Herkesin bildiği ve severek izlediği, hala da izlenirken göz yaşlarının sel olduğu Titanik, en güzel örneklerden biri olmakla birlikte, henüz izlemediğiniz ya da kaçırmış olabileceğiniz başka güzel filmleri de sıralayalım.

Gerçek Olayları Anlatan Çarpıcı Filmler
Gerçek Olayları Anlatan Çarpıcı Filmler
Gerçek olayları anlatan filmler genellikle çok zor ya da ekstrem şartlarda yaşamış insanların biyografileri, savaş hikayeleri, doğa üstü olaylar hatta bazen bir hayvanın kahramanlığı ya da yolculuğundan bahseden hikayelerin filmleştirilmesi ile sinemayla, oradan da film severlerle buluşmakta. Filmi izlemeye başladıktan sonra ekranda beliren “Gerçek bir hikâyeden uyarlanmıştır” yazısı, insanların ne şartlarda ne işler başardığını izleyerek motive olmayı sağlarken, film bittiğinde, kahramanların sonraki zamanlarda neler yaptıklarını ve şu an hala ne yapmakta olduklarını anlatan yazıların ve gerçek kahramanların fotoğraflarının gösterilmesi ise, izleyende duygusal bir gurur duyma hissi oluşturur. Herkesin bildiği ve severek izlediği, hala da izlenirken göz yaşlarının sel olduğu Titanik, en güzel örneklerden biri olmakla birlikte, henüz izlemediğiniz ya da kaçırmış olabileceğiniz başka güzel filmleri de sıralayalım.

Hachiko: Bir Köpeğin Hikayesi 

Hachiko: Bir Köpeğin Hikayesi
Hachi
Köpeklerin sadık hayvanlar olduğunu bilmeyen yoktur elbette ancak Hachiko, diğer tüm köpeklerden farklı olarak, kaderin cilvesi ile bulduğu sahibi, profesörü, her gün tren istasyonuna kadar götürüp, akşama kadar gelmesini bekleyen bir köpek. Gerçek olayları anlatan filmler kategorisinde, bir hayvanın macerasını konu alan film, Japon akita inu cinsi olan Hachi’nin sadakatinin sınanmasını anlatıyor. Sekizinci yavru olması sebebiyle Hachi ismini alan köpek, profesörü her gün tren istasyonuna götürüp, akşama kadar gelmesini bekliyor ancak bir gün, profesör trenden inmiyor ve Hachiko’nun macerası da böylelikle başlıyor. 

127 Saat

127 Hours
Gerçek olayları anlatan filmler kategorisinde, insanın hayatta kalma iç güdüsünün ne kadar kuvvetli olabileceğini gözler önüne seren 127 saat filmi, kolu kayaların arasına sıkışmış halde 5 gün boyunca kanyonda hayatta kalma mücadelesi veren bir sporcunun başından geçenleri, izleyenlerin empati kurmasına olanak vererek anlatıyor. Filmi izlerken “ben olsam aynısını yapar mıydım?” diye izleyenlerin kafasında soru işaretleri oluşturuyor. 

The Pianist

The Pianist
The Pianist
Gerçek olayları anlatan filmler denildiğinde savaş hikayelerini izlemeyi sevenler için, 2. Dünya savaşı sırasında yaşanan gerçek trajedileri olduğu gibi gözler önüne döken bir yapımı listeye ekleyelim. Piyanist, Wladyslaw Szpilman’ın gözünden, 2. Dünya savaşının tüm trajedisini ve insanların, diğer insanları ne kadar küçük sebeplerden nasıl da kolayca öldürdüğünün soğuk gerçekliğini izleyiciye sunuyor. 

Gizli Sayılar (Hidden Figures)

Hidden Figures
Kadınlar her zaman zor hatta imkânsız olanı başarmada usta olmuşlardır. Gizli sayılar, matematik dehası kadınların NASA’yı nasıl uzay yarışı kazananı yaptığını ve adlarını nasıl ilkler listesine yazdırdıklarını anlatan bir mücadele filmi. Afro-amerikan, matematikçi ve kadın olmalarının onları nasıl yıldırmadığını ve nasıl vazgeçmeden çalıştıklarını izleyebileceğiniz bu film, kadınların başarılarına ışık tutuyor ve unutulmamasını sağlıyor.

12 Yıllık Esaret

12 Yıllık Esaret
12 Yıllık Esaret

Irk ayrımı ve zenci olanlara yapılan zulüm herkesin bildiği ama özellikle Amerika’nın uzun bir zaman görmezden geldiği bir konu. Kölelik gibi sistemlerle yıllar boyu zenci insanları kendilerinden aşağı gören beyaz insanların ve bu sisteme maruz bırakılan zenci insanların dramını anlatan 12 yıllık esaret, bir nevi Amerika’nın yapıklarından pişman olması ve özür dilemesi olarak algılansa da izleyenlere ciddi bir duygu patlaması yaşatıyor. 

Gerçek olayları anlatan filmler listesine eklenebilecek ve herkesin çok sevdiği kült yapımlar da var elbette. Örneğin Cesur Yürek, Cinderella Man ya da Ali bunlardan bazıları. Ayrıca, dâhilerin hayatlarını izlemek isteyenlere Enigma, Akıl oyunları ya da her şeyin teorisi gibi filmleri de izlemelerini tavsiye edebiliriz. Ağlamaktan gözlerimiz kızarsın istiyorsanız ve hapishane filmlerini de seviyorsanız erkekler ağlamaz, Türk yapımı filmler istiyorsanız da Cep Herkülü Naim ve Müslüm, tam size göre. 
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz