Mezuniyet günü için verebileceğiniz hediyelere ve mezun olma hediyesi ne olabilir sorusuna yanıt olarak size sunduğumuz seçeneklerinize bir göz atalım dilerseniz.

mezuniyet hediyesi
Mezuniyet ve mezuniyete dair diploma almak, oldukça emek gerektiren uzun bir süreç neticesi elde edilen başarının kutlama günüdür. Bu hem mezun olan kişi için hem de ailesi için önemli ve yıllar süresince hatırlanacak güzel bir gün olduğundan bu günü hediyeyle taçlandırmak gerekir. Elbette başarılı bir öğrenciniz var ise mezuniyet günü hediyesi almanız doğal. Fakat okul, ekonomik anlamda ve manen bin bir zorluk çekilerek bitirildiyse armağanın öğrenciye mi yoksa ailesine mi verileceği de pekala düşünülebilir. Tamam bu işin muzipliği bir tarafa, mezuniyet günü için verebileceğiniz hediyelere ve mezun olma hediyesi ne olabilir sorusuna yanıt olarak size sunduğumuz seçeneklerinize bir göz atalım dilerseniz.
Mezuniyet Hediyesi Ne Alınır
En başta başarıyla mezun olanların hayal ve düşüncesinde sevdikleri tarafından kendilerine büyük hediyeler verilmesini beklediklerini söyleyelim. Bu hediye ailenin maddi durumuna göre değişebilir. İlk akla gelen mezuniyet hediyeleri mesela kol saati, güzel bir tatil, ayrıca otomobil bile hediye olarak düşünülebilir. Bundan böyle bunun için ayırdığınız bütçeye göre büyük ve her daim “çılgınca” sevilecek hediye alternatiflerinden birine yönelebilirsiniz. Bunlar haricinde kalan hediyeler için ne gibi bir tercih yapacağınıza aşağıdaki listemizden alacağınız düşüncelerle karar verebilirsiniz. 

Mezuniyet Hediyesi Seçenekleri

mezuniyet hediyeleri
Gerçekte en özel hediye birinin hakikaten ihtiyacı olan ve bütçesinin almaya el vermediği bir şeyleri almak ve buna yönelik hediyeler bulmak olacak. Bilgisayarı eskimişse mesela ona yeni bir bilgisayar, fotoğraf çekmek gibi bir hobisi var ise onun klasmanında bir fotoğraf makinesi. Arkadaşlarıyla tatil planı yaptıysa ve sizden sene boyunca güzel bir tatil yapmayı talep eden bir evladınız varsa tatil rüyasını gerçeğe çevirebilirsiniz. Akıllı telefonların ve tabletlerin yaşamımızdaki yerini düşünecek olursak bunlar da iyi birer hediye seçeneği olabilir. Yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi bu kişiye hediye seçerken onun hobilerini de dikkate almayı ihmal etmemelisiniz. 
mezuniyet hediyesi
Mesela müzik dinlemekten hoşlanıyorsa kulaklık, ipod hoparlör veya müzik sistemi düşünülebilir. Dikişe ilgisi olan bir kız çocuğunuz varsa dikiş makinesi ve birbirlerinden güzel kumaşlar ona hediye edebilirsiniz. Yemek yapmaktan, mutfakta zaman geçirmekten keyif alıyorsa dikkat çekici tariflerin yer aldığı özel bir yemek kitabı ya da mutfak gereçleri gibi şeyler almayı düşünebilirsiniz. 
Mezuniyet Hediyesi Ne Alınabilir
Veya yeni bir şeylere merakı olan, yeni şeyler öğrenmek isteyen bir tanıdığınız varsa ona mezuniyet hediyesi olarak çeşitli eğitim kurslarını araştırabilir ve onu bu kurslardan bir tanesine kayıt ettirip kendisine etkileyici bir sürpriz yapabilirsiniz. Mezun olacak kişinin merakı olduğu bir enstrüman var ise bu da etkileyici bir hediye alternatifi olabilir sizin için. Mesela gitar çalan birisine iyi bir arma faaliyeti sonucunda güzel bir gitar satın almayı düşünebilirsiniz kendisine. Bu şekilde kendisine ömürlük kullanacağı ve kullandıkça sizi unutmayacağı bir hediye vermiş olursunuz.
mezuniyet hediyeleri
Kimi insanlar için spor yapmak bir yaşam biçimidir. Şayet mezun olan kişi de böyle bir kimseyse kendisine spor salonu aboneliği hediye edebilir öğrenmek istediği bir spor dalı için özel ders ayarlayabilir, bisikleti yoksa güzel bir bisiklet satın almayı düşünebilirsiniz. Şayet mezun kişi taraftarı olduğu takımın maçlarını stadyumda izlemeyi seviyorsa ve sizin de ekonomik imkanınız var ise, kendisine kombine bilet almayı bile düşünebilirsiniz. Veya sevdiği bir şarkıcının konserine uzun süredir görmek istediği bir oyuna, dikkatini çekeceğini düşündüğünüz bir müzikal gösteriye (olabiliyorsa en ön sıralardan) bilet almayı düşünebilirsiniz. 
en güzel mezuniyet hediyeleri
Kızlar için mezuniyet gününün anısı olarak üstünde tarih yazılı bulanan bir yastık, plaket, resim çerçevesi, kolye ucu bilezik, bileklik, küpe, yüzük düşünülebilir. Daha ekonomik ve aynı derecede beğenilecek okul anılarından oluşan bir fotoğraf albümü de onun mutlaka duygulanmasına sebep olacaktır. Hediye çekleri her anlamlı günde olduğu gibi bu günde de işinize yarayabilir. Sevdiği bir dükkandan alacağınız hediye çekiyle hem siz gerginlikten kurtulursunuz hem o dilediği ya da ihtiyacı olan birşeyi alabilir. Mezuniyet günü alacağınız hediye mezunun gelecek planlarına yönelik de olabilir. Lise mezuniyeti için üniversite yaşamına üniversiteyi bitirmiş olanlar için iş yaşamına yönelik hediyeler işe yaracaktır. Evlilik planları var ise buna yönelik hediyeler almayı düşünebilirsiniz. Bu listeyi daha da çoğaltmak mümkün olmaktadır zira mezun olacak kişinin özelliklerine ve ilgi alanlarına yönelik olarak verebileceğiniz şeyler değişebilir. Bununla birlikte yukarıda verdiğimiz örnekler size yardımcı olabilir. Ne hediye edeceğinize karar vermeden önce etraflıca bir biçimde düşünüp o kişi için en doğru şeyi seçmenizde yarar söz konusudur.
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz