Birçok şekilde ve renkte oldukça fazla resim çerçevesi el yapımı olarak yapılabilir. El yapımı resim çerçevelerini yapmanın en güzel kısmı boyaması veya kaplamasıdır.

el emeği resim çerçeveleri
El yapımı olarak yapılabilecek oldukça fazla eşya vardır. Kimisi zaman geçirmek, kimisi eğlenmek, kimisi hobi amaçlı kimisi de hediye olarak vermek için el yapımı eşyalar ile uğraşmaktır. El yapımı olarak en çok araştırılan ve yapımı merak edilen eşyalardan birisi resim çerçeveleridir. Resim çerçeveleri hem uğraşması zevkli hem de yapılması oldukça kolay olmaktadır. Birçok şekilde ve renkte oldukça fazla resim çerçevesi el yapımı olarak yapılabilir. El yapımı resim çerçevelerini yapmanın en güzel kısmı boyaması veya kaplamasıdır. Resim çerçevesinin en önemli kısmıdır aslında. Bazı kişiler boyayarak bazıları ise kaplama ile resim çerçevelerine renk vermektedir. Ayrıca bu şekilde kişiye özel hiçbir yerde eşi benzeri olmayan çerçeveler yapılmaktadır. Bu tarz el yapımı ürünler hediye için oldukça uygun seçenek olacaktır. El yapımı hediyeler sevdiğiniz insanları sevindirmek için tercih edilebilecek en güzel hediye çeşididir. 
evde resim çerçevesi yapmak
Model olarak yapılabilecek oldukça çeşit ve şekilde resim çerçevesi vardır. El işçiliği ne kadar iyi olursa o kadar iyi sonuçlar ortaya çıkartılabilir. Tabi bu herkesin yapamayacağı anlamına gelmez. Eli malzeme tutabilen herkes bu tarz resim çerçevelerini rahatlıkla yapabilir. Yukarıdaki gibi bir resim çerçevesi yapmak oldukça basittir. Zaten bakıldığında otomatikman hangi malzemelerin gerektiği de rahatlıkla anlaşılmaktadır. Bu şekilde bir çerçeve karton ve kaplama ile de yapılabilir. Faka bu oldukça basit olacaktır. Sunta bu çerçeve için oldukça uygundur. Üzerindeki desen içinde kaplama kullanılmıştır. Dilediğiniz renk ve tarzda kaplama ile dilediğiniz görüntüyü verebilirsiniz. 
evde resim çerçevesi yapmak
Değişik tasarımlar ve şekillerde resim çerçeveleri yapmakta mümkündür. Birçok kişi bu tarz şekillerde çerçeveler yaparak sevdiklerine hediye etmektedir. Bir insan ancak sevdiği kişiler için bu tarz hediyeler ile uğraşır. Hayatınızda oldukça önemli yere sahip olan kişilere bu şekilde özel ve el yapımı resim çerçevesi hediye edebilirsiniz. Bu şekilde bir çerçeve yapmak çokta uğraştırıcı değildir. Aynı boyutlarda sunta veya tahta parçasını elde ettikten sonra ortası resim de görüldüğü şekilde kesilmelidir. 
El Yapımı Resim Çerçeveleri
Resim koyulacak yerin standart boyutlarda olmasına dikkat etmek gerekir. Sonrasında ise çerçeve istenilen renge ve şekle getirmek için boyanır ya da isteğe göre kaplanabilir. Tabi bunu güzelce zımparaladıktan sonra yapmak gerekir. Yüzeyin pürüzsüz olması gereklidir. Daha sonra isteğe göre resimdeki gibi süs eklemek için yüzeye yapıştırıcı sürülerek istenilen süsler yapıştırılabilir. Doğum gününde anneye, babaya, sevgiliye ve sevdiğiniz herkese bu güzel hediyeyi verebilirsiniz. 
El Yapımı Resim Çerçeveleri
Klasik ve oldukça güzel görünümlü resim çerçeveleri de tercih edilebilir. Birçok kişi bu tarz çerçeveleri sevmektedir. Çerçeveyi kime yapacağınız veya ne amaçla kullanacağınız bu konuda önemlidir. Babanız için çiçekli böcekli bir çerçeve uygun olmaz veya anneniz için bu şekilde klasik bir çerçeve uygun olmaz. Bu nedenle çerçeveyi sevgilinize hediye olarak verecek iseniz o kişinin özelliklerine ve sevdiği renklere göre tasarım yapabilirsiniz. 
El Yapımı Resim Çerçeveleri
Bu tarz bir çerçeve babanız, erkek arkadaşınız için oldukça uygun olacaktır. Akrabanızda tanıdığınız ve sevdiğiniz erkek kişiler için uygundur. Aynı şekilde sunta ve tahta malzemeler kullanılarak bu şekilde bir resim çerçevesi kolaylıkla yapılabilmektedir. İhtiyaç duyulan malzemeler standarttır. Çerçeve için sunta veya tahta, makas, yapıştırıcı, cetvel, boya veya kaplama ve son olarak süs kullanılacaksa buna uygun şekilde süsler. Kaplama boyaya göre biraz daha zahmetli olsa da yapıldıktan sonra boyadan çok daha kaliteli ve güzel görünüme sahip olabilmektedir. Boya ile istenilen renk verilebilir ancak şekil ve farklı renk seçenekleri biraz zor olabilmektedir. Bu nedenle istenilen şekle ve renge göre kaplama almak ve bu şekilde tasarımını bitirmek çok daha mantıklı olacaktır. Birçok kişi bu tarz eşyalarda kaplama kullanmaktadır. 
El Yapımı Resim Çerçeveleri
El yapımı resim çerçevesi yaparken akla birçok fikir gelebilir. Yapılabilecek oldukça fazla çeşit bulunmaktadır. Kişinin isteğine, zevkine ve hayal gücüne bağlı olarak oldukça fazla resim çerçevesi el ile yapılabilir. El yapımı hediye çerçeveleri diğerlerine göre çok daha değerlidir. Birçok kişi bu tarz hediyeleri anneleri ve babaları için tercih etmektedir. Genellikle çocuklar bu uğraşlar ile vakit geçirmeye bayılırlar. Fakat bazı yetişkin kişilerde hobi amaçlı bu tarz işler ile vakit geçirebilmektedir. Bazı kişilerde bu şekilde el yapımı çerçeveler üretip satışını yapmaktadır. 
El Yapımı Resim Çerçeveleri
Yukarıdaki gibi bir çerçeve yapmak için fazladan kumaş ve süslere ihtiyaç vardır. Aynı şekilde çerçeve kalıbı için sunta veya tahtaya ihtiyaç bulunuyor. Şekil yani kalıp tamamlandıktan sonra ise iş tasarıma geçmektedir. Tasarım için yukarıda görüldüğü gibi kumaş kullanılmıştır. Renk tercihi tamamen size kalmıştır. Montajı ise yapıştırarak yapmak oldukça iyi bir seçim olacaktır. 
El Yapımı Resim Çerçeveleri
Çiçekli bir resim çerçevesi bayanlar için oldukça güzel bir seçim olacaktır. Anneye doğum günü hediyesi veya kız arkadaş için özel gün hediyesi olarak yapılabilir. Oldukça fazla kişi için tercih edilebilecek bir hediye olabilir. Özellikle kızlar için uygun bir yapıya sahiptir. Bu tarz el yapımı bir resim çerçevesi için çok fazla uğraşa gerek yoktur. Yapımı oldukça basittir. Birçok kişi bunu basit adımlar ile yapabilir. Öncelikle standart resim boyutlarında çerçeve hazırlandıktan sonra en önemli iş tasarım olmaktadır. 
El Yapımı Resim Çerçeveleri
Tasarım resim çerçevesine şıklığı veren en önemli adımdır. Tasarım kötü olursa resim çerçevesi açıkçası bir şeye benzemez ve beğenilmez. Oldukça güzel tasarım için süs ve boya seçeneğini iyi seçmek gerekir. Birçok kişi bu konuda iyi bir seçim yapmak için araştırma yapmaktadır. Yukarıdaki gibi bir resim çerçevesi için öncelikle isteğe uygun ve çerçeveye uyacak şekilde çiçek süsleri bulunmalıdır. İlla yukarıdaki gibi çiçeklere gerek yoktur. Zevke ve ihtiyaçlara göre istenilen şekilde çiçekler seçilebilir. Bunlar çerçeveye yapıştırılabilir. Bunun için kaliteli ve güçlü yapıştırıcı seçmek gereklidir. Uhu vb. gibi basit yapıştırıcılar yetersiz kalacaktır ve sonradan düşmeler yaşanabilir. 
El Yapımı Resim Çerçeveleri
El yapımı resim çerçeveleri kişinin hayal gücüne bağlıdır ve ne kadar geniş, güzel olursa çerçevede o kadar güzel olabilir. Örnek resim çerçevelerinden biriside şekildeki gibidir. Kalpli bir resim çerçevesine düğmeler ile oldukça güzel bir görüntü kazandırılmıştır. Bu şekilde bir resim çerçevesi kız arkadaş için oldukça güzel bir hediye olabilir. Kız arkadaşınıza doğum gününde veya sıradan bir günde hediye vermek istiyor aynı zamanda onu oldukça şaşırtmak ve mutlu etmek istiyorsanız bu şekilde bir el yapımı resim çerçevesi hediye edebilirsiniz. 
kolay şekilde resim çerçevesi nasıl yapılır
Yapım aşamaları oldukça kolay olmaktadır. Birçok kişi kısa bir zaman içerisinde tıpkı yukarıdaki gibi bir resim çerçevesi yapabilir. Öncelikle kolay bir şekilde kalp figürü yapmak için ve resim çerçevesi kalıbı için sunta malzemesi tercih edilmelidir. Maket bıçağı ile çok basit bir şekilde kalp efekti verilebilir. Bu işlemler bittikten sonra güzel bir şekilde zımparalanarak pembe renge boyanabilir veya kaplanabilir. En sonunda ise resimde olduğu güzel ve arklı renklerde düğmeler aynı zamanda çiçekler ile süslenebilir. Bu işlemlerin sonucunda yukarıdaki gibi bir el yapımı resim çerçevesi elde edilebilir. Ekstra işlemler yapılarak çok daha güzel bir hediyeye dönüştürülebilir. Bu tamamen yapan kişinin el becerisine bağlı bir durumdur. 
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz