Sevgiliniz için yılbaşında son derece özel bir hediye almak istiyor ancak bir türlü karar veremiyorsanız el yapımı yılbaşı hediyeleri önerilerinde bulunduğumuz makalemiz size farklı fikirler verecek ve karar vermenizi kolaylaştıracaktır.

el yapımı yılbaşı hediyeleri
Sevgiliniz için yılbaşında son derece özel bir hediye almak istiyor ancak bir türlü karar veremiyorsanız el yapımı yılbaşı hediyeleri önerilerinde bulunduğumuz makalemiz size farklı fikirler verecek ve karar vermenizi kolaylaştıracaktır. Aldığınız hediyelerin üzerinde yapacağınız birkaç küçük dokunuş ile sevgilinizin kalbindeki yerinizi çok daha sağlam bir hale getirebilir, onu ne kadar çok sevdiğinizi ona bir kere daha hissettirebilirsiniz. Bir kağıt, makas ve yapıştırıcı kullanarak en basit hediyeleri bile çok daha etkileyici bir hale getirebilir, minik dokunuşlarla büyüleyici etkiler yaratabilirsiniz. Sevgilinize, annenize, çocuğunuza ya da arkadaşlarınıza vereceğiniz hediyelere kendinizden bir dokunuş katmak için el yapımı yılbaşı hediyeleri önerilerimizi deneyebilirsiniz.

Beni Her Zaman Koruyan Ellerin İçin Minnettarım

El Yapımı Yılbaşı Hediyeleri
Sevgiliniz, anneniz, babanız, kardeşiniz ya da en yakın arkadaşınız. Hiç fark etmez hayatınıza dokunuşlarda bulunan ve sizin için emek veren kişiler için aldığınız hediyelere aşağıda yer alan resimde olduğu gibi minik bir not yazarak el işi hediye paketi yapabilirsiniz. Bunun için ellerinizin izini kalıp olarak kullanın ve renkli hafif kalın bir kartona çizin. Ardından makas yardımı ile kesin ve birbiri ile bilek kesiminden yapıştırarak üzerine içinizden geçen bir not yazın. Örneğin annenize aldığınız el bakım kremleri için bunu kullanacaksanız “her zaman bana en güzel yemekleri yapan, beni sevgi ile okşayan, öpmelere doyamadığım ellerin için canım annecim” yazabilirsiniz. Kız arkadaşınız için aldığınız hediye için ise “dünyanın en güzel kalpli insanının en güzel ellere kavuşması için sevgilerimle” yazabilirsiniz.

Kalplerden El Yapımı Aşk Panosu 

El Yapımı Yılbaşı Hediyeleri
Sihirli bir dokunuşla basit bir hediyeyi kusursuz bir hale getirmek tamamen sizin ellerinizde… Örneğin basit bir panoyu kusursuz el yapımı yılbaşı hediyesi seçeneğine dönüştürebilirsiniz. Bunun için kırmızı fon kağıdı ya da pembe fon kağıdını kullanabilir, hazırladığınız minik kalplerin arasına notlar yazarak sevgilinize hediye edebilirsiniz. Yine bu kalpleri gelişi güzel yapıştırabileceğiniz gibi aynı zamanda sevgilinizle ikinizin baş harflerini oluşturacak şekiller de kullanabilirsiniz Yine minik kalplerden büyük bir kalp figürü yapabilir ortasına da aşk dolu bir notu kendi el yazınızla yazarak onun için hoş bir hediye oluşturabilirsiniz. Burada yapabileceğiniz hediyeler tamamen sizin hayal gücünüze kalmış…

Gazoz Kapaklarından Sevimli Hediye Fikirleri 

El Yapımı Yılbaşı Hediyeleri
Yılbaşında evinizi ziyaret eden minik konuklarınıza severek saklayacakları unutulmaz bir yılbaşı hediyesi vermeye ne dersiniz? Bunun için tek yapmanız gereken içecek kapaklarını saklamak ve bu kapakları biriktirmek. Biriktirdiğiniz bu kapakları bir kurdele yardımı ile bir araya getirerek minik konuklarınızı mutluluktan havalara uçuracak son derece özel hediyeler yapabilirsiniz. Bu hediyelerin arkasına minik mıknatıslar yapıştırarak hediyelerinizi son derece özel buzdolabı süslerine de dönüştürebilirsiniz. 

Bu şirin hediyeleri yapmak için üç tane gazoz kapağının arka yüzeylerini ince şerit bir kurdeleye yapıştırın. İsterseniz bu işlemden önce isterseniz de sonrasında kurdelenin arkasını kıvırarak tutulacak bir yer oluşturun. Bunun için dilerseniz sıcak silikon tabancası da kullanabilir, bu sayede hem daha kolay hem de çok daha sağlam bir yapıştırma elde edebilirsiniz. Ardından kurdeleye yapıştırdığınız gazoz kapaklarının içlerine ilkinden başlayarak kardan adam sureti çizin. Kardan adam yüzünün ardından ikinci yuvarlağa üç tane düğmesini çizin ve kırmızı bir iple atkısını yapın. Üzerine dilediğiniz şekilde süslemeler yapabilir bu noktada hayal gücünüzü kullanarak ortaya son derece farklı ve şık tasarımlar çıkarabilirsiniz. Örneğin üzerine minik oynayan gözler yapıştırabilir, turuncu keçeden burun yapabilir ve siyah çok minik düğmeler ile çok daha göze hoş görünen başarılı çalışmalara imza atabilirsiniz. Yapacağınız çalışmada kullanacağınız malzemeler ve oluşturacağınız seçenekler tamamen size kalmış…

Çikolata Dolu Mutluluk Kavanozları 

El Yapımı Yılbaşı Hediyeleri
Çikolatanın mutluluk hormonu salgıladığı bilimsel olarak kanıtlanırken mutluluğu minik kavanozlara doldurarak sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Evinizde biriktirdiğiniz kavanozları bu iş için kullanabilir basit süslemelerle kendin yap yılbaşı hediyeleri oluşturabilirsiniz. Kavanoz süslemesi için dilerseniz aşağıdaki gibi yılbaşı geyiği temasını kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda Noel baba teması da kullanabilirsiniz. Burada seçeceğiniz malzemelerin öncesinde mutlaka hangi temayı kullanacağınıza karar vermeniz gerekir. Bu temaya göre yapacağınız malzeme seçimlerinin ardından çalışmalara başlayabilirsiniz. 

Sevimli oynayan gözler, kırmızı ponponlar kullanarak yapabileceğiniz parlak burunlar, renkli kırmızı kurdeleler bu mutluluk kavanozlarını çok şık şekilde süsleyebilir, yılbaşında sevdiğiniz kişilere hediye edebilirsiniz. Bu kavanozların en büyük artısı her yaş grubundan kişilere armağan etme şansınızın bulunmasıdır. Vereceğiniz armağan istisnasız herkesi mutlu edecek, içerisindeki çikolatalar tüketilse dahi kavanozlar hoş bir anı olarak saklanacak, hatta vitrindeki yerlerini uzun süre koruyacaklardır. Kavanozları süslerken dilerseniz üzerine küçük kartlar da hazırlayabilir, sevdiğiniz kişilere özel notlar iliştirerek bu hediyeleri çok daha özel kılabilirsiniz. 

El Yapımı Kar Küreleri 

El Yapımı Yılbaşı Hediyeleri
Evde yapılabilecek yılbaşı hediyeleri arasında tartışmasız en kolaylarından biride hiç tartışmasız el yapımı kar küreleridir. Evde kar küresi yapmak için ihtiyacınız olan malzemeleri temin etmekle işe başlayabilirsiniz. Bunun için kapaklı bir cam kavanoz satın alabilir ya da eskiden kullandığınız bir cam kavanozu bu iş için kullanabilirsiniz. Ardından suda erimeyen ve suya dayanıklı olan bir silikon yapıştırıcı edinin. Kavanozun içerisine yerleştireceğiniz ürünler ise tamamen size kalmış. Yılbaşı için özel bir hediye oluşturmak istiyorsanız bunun için kardan adam ya da yılbaşı ağacı gibi figürler kullanabilirsiniz. 

Hediyelik eşya dükkanlarından alacağınız küçük figürleri kullanabileceğiniz gibi evinizde olan eski figürleri de bu iş için kullanabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz bibloları suya dayanıklı olan silikon bazlı yapıştırıcı kullanarak kavanozun zeminine sabitleyin. İsterseniz kavanozun kapağı da genişse bu kapak üzerine de bibloları yapıştırabilirsiniz. Tercih tamamen size ait. Tüm figürleri yapıştırdıktan sonra dilerseniz yapay kar dilerseniz de simler kullanarak kavanozu salladığınız zaman elde edeceğiniz efekti seçin. Daha etkileyici bir görüntü elde etmek için ikisini karıştırarak kullanmanız başarılı olmanızı sağlayacaktır. 

Yapıştırdığınız tüm biblolar iyice kuruduktan sonra kavanozun içerisine su ekleyin ve üzerine bir parmak boşluk kalana kadar su doldurmaya devam edin. Kalan boşluk için ise gliserin doldurun. Gliserini yaşadığınız yerde bulunan en yakın eczaneden teslim alabilirsiniz. Bu aşamada kullanacağınız gliserin kar küresini çevirdiğiniz zaman içerisindeki yapay kar taneciklerinin çok daha yavaş hareket etmesini sağlayacaktır. Gliserin koymazsanız kar tanecikleri hızlı bir şekilde akıp gideceği için aynı efekti vermeyecektir. 

Kardan Adam Figürleri Yapabilirsiniz 

El Yapımı Yılbaşı Hediyeleri
Birazcık kâğıt ve el işinden anlıyorsanız oldukça etkileyici kardan adam figürleri oluşturabilirsiniz. El işi yeteneklerinizi kolay yapılabilen yılbaşı hediyeleri oluşturarak göstermek isterseniz önünüzde farklı çok sayıda seçenek bulunuyor demektir. Bu alanda sınırsız seçenek sunulurken özellikle de internetten hazır kalıpları bulunan figürleri kullanarak çok daha etkileyici seçenekler oluşturabilirsiniz. Çünkü bu sayede hazır olan kalıplar üzerinden figür oluşturacağınız için çok daha muntazam olarak bu figürleri yapmanız mümkün olacaktır. 

Kalıpları dilediğiniz kartonların üzerine yapıştırarak kestikten sonra belirlenen yerlerden katlayarak hediyelik kardan adamlarınızı oluşturabilir, bu kardan adamlarınızı özel hediyelerinizin yanına hediye paketine iliştirebileceğiniz gibi kardan adamınızın eline şeker paketleri de tutturarak hediye edebilirsiniz. Bu sayede son derece basit olan bir hediye paketi şekerini çok daha özel bir hale getirebilirsiniz. Yine bunların arasına çikolata paketleri koyabilir, çikolatalarınızı bu kartonlara sararak yılbaşı günü sizi ziyarete gelen herkese bunlardan hediye ederek ince zevkinizi maddi olarak kendinizi zorlamadan gözler önüne serebilirsiniz. 

Bu kardan adam figürleri ile farklı çok sayıda hediye alternatifi oluşturmanızda mümkündür. Örneğin erkek arkadaşa yılbaşı hediyesi olarak aldığınız kravatı bu kardan adamın içerisine koyabilir, kız arkadaşınıza aldığınız kolyeyi yine bu sevimli kardan adam aracılığı ile hediye edebilirsiniz. En az küçük çocuklar kadar yetişkinlerin de seveceği bu hediyeler sizin içinde son derece özel anılar biriktirmenizi sağlayacak hoş detaylar olarak kalacaktır. 


Yılbaşı Hediyesi Ne Alınır?

yılbaşı hediyesi
Yılbaşına sayılı günler kala pek çok kişi “yılbaşında sevgilime ne alsam?” ve “yılbaşında ne hediye alınır?” sorularının yanıtlarını arasa da aslında yılbaşını özel kılanın hediyeler değil hediyeye verilen önem olduğu unutulmamalıdır. Hediyeleşmek Türk kültürünün en önemli özelliklerinden biri olup hediyeyi değerli kılan bedeli değil hediye için harcanan zaman, emek ve özendir. Özenli bir şekilde kartondan kardan adama saracağınız bir çikolata paketi bile tek taş yüzük etkisi gösterebilecek kadar değerli bir hediyeye dönüşebilir.

Önemli olan vereceğiniz hediyeyi nasıl sunduğunuz, içerisine ya da üzerine düştüğünüz nottur. Yine hediyeye kendinizden bir şeyler katmanız, el işi ile hediyeyi süslemeniz ve bu şekilde karşı tarafa armağan etmeniz de karşı tarafın hediyenizi aldığında hissettiği mutluluğu kat be kat arttıracaktır. Hediye satın alırken en önemli önceliğiniz mutlaka kendi bütçenizdir. Hayatınızdaki en önemli kişi de olsa bir başkasını mutlu etmek için kendinizi mutsuz etmemelisiniz. Daha sonra kendi bütçenize uygun olan seçenekler belirleyin ve bu seçenekler arasından karar verirken hediye aldığınız kişinin zevklerine göre seçenekleri elemeye başlayın. 

Hediye edeceğiniz kişinin yaşı ve cinsiyeti de hediye konusunda belirleyici olan etkenler arasındadır. Kız arkadaşa alınacak hediyeler ile erkek arkadaşa alınacak hediyeler arasında son derece ciddi farklar bulunur. Yine yaş aralığı da hediye seçiminde dikkat edilmesi gereken önemli bir unsurdur. Büyük bir çocuk için bebek oyuncağı almak alınan oyuncak ne kadar güzel olursa olsun çocuğun mutsuz olmasına neden olacağı gibi küçük bir çocuğa da yetişkin oyuncağı alınması aynı etkiyi ortaya çıkaracaktır. Çünkü küçük çocuklar karmaşık olmayan basit oyuncaklardan hoşlanırken büyük çocuklarda basit oyuncakların getirdiği sıradanlıktan sıkılmaktadır. Doğru hediye seçimi için bu tip küçük detaylar ve kriterler de göz önünde bulundurulmalı, hediye alınacak olan kişinin zevki hakkında fikriniz bulunmuyorsa yakın arkadaşlarından destek istenmelidir. Bu şekilde onun zevkine uygun hediye bulmanız kolaylaşırken hediye seçimi için harcadığınız zaman ve emeğin de bir hayal kırıklığına dönüşmesini engellemiş olursunuz. 

“Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz” sözü her zaman hatırlanarak hediyeleşmenin toplum ve aile ilişkileri içerisindeki önemi unutulmamalıdır. Önemli olan yılbaşı gibi özel günlerde insanların birbirlerini hatırlaması ve sevindirmek için küçük dokunuşlar yaparak özel hediyelere imza atmalarıdır. Yılbaşı hediyeleri her geçen gün biraz daha çeşitlenirken her bütçeye uygun birbirinden farklı hediye seçeneği sunulması da insanların artık bu özel günde hediye satın alırken daha rahat hareket etmelerini ve karar vermelerini kolaylaştırmaktadır. Gelen yeni yılın size ve sevdiklerinize mutluluk getireceği en güzel yılbaşı hediyeleri için kendinizden de küçük detaylar katmayı unutmadan, hediyelerinizi sevgi ile paketlemeniz, verdiğiniz sevginin karşılığını en iyi şekilde almanız dileği ile mutlu yıllar…
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz