer şeker, 2 çay kaşığı kabartma tozu, yarım çay kaşığı tarçın, Yarım çay kaşığı tuz, yulaf yarım fincan kıyılmış ceviz ve yarım su bardağı çikolata cips. Öncelikle kavanozun içine unu dökün. Sonra, yavaş yavaş bir seferde şişenin içine yulaf, toz şeker, esmer şeker, kabartma tozu, karbonat ve tarçın ekleyin. Bunları iyice kavanoz içerisinde dağıtın. Şişede son iki kat olarak ceviz ve çikolata parçaları ekleyin. Küçük bir kağıt parçası kesin ve kuru malzemeler (1,5 bardak ayran, 2 büyük yumurta, ve yarım fincan eritilmiş tereyağı) ıslak malzemeyi yazınız.350 derece fırında 50 dakika pişirin. Daha sonra kavanoz içerisinde katman katman yayın!
anneye el yapımı hediyeler
Annenize çikolatalı kurabiye yapın! Hediye alma işini genellikle son dakikaya bırakırız. Bu yüzden son dakika olarak bakındığımız şeyler pek de içimize sinmez. Eğer siz de anneler günü hediyenizi son dakikaya bırakanlardansanız, el yapımı kurabiyeler imdadınıza yetişecektir. Genellikle kurabiyeler hepimizin sevdiği tatlı şeyler. Bu anneler gününde annenize kendi ellerinizle kurabiye yaparak, şık bir hediye kutusu içerisinde armağan edebilirsiniz. 
anneye el yapımı hediyeler
El Yapımı Foto Kolaj Albümü hazırlayın! Fotoğraflarınızdan annenize fotokolaj albüm tasarlayabilirsiniz. İster tek tek fotoğraflarınızla, isterseniz de Photoshop ile hazırlayarak değerli annenize foto kolaj albüm yapabilirsiniz. Bu da yine yapımı son derece pratik ve hızlı şekilde yapabileceğiniz şık hediyelerden biri. 
el yapımı anneler günü hediyeleri
Fayans Üzerine El Yapımı Çiçek Baskı Almak. Çiçek resmi veya aile fotoğrafınızı fayans ya da çini üzerine uygulayarak annenize dolukça dekoratif bir hediye yapabilirsiniz. Bunun için gerekli olan mazemeler 4 adet 10 x 10 veya 15 x 15 düz beyaz fayans, Parlak MoPpodge gerekmektedir: Öncelikle fayans üzerine Mod Podge ile hafif bir tabaka oluşturun ve fırça ile iyice gezdirin. Fotoğraf parçasını fayans üzerine yerleştirin ve hava kabarcıklarını önlemek için kağıdın kenarlarına parmağınızla sıkıştırın! Daha sonra 15 dakika kurumasını bekleyin.Her başlığın kağıdın üstünden Mod Podge Gloss üç kat uygulayın. Kuruma işlemi tamamlandıktan sonra tercihen balkonda iyi havalandırılan bir alanda üzerine sprey püskürtün. 
pratik el yapımı hediyeler
Annenize Bir Çay Fincanı Mum Yapın. Oldukça pratik ve ev yapımı hediyelerden biri de Fincan içerisinde kokulu mum yapıp hediye etmektir. Mum nasıl yapılır? 
Mum Nasıl Yapılır? Bir kere şu unutulmamalıdır ki, eriyik haldeki mum, elastikiyet özelliğine sahip yani her şekle girebilen bir maddedir. Dolayısıyla mumlardan istediğiniz şekli alabilmeniz mümkündür! Yeter ki muma şekil verecek bir kalıbınız olsun! Parafin normal şartlarda katı bir maddedir. Bu nedenle mum yaparken parafini eritmek gerekir. Öncelikle eski bir metal kap alarak içerisine katı haldeki parafini koyun ve kısık ateşte eritin! Dikkat; özellikle eski bir kap diyoruz çünkü sonrasında bu kabı tekrardan kullanamayabilirsiniz. Parafin eridikçe içine stearin ekleyin. Bu iki maddeyi de ahşap bir çubuk veya metal bir şişle iyice karıştırın. İçerisine renklendirici ve beğendiğiniz kokulardan çiçek/meyve esansı koyun! Özellikle çilek esansını tavsiye ederim! Mum yandıkça ortama harika bir çilek kokusu yayılacaktır. Kab içerisinde eriyik haldeki muma istediğiniz şekli verebilirsiniz. Bu konuda yaratıcılık tamameln hayal gücünüze bağlı! Mesela hazırladığınız mumu teneke dışında cam bardak, seramik kupa, pet şişe, ve hatta değişik meyve kabukları (ceviz kabuğu, portakal kabuğu) içerisine de koyabilirsiniz. Sıvı haldeki mumlarla ister kalp şekli, isterseniz de size estetik gelen farklı tarzlarda şekiller çıkartabilirsiniz. Konumuza dönecek olursak; El yapımı mum için hazır olan sıcak sıvıyı teneke konserve kutusu içerisine (elinizi yakmadan) dikkatlice boşaltın ve daha sonra saf pamuklu ipi ya da mum fitilini içine yerleştirin. Sıcak mum karışımı oda sıcaklığına ulaştıktan sonra iyice katı hale gelmesi (donması için) buzdolabına koyun. 20 dakika kadar sonra donma işlemi tamamlandıktan sonra işte mumunuz hazır.
Mum tamamen eridikten sonra, fırın eldiveni kullanın ve dikkatle fincan içerisine dökün. Tamamen kurumasını ve daha sonra şiş çıkarın ve istediğiniz gibi fitilleri kesmek için balmumu için en az 3-4 saat bekleyin. 
pratik el yapımı hediyeler
Annenize Siyah Çaydan El Yapımı Cilt Maskesi (Peeling) Hazırlayın! Siyah çayın cilt üzerindeki olumlu etkileri bilim dünyasının son zamanlardaki en büyük keşiflerinden biri. Bu nedenle de siz de annenize siyah çayla hazırlanmış bir kavanoz dolusu cilt bakım maskesi hazırlayabilirsinz. Bu da yine son dakika evde yapılabilecek el yapımı hediyelerden biri. Hem doğal hem de antioksidan etkisiyle cildin temizlenmesine ve yenilenmesine yardımcı olan siyah çaydan Peeling yapımını Google'dan araştırabilirsiniz. 
pratik el yapımı anneler günü hediyeleri
El Yapımı Ombre Katmanlı Bayan Kolye: Telden, boncuklardan ve hatta renkli kumaşlardan annenize zarif ve göz kamaştırıcı Ombre kolyeler tasarlayabilirsiniz. Metal tellerden yapacağınız Ombre kolyeler hem uzun soluklu kullanıma uygun olacak, hem de annenize kesinlikle çok yakışacaktır. Ombre bayan kolye yapımı için tel, iyi bir iğne burun pense ve tel kesici gerekiyor. Ayrıca, üç farklı renkte şeritler, altın takı döngüler, makas ve bant.
el yapımı pratik hediyeler
Annenize El Yapımı Tişört Hazırlayın: Bu anneler gününde annenize evde veya dışarda giyebileceği tamamen kendi tasarımınızla ghazırlanacak özel bir tişört de hazırlayabilirsiniz. Kumaş boyası ile dakikalar içerisinde hazırlayabileceğiniz el yapımı tişörtler, hem yapılması son derece pratik, hem de oldukça etkileyici anneler günü hediyelerinden biri. El Yapımı Tişört ile ilgili detaylı bilgiye ve yapım aşamalarına bu siteden ulaşabilirsiniz. Lütfen TIKLAYIN:
el yapımı hediyeler
Renkli Koli Bandı İle Kanvas Tablo Hazırlayın! Sanatsal bir anneler günü hediyesi düşünüyorsanız, fırçaya veya boyaya gereksinim duymaksızın sadece renkli koli bantlarıyla annenize tablo hazırlayabilirsiniz. Bunun için herhangi bir yapı marketten dilediğiniz ölçülerde beyaz renk bir tuval alın ve renkli koli bantlarından alın. Renkli koli bantlarını nereden temin edebilirim derseniz D&R'ın şu kategorisinden göz atabilirsiniz. Lütfen TIKLAYIN
Paylaş :

Unknown

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz