Tebeşir tahtalı kupa bardak ismini üzerinde bulunan tahta görevi gören siyah ekrandan almaktadır. Bu alana tebeşir ile not yazılabilmektedir.

Tebeşir kupa bardak nasıl yapılır
Basit el yapımı hediye fikirleri arasında bulunan kupa bardak süslemeleri, en popüler hediyelerdendir. Bu hediyeyi yapmak için 3 ana malzeme bulunuyor. Sevgililer gününde sevgilinize verebileceğiniz ve el yapımı hediye ile sevgilinizi fazlasıyla mutlu edebilirsiniz. Hediyenizin yapımı, kuruma aşaması ile birlikte 15 ile 20 dakika arasında değişebilir. Evinizde rahatlıkla bu hediyeyi yapabilirsiniz. Önceden hazırlık gerektirmeyen ve pratik sevgililer günü hediyeleri arasında yer alan tebeşir tahtalı kupa bardağını bir tek sevgililer günü için değil arkadaşlarınızın doğum günleri için de hazırlayabilirsiniz. Bu kupa bardağını kalemlik olarak kullanabilirsiniz. Bulaşık makinesinde yıkamaya uygun olduğundan kahve bardağı olarak da hediye edebilirsiniz. Gördüğünüz gibi her kullanıma uygun olan bu kupa bardağı çok kullanışlı olması sayesinde hediye edeceğiniz kişinin istediği şekilde kullanmasına imkan tanıyacaktır. İster masasını süsleyen ve organizer görevi gören bir kalemlik, ister kahvesini yudumladığı en şık tasarıma sahip olan kupa bardağı istese de günlük notlarını almak için kullandığı şık bir not defteri olarak kullanabilir. 

Tebeşir tahtalı kupa bardak ismini üzerinde bulunan tahta görevi gören siyah ekrandan almaktadır. Bu alana tebeşir ile not yazılabilmektedir. Böylece iletmek istediğiniz mesajlarınızı ve notlarınızı bu ekrana yazarak değer verdiğiniz kişilere iletebilirsiniz. Kim bilir belki de söz ile söylemekte zorlandığınız bir özür mesajı ya da ne kadar çok sevdiğinizi bildiren bir not olabilir. Özel hediye seçimi kimin için olacak ise ona ait duygularınızı kelimeler ile ifade etmek de size kalıyor. 

Tebeşir Tahtalı Kupa Bardak İçin Malzemeler


• 1 adet beyaz kupa bardağı
• 1 adet siyah akrilik boya
• 1 adet beyaz tebeşir
• 1 adet marker
• 1 adet orta kalınlıkta fırça

1. Adım: Kupa Bardağını Hazırlama

Tebeşir kupa bardak nasıl yapılır
Sevgililer günü hediyesi olarak sevgilinize vereceğiniz ve yapımı oldukça basit olan bu hediyeyi evinizde rahatça hazırlayabilirsiniz. İlk adımımız, kupa bardağımızı hazırlamak olacaktır. Bunun için marker kalemlerden yardım alıyoruz. 

Siyah renkte alacağımız marker kalem ile kupa bardağımızın üzerine kalp şeklini çiziyoruz. Kalp şekli dışında da istediğiniz şekli çizebilirsiniz. Bardağını iki yüzüne de aynı deseni çizebilir ve iki tarafını da kullanabilirsiniz. İlginç hediye fikirleri arasında bulunan bu hediye tamamen hayal gücünüze bağlı olacaktır. Önce aklınızda tasarlayın sonra alın marker kaleminizi elinize, fikirlerinizi bardağa dilediğinizce ve özgürce dökmeye başlayın. Aynı zamanda da en güzel stres atma yöntemlerinden biri oluyor. 

2. Adım: Şekilleri Boyama

Tebeşir kupa bardak nasıl yapılır
İstediğiniz şekli çizdikten sonra şeklimizi tebeşir tahtası olarak kullanacağımız için bir adet siyah akrilik boyayı veya siyah tahta boyasını kullanarak, şeklimizin içini fırça yardımı ile boyuyoruz. Fırçamızın ucunun orta kalınlıkta olması yeterli olacaktır. Boyama işlemine öncelikle kenarlardan başlamalısınız. Bu sayede boyarken boyayı taşırma ihtimaliniz azalacaktır. Daha hassas çalışma ve daha özenli uygulama isterseniz biraz zaman almayı göze alıp şeklinizin dış hatlarını ince kalınlıkta bir fırça ile de boyayabilirsiniz. 
Tebeşir kupa bardak nasıl yapılır
Şeklin içini doldururken tek bir yöne doğru fırçayı sürmeyi unutmayın. Bu sayede pürüzsüz bir yüzey elde edebilir ve dalgalanmaların önüne geçebilirsiniz. 

Bayanlara hediye imkanı çoktur ama iş erkeklere hediye seçimi olunca biraz daha zordur. Bu tebeşir tahtalı bardak erkeklere hediye seçimi konusunda fikre ihtiyacı olanlar için de tavsiye edilir. 

3. Adım: Bardağı Fırınlama

Tebeşir kupa bardak nasıl yapılır
Tebeşir tahtası olarak kullanacağımız alanın yüzeyi, yıkamaya uygun olsun diye bardağı boyama işleminden sonra 160 veya 180 derecelik fırınımızda 5 ile 10 dakika arasında fırınlamamız gerekiyor. Bu sayede akrilik veya tahta boyası ile boyamış olduğumuz yüzey, bardağımızın üzerinde daha güzel ve pürüzsüz bir şekilde duracaktır. Yıkamalara karşı da oldukça dayanıklı olacaktır. Eğer bardağınızı kalemlik olarak hediye etmeyi düşünüyorsanız, fırınlama işlemini yapmanıza gerek yoktur. Fırınlama işlemini sadece kahve bardağı olarak vereceğiniz hediyeler için yapmanız gerekmektedir. 

4. Adım: Tebeşir ile Yazma

Tebeşir kupa bardak nasıl yapılır
Kalbimiz tamamen kuruduysa yazı tahtamız hazır demektir. Artık beyaz tebeşirimizi elimize alıp bardağın üzerine not ekleyebiliriz. 

Doğum günü hediyeleri olarak bu bardağı kullanmak istiyorsanız, arkadaşınız ile sizin baş harflerinizi ya da sadece arkadaşınızın isim ve soy isminin baş harflerini bardağın ön yüzüne ve arkasına da tebeşir ile not yazacağınız bir şekli çizebilirsiniz. Bu hediyeyi yaparken hediyenin tasarımı tamamen size bağlıdır. Dilediğiniz deseni ve şekli yapmakta özgürsünüz. 
Tebeşir kupa bardak nasıl yapılır
Fırınlama işlemi bittikten sonra, bir adet beyaz tebeşir ile notunuzu bardağınızın üzerine yazabilirsiniz. İsterseniz kalbin çevresine yine beyaz tebeşir ile süslemeler yapabilirsiniz. Veya siteminizi hediye edeceğiniz kişiye aktarmak için kalbin ortasına zigzaglar çizip kalbinizin ona karşı kırık olduğunu ifade edebilirsiniz. Burada önemli olan siz ve hediyenin sunulacağı kişi arasındaki duygular. Renk seçiminde de özgürsünüz. Ancak deseninizin içini boyamak için kullanacağınız akrilik boya veya tahta kaleminizi kesinlikle siyah tonlarda seçmenizi öneririz. Böylece üzerine ekleyeceğiniz notlar görünebilir bir şekilde olacaktır. Aksi halde notların görünmesi ile ilgili sorun yaşayabilirsiniz. 
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz