Sadece birkaç malzeme ile ortaya harika sonuçlar çıkartacaksınız, inanıyoruz! Öyleyse pasta dilimi yastık nasıl yapılır gelin hep birlikte görelim!

Pasta Dilimi Şeklinde Yastık Nasıl Yapılır
Dikiş konusunda kendinizi pek hünerli hissetmediğiniz için çoğu harika DIY projelerini yapmaktan korkuyor olabilirsiniz! Bu yüzden sizlere dikiş gerektirmeyecek ama tıpkı dikilmiş gibi gözükecek harika bir DIY projemiz var! Pasta dilimi yastık yapmak hem çok eğlenceli olacak hem de çok kullanışlı! Süslemek ise tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış! Dışarıda istediğiniz türden yastık bulamıyorsanız pasta dilimi yastık ile evde DIY projeleri yapımına başlayabilirsiniz! Gören herkesin ilgisini çekecek olan bu yastıkları “ben yaptım!” gururu ile herkese anlatabilirsiniz! Sadece birkaç malzeme ile ortaya harika sonuçlar çıkartacaksınız, inanıyoruz! Öyleyse pasta dilimi yastık nasıl yapılır gelin hep birlikte görelim! 

Dekoratif Pasta Dilimi Şeklinde Yastık Yapımı

PASTA DİLİMİ YASTIK İÇİN MALZEMELER


• Pembe pamuk veya keçe
• Beyaz keçe 
• Serpme için istediğiniz renklerde akrilik boya 
• Polifil doldurma
• Kumaş tutkal 
• Pembe iplik
• Serpme için kağıt şablonu
• Küçük fırça 
• Makas 
• Cetvel

PASTA DİLİMİ YASTIK YAPILIŞI 

Pasta Dilimi Şeklinde Yastık Yapımı
1. Pembe kumaştan 40x30 cm’lik iki adet dikdörtgen, 40x40x30 cm’lik iki adet üçgen ve 30x30 cm’lik bir adet kare parça kesin. 

2. 1 cm’lik dikiş payı bırakarak dikişleri yapıştırın veya dikin! Yapıştırma işlemine dikdörtgen ile iki üçgeni yapıştırmakla başlayın ve sonra kare parça ile şekli kapatın! Yastığın içini daha sonra doldurabilmek için küçük bir açıklık bırakmanız iyi olacaktır. 

3. Dikişler kuruduktan veya dikiş dikmeyi bitirdikten sonra yastıkta açık bıraktığınız boşluktan içi tamamen dolana kadar doldurun! Daha sonra el ile dikin veya tutkalla açıklığı kapatın!

4. Beyaz şablon kağıdından 60x10 cm olmak üzere iki şerit kesin. Bir şablon kullanarak çeşitli renklerde serpmeleri boyayın ve kurumaya bırakın! Kuruma işlemi bittikten sonra yastığın üzerine tutkal ile yapıştırın! 

5. Pasta diliminin üzerine toplar yapmak için çapı 15 cm olan 4 adet daire çizin. İçlerini çok az doldurun ve dikiş ipliği ile bağlayın. Son olarak topları pasta dilimin üzerine tutkal ile yapıştırın!

Ve bitti! Eğlenceli yastıklar yapmak gerçekten çok kolay ve herkesin favorisi olacak türden! Ellerinize sağlık, güle güle kullanın!
Pasta Dilimi Şeklinde Yastık Yapımı
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz