Çiçek diline göre seçimler yapmanız, hediyeyi vereceğiniz kişiye verdiğiniz değeri daha da gözler önüne serecektir. İşte çiçeklerin dili ve hangi günlerde hediye etmeniz gerektiğini seçmenize yardımcı olacak öneriler!

çiçeklerin mesajları
Çiçeklerin Anlamları
Hediye çiçek alımlarında dikkat ettiğimiz en önemli husus, çiçeği alacağımız kişinin hangi çiçeği sevdiğini bilmek ve ona göre seçimler yapmaktır. Ancak duygularımızı belli etmek istediğimiz zaman hangi çiçeğin ne anlama geldiğini de bilmemiz gerekir. Anlam dolu bir demet çiçeğe kim hayır diyebilir ki? Aşkınızı ilan etmek için, üzüntünüzü belli etmek için seçeceğiniz çiçekler farklılık gösterir. Çiçek diline göre seçimler yapmanız, hediyeyi vereceğiniz kişiye verdiğiniz değeri daha da gözler önüne serecektir. İşte çiçeklerin dili ve hangi günlerde hediye etmeniz gerektiğini seçmenize yardımcı olacak öneriler!

1. Kırmızı Gül

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Aşkın temsilcisi kırmızı güller! Tutkunun, aşkın rengi kırmızı renkteki güller ile aşkınızı ilan etmekten daha güzel bir yol var mıdır? Kelimelere sığamayan o büyük aşkınızı sevdiğiniz kadına hissettirmek için bir tane gül ya da kocaman bir gül demeti… Sevginizi sessizce haykırmanın belki de en gösterişli yoludur kırmızı güller!
Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Hediye etmek için özel bir gün beklemenize gerek yoktur. Lakin sevgililer gününde en çok seçilen hediye çiçek olarak bilinir. Kırmızı gül, tutkulu bir aşkın göstergesidir. Bu sebeple, sevgiliniz ile sizin için anlam ifade eden her günde tercih edebilirsiniz. Evlilik yıldönümü, tanışma yıldönümü, evlenme teklifi, doğum günü, kız isteme günleri ve seni seviyorum demek istediğiniz en an…

2. Beyaz Gül

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Masumiyetin, saflığın ve güzelliğin temsilcisi olan beyaz güller, muhteşem kokularıyla da insanı büyüleyecek bir auraya sahiptir. Beyaz kadar temiz, bir kar tanesi gibi el değmemiş duygulara anlam yüklemeniz için beyaz güllerden daha iyi bir seçenek yoktur. Sır ve Değerlilik gibi anlamları da bulunan beyaz gülleri, özür dilemeniz gereken bir günde ya da mahcubiyetinizi belirtmek için tercih edebilirsiniz. Hoşlandığınız birine, ne kadar güzelsin demenin de en etkili yolu olduğunu unutmamak gerekir.
Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Özel güne göre çiçek almak gibi bir düşünceniz varsa ve hangi günde hangi çiçeği alacağınıza karar veremiyorsanız, beyaz gülleri tercih edebilirsiniz. Seni çok temiz duygularla seviyorum, sana güveniyorum, benim için çok değerlisin demenin en masum yoludur beyaz güller… Sadece aşık olduğunuz kişiye değil; annenize, ablanıza ya da değer verdiğiniz başka bir kadına hediye çiçek olarak düşünebilirsiniz. Bunun için en özel gün ise, bebek doğumlarıdır. Saflığın ve masumiyeti temsilcisi olan beyaz gülleri, yine aynı saflıkta ve masumlukta olan bebekler ile bağdaştırma fikri kulağa oldukça anlamlı gelmektedir.

3. Pembe Gül

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
İncelik, zarafet ve güvenin sembolü olan pembe güller! Aşık olduğunuz kadına bana güven demenin en anlamlı ifadesi olan pembe güllerden oluşan bir buket ile sevgilinizin gönlünü alabilmeniz mümkün. Ufak bir kabahatiniz oldu ve sevdiğiniz kadının güvenini mi kazanmak istiyorsunuz? O zaman mis gibi kokan pembe güller size yardımcı olacaktır.
Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Sadece sevdiğiniz kadın için değil, yakın bir dostunuza teşekkürlerinizi iletmek için de pembe güllerden faydalanabilirsiniz. Doğum gününüzde ya da iş terfiiniz için size hediye göndermiş bir arkadaşınıza pembe gül dolusu bir buket göndermeniz çok hoş bir jest olacaktır. Hediye edilecek kişiye göre çiçek tercihleri arasında en ön sıralarda yer alan pembe güllere, siz de seçimleriniz arasında yer verebilirsiniz.

4. Sarı Gül

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Sarı gülün iki tane anlamı vardır. Hediye edilecek kişiye göre çiçek tercihleri arasında en geniş anlama sahip olan sarı tonlarındaki güller ile kelimelerle ifade edemediğiniz duygularınıza sembolik bir anlam yüklemeniz mümkündür. Sevdiğiniz kadından özür dilemek için mükemmel bir seçim olacaktır. Ne kadar büyük bir pişmanlık duyduğunuzu temsilen, güllerin sayısını yükseltmenizin özrünüzün kabul edilmesinde etkin bir rol oynayacağını aklınızdan çıkarmayın!
Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Diğer bir anlamı ise, arkadaşınıza hissettiğiniz sıcacık sevgiyi temsil eder. Sizin için değerli dostluğu olan kişilere doğum gününde ya da içinizden geldiği bir günde hediye çiçek olarak düşünebilirsiniz.

5. Turuncu Gül

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Turuncu renk enerjinin ve heyecanlı başlangıçların temsilidir. İnsanın içini kıpır kıpır enerjilerle doldurur. Gül ise, en özel çiçekler arasında yer alır. Bu iki güzelliğin birleşmesiyle de heyecan dolu hissiyatlar uyanır… Sevgilinize ya da arkadaşınıza hissetmiş olduğunuz heyecanı dile getirmek için turuncu güller harika bir seçim olacaktır! Hangi günde hangi çiçeği alacağınızdan emin olamıyorsanız duygularınıza göre seçimler yapabilirsiniz. Hislerinizi ifade etmenin mis kokulu yolu ise, çiçeklerden geçmektedir. Flörtünüzün ilk dönemlerinde hediye çiçek olarak alabileceğiniz gibi, heyecanlı bekleyişlerin temsilcisi olarak da turuncunun enerjik etkisinden yararlanabilirsiniz. Bebeklerin cinsiyetinin öğrenileceği günler ya da sınav sonucunu bekleyen bir arkadaşınıza hediye olarak bir buket turuncu gül verip onların heyecan dolu bekleyişlerine ortak olma fikri, sizce de çok hoş değil mi?

6. Siyah Gül

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin anlamları hakkında bilgiler edinmek, hissettiğiniz duyguları doğru aktarabilmeniz için önemlidir. Sadece Şanlıurfa’da yetişen ve bilinen en özel gül olan siyah güller ile sevdiğiniz kişiye benim için eşsizsin diyebilmeniz mümkündür. Bilinenin aksine, eşsizsin anlamı taşıyan siyah güller aşk, hayranlık ve değerliliğin en gözde temsilcisidir. Hediye çiçek önerileri arasında en nadir bulunan siyah güller ile sevdiğiniz kişiye ne kadar özel olduğunu anlatabilirsiniz. Siyah güllerin diğer bir anlamı ise, geri dönülemez bir ayrılık olarak tanımlanıyor. Oldukça üzücü değil mi?

7. Beyaz Lale

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Beyazın masumiyet imgesi, laleler! Temiz bir başlangıç, huzur dolu bir yaşamı ifade eden beyaz laleler, sadece sevdiğiniz kadın için değil değer verdiğiniz herkese verebileceğiniz en güzel hediye çiçek seçeneğidir. Kadının içerisindeki küçük çocuğa mental olarak dokunabilmek ve o çocuk kadar saf bir hediye verme fikri kulağa oldukça anlamlı geliyor. Beyaz laleler özel günlerde dekor amaçlı kullanılacağı gibi, düğün ya da nikah törenlerinde gelin buketleri için de kadınların en çok tercih ettiği çiçekler arasında bulunuyor. Temizliğin, saflığın ve yeni başlangıçların temsili olan gelinliklere de en anlamlı çiçek seçimi beyaz laleler sanki…

8. Sarı Lale

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Sarı laleler… Hüznün temsilcisi olan sarı laleler, üzüntünüzü dile getirmek için seçeceğiniz belki de en anlamlı çiçek! Kalp kırıklıkları, küskünlükler, pişmanlıklar, utançlar… Tüm bu duyguların temsilcisi olan sarı laleleri; sevdiğiniz kadına hislerinizi belirtmek için hediye çiçek olarak gönderebilirsiniz. Sadece pişmanlığınızı ve üzüntünüzü dile getirmek ve af dilemek için değil, hasta ziyaretleri için de hüznünüzü ifade etmenizin en anlamlı yolu…

9. Mavi Lale

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Mavi sonsuzluğu sembolize eder. Mavi lale ise; barış, güven ve sadakat anlamlarını taşır. Hangi gün hangi çiçek alınır sorusunun cevabı, çiçeklerin dilinde gizlidir. Sonsuzluğu simgeleyen mavi lale ile sevdiğiniz kişiye benim dünyamsın mesajını verebilmeniz mümkün. Size ilginç gelecek olabilir lakin su bilimlerinde çalışan ya da okuyan bir sevgiliniz varsa Dünya Su Günü kutlaması kapsamında, çiçek hediyesi olarak tercih edebilirsiniz. Farkındalığınızın bu denli yüksek olduğunu gören sevgiliniz, bu fikri çok sevecektir.

10. Kırmızı Karanfil

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Kırmızı karanfil; sevginin, bağlılığın ve minnettarlığın temsilcisi olarak bilinir. Hediye çiçek alma düşüncesinde olan kişilerin de en çok tercih ettiği çiçektir. Sevdiğiniz kadına, annenize, öğretmeninize masumane sevginizi dile getirmek için seçiminizi kırmızı karanfilden yana yapabilirsiniz. Minnettarlık anlamı taşıdığı için anneler günü ya da öğretmenler günü için en iyi tercih olacaktır.

11. Beyaz Glayör

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Nostaljik bir çiçek buketi hazırlamak isterseniz bu seçimi beyaz glayörlerden yana yapabilirsiniz. Dostluk ve karşılık beklemeden hissedilen sevginin temsili olan glayörleri beyaz renkte tercih edip, sade ve anlamlı bir çiçek tercihi yapabilmeniz mümkün. Üstelik bu anlamlı çiçeği saksıda da hediye edebilirsiniz. Düğün ve nikah merasimlerinde gelin çiçeği olarak da seçip farklılık yaratabilmeniz elinizde! Buket olarak ise, hasta ziyaretleri için uygun bir seçim olacaktır.

12. Pembe Glayör

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Uzun dalları ile görsel bir şölen veren glayörlerin birbirinden farklı renk seçenekleri bulunmaktadır. İçtenlik, samimi duyguların temsili olan pembe glayörler ile mis kokulu bir kutlama hediyesi fikri, kulağa oldukça hoş geliyor! Hediye edilecek kişiye göre çiçek tercihleri arasında pembe glayörleri bulmak mümkün. Acaba hangi özel gün için ve kimler için uygun? Arkadaşınızın doğum günü? Kardeşinizin mezuniyet töreni? Öğretmenler günü? Anneler günü? Bize soracak olursanız hepsi!

13. Papatya

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Papatyalar çocuksu sevginin temsilcileri olarak bilinir. Bunun yanında sağlık ve bolluk dilekleri için de uygun bir hediye çiçek olacaktır. Yeni heyecanlar, yeni umutlar, sade güzellik gibi kavramların sembolü olarak da düşünülebilir. Aynı zamanda narinliğin, kırılganlığın da temsil ettiği çiçektir. Sevdiğiniz kadının doğal güzelliği karşısında nutkunuzun tutulduğunu anlatmak için en güzel yoldur papatyalar… Doğum günlerinde pahalı bir hediye yerine bir buket papatya almanın mutlu edemeyeceği bir kadın yoktur!

14. Kasımpatı

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Kasımpatı çiçeği sonbahar çiçekleri arasında bulunur. Papatyanın büyüğü olarak da düşünebilirsiniz. Yoğun duygularınızı belli etmeniz için harika bir seçim olan kasımpatıların renklerine göre anlamlandırılması söz konusu… Beyaz renkteki kasımpatılar bereketi ve duruluğu simgelerken; sarı kasımpatılar ise sıcak sevgiyi temsil ediyor. Pembe kasımpatı şefkati temsil ederken, mor kasımpatı çiçeği gizli duygu ve neşe anlamını taşıyor. 
Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Hediye edilecek kişiye göre çiçek tercihleri arasında kasımpatının anlamı dolu ihtişamlı görünümünden faydalanmak sizin elinizde! Yine de birkaç öneri bilmeniz karar vermenizi kolaylaştıracaktır. Beyaz kasımpatı bereketi simgelediği için, iş yeri açılışlarında tebrik amaçlı tercih edilebilir. Sarı kasımpatı ise; yanındayken sevgi pıtırcığı olduğunuz kişiye hediye edilebilir. Pembe kasımpatı şefkatli kolları temsilen annelere ya da öğretmenlere; mor kasımpatı ise, henüz açılamadığınız aşkınıza duygularınızı anlatabilmek için en güzel yol…

15. Orkide

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Asil duruşu ve narin yapısı ile kadınların adeta büyülendiği orkideler! Beyaz ya da mor renkleri ile kutlanan günü en anlamlı kılan çiçek tercihi… Ev hediyesi ya da iş tebriği amaçlı seçebileceğiniz hediyelik çiçekler arasında yer alır. Resmi ama gösterişli bir çiçek olduğundan dolayı, iş yerindeki amirinize ya da çok samimi olmadığınız bir yakınınızın ev ziyareti için tercih edilebilir. Mağrur bir ifade takınan orkideleri, değer verdiğiniz herkese hediye olarak götürebilirsiniz. Aynı zamanda orkideler mükemmel bir gelinlik tamamlayıcısıdır. En özel gününüzde en zarif aksesuar tercihi olarak gelin çiçeği buketinizde bembeyaz orkidelerle tüm konuklarınızı büyülemek elinizde!

16. Lilyum

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Güven anlamını taşıyan lilyum çiçeği, her özel gün için alternatif çiçek tercihi olarak bilinmekte. Özellikle mekan süslemeleri için tercih edebilirsiniz. Özel gün hediyeleri kapsamında, değer verdiğiniz kadına güven dolu bir bakış atmanın ise en güzel kokan hali. Kutlama yemeklerinde masa çiçeği olarak tercih edebileceğiniz gibi, doğum günlerinde ya da anneler gününde hayatınızdaki yerinin büyük olduğu kadınlar için anlamlı bir çiçek hediyesi olacaktır. Eğer ki bu kadın bir hemşire ya da doktor ise, 14 Mart günü tüm dünyada kutlanan Tıp Bayramı’nda hediye edebilir, sana güvenim sonsuz imajı yaratabilirsiniz.

17. Kırmızı Gerbera

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Dostluk ve sıcaklık anlamlarını taşıyan kırmızı gerbera çiçeği, arkadaşlarınıza olan duygularınızı ifade etmenin en güzel yolu! Bir tane kırmızı gerbera ile içten bir hediye verebileceğiniz gibi kucak dolusu gerbera buketiyle de dostluğunuzun ne denli kuvvetli olduğunu anlatabilmeniz mümkün. Kırmızı gerbera çiçeğini verebileceğiniz en özel günler; arkadaşınızın doğum günü, iş tebriği ya da bir kutlama yemeği olabilir. Sizce de farklı bir hediye çiçek tercihi değil mi?

18. Pembe Gerbera

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları

Sevgi ve arkadaşlığın sembolü olan pembe gerbera ile arkadaşlarınıza en özel ve anlamlı bir hediye çiçek verebilirsiniz. Siz de klişe çiçek fikirlerinden artık sıkılmadınız mı? O halde gerbera çiçeği tam size göre bir seçim olacak. Arkadaşınızda merak uyandıracak olan bu gizemli çiçeğin anlamını minik bir kağıda yazabilirsiniz. Pembe gerbera bir erkeğin değer verdiği bir kadına dostane duygular ile takdim edebileceği çiçekler arasında yer alır. E kimse zaten farklı anlamlara gelen bir çiçek seçimi yapmak istemez! Arkadaşınıza bir demet kırmızı gül hediye etmeniz, sizin ona aşkınızı ilan ettiğinizi düşünmesine sebep olacaktır. Çiçek seçimini kişiye göre yapmanız en doğrusu! Kadınlar günü, doğum günü, iş terfisi gibi günler pembe gerbera seçimi için oldukça uygun…

19. Noel Çiçeği (Atatürk Çiçeği)

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları

Her güne özel çiçek bulunur da Noel için çiçek seçimi bulunmaz olur mu hiç! İşte yılbaşı davetleri için hediye olarak götürebileceğiniz en muhteşem çiçek, nam-ı diğer Atatürk çiçeği. Atatürk’ün yurtdışı seyahatlerinden birinde karşılaşıp çok beğendiği ve ülkemize getirdiği bu çiçek, dayanıklılığı ve gezgin ruhu temsil ediyor. Noel çiçeği olarak anılmasının sebebi ise, soğuğa karşı dayanıklı olması. Neşeyi ve eğlenceyi de simgeleyen bu çiçeği; ev davetlerine giderken hediye çiçek olarak seçmeniz sizin ne kadar arkadaş canlısı ve neşeli bir kişilik olduğunuzu da gösterecektir.

20. Fulya (Nergis)

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Sarı renkteki fulya… Çiçeklerin sarı rengi genellikle hüznü ve ayrılığı simgeler. Bu durum fulya çiçeği için pek de öyle değil! Beni unutma demenin en naif yolu olan bir adet fulya çiçeğini, aşık olduğunuz biri için seçebileceğiniz gibi, bir arkadaşınıza ya da değer verdiğiniz birine duygularınızı anlatabilmek için de tercih edebilirsiniz. Özel güne göre çiçek almak isteyen kişiler, uzaklara gidecek olan birine hediye amaçlı fulya çiçeğini alabilir. Belki de bu ayrılığın kısa sürmesini istiyorsanız küçük bir işaret amaçlı da seçebilirsiniz… 

21. Çan Çiçeği

Çiçeklerin Anlamları
Çiçeklerin Anlamları
Mor renkteki çan çiçekleri; sonsuz sevgi ve aşk anlamını taşıyor. Çiçeklerin anlamını onların hikayesi ve renklerinin belirlediğini aklınızdan çıkarmayın! Mor renk; gizemin ve gücün rengi olarak bilinir. Mor renge sahip çiçekler ise, genellikle güçlü duyguları ifade eder. Hediye edilecek kişiye göre çiçek tercihleri arasında çan çiçeği, aşık olduğunuz kadına verilebilecek en anlam dolu çiçeklerden biridir. Kırmızı güller dışında bir seçim yapmak isterseniz, bu seçim kesinlikle çan çiçeğinden yana olmalıdır! Özel günlerde sevdiğimiz kişileri mutlu etmenin en güzel yolu, onlara bir buket çiçek bahçesi sunmak olacaktır. Aşkınızı ilan edin! Onsuz olamayacağınızı söyleyin! Evlilik teklifi etmek için mor rengin büyüsünden yararlanın! Sevdiğiniz kadının bu muhteşem kokulu güzelliğe karşı koyamadığını kendi gözleriniz ile görün… Doğum günü, evlilik yıldönümü, nişan ya da söz günü gibi sevdiğiniz ve sizin için önemli olan her gün, çan çiçeğinin arasından yararlanabilirsiniz.
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz