Kalp baskıs ile hazırlayabileceğiniz bu güzel hediyeyi 3 adımda yapabilirsiniz. El yapımı tişörtü hazırlarken oldukça keyif alacak ve eğleneceksiniz.

Sevgililer günü için evinizde yapabileceğiniz hediyelerden biri de kalp baskılı tişörtlerdir. Bu hediyeyi hem kendiniz için hem de sevgiliniz için yapabilir ve uygulama aşamasında hediyeyi geliştirerek kendinize özel tasarımlar da elde edebilirsiniz. El yapımı hediye fikirleri için sizlerle paylaşmış olduğumuz diğer hediyelerden fikir alabilirsiniz.  Uyguladığımız proje bir bez torba üzerine uygulanmış olup aynı teknikler aynı şekilde ve aynı işlem basamaklarında tişörtlere uygulanacaktır. Masa örtüsü, şal gibi diğer kumaşların üzerine de rahatlıkla uygulanabilir ve birçok farklı hediyelik eşya yapımı ortaya çıkarılabilir. İşin tekniğini anladıktan sonra hepsi kolay olacaktır. Hayal gücünüzü ve el becerinizi kullanarak kolayca bu hediyeyi hazırlayabilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan kalp baskılı T-shirt için önceden bir hazırlık yapmanıza gerek yoktur. Bu hediyeyi 3 adımda yapabilirsiniz. Hediyeyi yaparken oldukça keyif alacak ve eğleneceksiniz. Bu hediyeyi yaparken kullanacağımız malzemeleri kırtasiyelerden kolayca temin edebilirsiniz. Dışarıdan bir hediye almak yerine bu şık tişörtü kendiniz el emeği göz nuru ile yaparak sevgilinizi fazlasıyla mutlu edeceksiniz. 

Kalp Baskılı T-shirt İçin Gerekli Malzemeler

• 1 adet karton
• 1 adet kırmızı kumaş boyası
• Arkasında silgi bulunan kurşun kalem
• 1 adet düz beyaz T-shirt
• Makas
• Bant


1. Adım: Baskı Malzemelerini Hazırlama

Öncelikle kırtasiyeden satın almış olduğumuz bir adet kartonu kalp şeklinde kesiyoruz. Kartonumuzun geri kalan kısmını tişörtün içerisine koyuyoruz. Bu sayede baskımızın arka tarafa geçmesini önlüyoruz. Kesmiş olduğumuz kalbi ise tişörtün tam ortasına bir bant yardımı ile yapıştırıyoruz. Kalbimizi t-shirt üzerine sabitliyoruz. Bu baskıyı dilerseniz düz beyaz bir çanta üzerine de yapabilirsiniz. Çanta üzerine kalp veya istediğiniz diğer şekilleri baskılayarak sevgililer günü için bayana hediye yapabilirsiniz. Bu hediyeyi erkek takipçilerimiz de evlerinde rahatça yapabilirler. Kartondan kesmiş olduğumuz kalbimizi sabitledikten sonra baskılama işlemine geçebiliriz. Baskılama işlemi için kullanacağımız kurşun kalem ve kırmızı kumaş boyasını hazırlıyoruz. 

2. Adım: Baskılama

Bu daha önce paylaşmamış olduğumuz bir baskılama tekniği olacaktır. Burada baskılama işlemini yaparken kurşun kalemimizin silgi kısmından yardım alacağız. Kırmızı kumaş boyamızı bir kase içerisine döküyoruz ve kurşun kalemimizin silgi kısmını boyamıza batırıp, T-shirt üzerine yapıştırmış olduğumuz kalbimizin etrafına nokta şeklinde baskı yapıyoruz. Silgimizin üzerindeki boya bitene kadar noktalarımızı baskılamaya devam ediyoruz. Baskılarımızın silik durması önemli değil tam tersine arada silik durması daha güzel bir görüntü oluşmasını sağlayacaktır. Bu hediyeyi yaparken baskılama tekniği tamamen size ait olacaktır. Dilerseniz baskılarınızın tamamı net görünsün diye her noktayı baskıladıktan sonra silginizin ucuna kumaş boyası sürebilirsiniz. Sevgililer günü hediyesi olarak bu baskılama tekniği ile istediğiniz şekli T-shirt üzerine yapabilirsiniz. 

3. Adım: Kalp Baskısını Tamamlama

Kurşun kalemimizin silgi kısmı ile yapmış olduğumuz baskıyı, T-shirt üzerine önce kenarlardan başlayarak baskılıyoruz ve giderek baskımızı kalp şeklinde büyütüyoruz. Bayana hediye olarak yapabileceğiniz bu hediyeyi koyu renklerdeki kumaş boyaları kullanarak, erkek arkadaşlarınıza da yapabilirsiniz. Dilerseniz birden fazla kumaş boyası kullanarak renkli bir baskı oluşturabilirsiniz. Hediyenizin tasarımı tamamen size aittir. Dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Bu baskılama tekniğini öğrendikten sonra arkadaşlarınızın doğum günü hediyesi için de evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Baskılama işlemi bittikten sonra bant yardımı ile sabitlediğimiz kartonu T-shirt üzerinden çıkartıyoruz ve tişörtü kurumaya bırakıyoruz. Kurumaya bıraktığımız T-shirt 40-45 dakika sonra kurumuş olacaktır. Bir kez yıkama işlemi yapıp kumaş boyamızı üzerine sabitliyoruz ve bu işlemden sonra hediyemiz hazır! Kolay gelsin.
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz