Aradığınız tatili hemen bulabilesiniz diye ülkemizdeki tatil çeşitlerini ve bölgelerini alt başlıklar halinde aşağıda sizlere anlatacağız. Bu alt başlıklardan kendinize en uygunu seçebilirsiniz.

Türkiye tatil yerleri
Türkiye Tatil Haritası
Ülkemiz herkes tarafından bilindiği gibi dünyaca ünlü tatil yerlerine sahip bir cennettir. Her bölgesinde kendine has tatil imkanları bulunmaktadır. Doğusunda, Uludağ’ında kış turizmi ve tatili, kıyı şeritlerinde yaz turizmi ve tatili, Karadeniz’inde doğa turizmi ve tatilleri, iç bölgelerinde ise çeşitli farklı tatil imkânlarına sahiptir. Kendi ülkemizde bu kadar fazla tatil imkânı var ancak bunları ne kadar biliyorsunuz? Bu yazıyı okuduğunuza göre bu tatil imkânları hakkında pek bilgi sahibi değilsiniz demektir. Ancak endişe etmeyin. Bu yazıdan sonra ülkemizdeki tüm tatil imkanları ile kendi hoşunuza en çok gidecek olan tatili yapabileceksiniz. Bu nedenle daha kolay ve aradığınız tatili hemen bulabilesiniz diye ülkemizdeki tatil çeşitlerini ve bölgelerini alt başlıklar halinde aşağıda sizlere anlatacağız. Bu alt başlıklardan kendinize en uygunu seçebilirsiniz. Fiyat ve ücretleri hakkından tutunda, kimlerin bu tatili yapması gerektiğine kadar birçok öneri ve tavsiyelerimizi de bulabilirsiniz. Öncelik olarak ülkemizde en çok turist çeken tatil yerlerimiz ve tatil tipleri ile başlayalım.

Akdeniz & Ege’nin Eşsiz Güzelliğiyle Yaz Tatili Yapabilirsiniz

Tatil yerleri Türkiye
Hiç şüphesiz yaz ve deniz turizmi denilince aklımız ilk öncelik olarak bu iki güzide bölgemiz gelir. Bunlara ek olaraksa Güney Marmara dahil edilebilir. Ancak Şöyle bir sıralama yapacak olursak, Akdeniz, Güney-batı Ege, Batı Ege ve Güney Marmara diye sıralamak daha doğru olabilir. Çünkü yaz turizminin ülkemizde başını çeken bölgemiz Akdeniz’dir. Bu bölgede ise Antalya hiç şüphesiz ülke hatta bölge ve dünya genelinde ilk saralardaki tatil beldelerindendir.
Türkiye’deki Güzel Tatil Yerleri
Eğer sizde gerçek bir yaz ve deniz tatili geçirmek istiyorsanız Antalya’nın hemen hemen her ilçesinde bunu kolaylıkla başarabilirsiniz. Akdeniz’de başka alternatiflerde buna eklenebilir. Akdeniz’den sonra ise Güney-batı Ege’nin incisi Muğla ülkemizin en önemli tatil yerlerindendir. Antalya ile başa baş güzellikte ve tercih edilmede bulunan bu şehrimizde de Bodrum, Fethiye gibi birçok güzide yaz turizmi mekanları bulunmaktadır. Eğer Ege’de tatil geçirmek istiyorsanız, Ege ve Akdeniz’in kesiştiği bu mükemmel şehirde tatilinizi yapabilirsiniz. Bundan sonra ise Aydın Kuşadası, İzmir ve diğer Ege, Güney Marmara şehirleri tercihinize kalan seçeneklerdir. 
tatil yerleri

Unutulmuş İnci Güneydoğu Anadolu’da Kültür Tatili

Ülkemizin yerli turistleri tarafından çeşitli sebeplerden dolayı unutulan ve pek az ziyaret edilen Güneydoğu Anadolu bölgesi aslında dünya çapında her sene oldukça fazla turist ağırlamaktadır. Ancak yerli turistlerimiz bu turistler gibi oralar yerine ülkenin batısında bulunan bölgeleri tercih etmektedirler. Kültür tatilleri içinse ülkenin iç kesimlerini uygun görmektedirler. Ancak Güneydoğu Anadolu bölgesindeki kültürel miraslarla iç bölgedekiler oldukça farklıdır. Güneydoğu Anadolu bölgesinde, Peygamberler ve kaplıcalar diyarı Şanlıurfa’da manevi ve güzel bir kültür tatili yapmak oldukça uygun ve güzel olacaktır. 
güzel tatil mekanları
Ülkenin batısına göre oldukça ucuz olabilecek şekilde konaklama ve seyahat yapabileceğiniz bu yerlerde sizi büyüleyecek yapıları görebilirsiniz. Mardin ise tescilli olarak dünya kültür mirası listesinde bulunan evleriyle her sene yabancı turistleri ağırlamaktadır. Ancak maalesef yerli turistlerimiz bu güzelliği yabancı turistler gibi bir türlü fark edememektedir. Mardin özellikle otantik ve butik yapısıyla yerli turistleri de bünyesine beklemektedir. 
tatil mekanları
Mardin’den hariç Gaziantep’te tarihi kalesiyle ve diğer yapılarıyla, kültürel yiyecekleri ve sıcak kalpli insanlarıyla turistleri beklemektedir. Diyarbakır’da aynı şekilde eski Türkmen devletlerine yaptığı başkentliğiyle ve tarihi surları ve çarşısıyla birçok yabancı turisti ağırlamaktadır. Ancak yine aynı şekilde yerli turistlerimiz bu şehrimizi de oldukça az ziyaret etmektedirler.


Yaz Aylarında Bile Kış Turizmi ve Dağcılık Tatili İçin En Güzeli Doğu Anadolu

tatil yerleri güzel
Kış turizmi ve dağcılık hayranları için dağ ve kar mükemmeldir. Bu ikisi birleşince ise rüyaları gerçek olmuşçasına mutlu olurlar. Sizde dağcılık ve kış turizmi hayranıysanız uzağa gitmenize ve çok para harcamanıza gerek yok. Ülkemizde bu turizm alanında oldukça zengin seçenekler bulunmaktadır. Doğu Anadolu bölgesinde bulunan bu birçok şehirde bu turizm için oldukça iyi yerler bulunmaktadır. Batı ve iç kesimlerde de alternatifi bulunan bu turizm seçeneği de bizim size önerimiz ise Erzurum, Palandöken olmaktadır. Palandöken kış turizmi konusunda dünyaca ünlü bir bölgemizdir. Bilindiği üzere kış olimpiyatlarına kadar ev sahipliği yapmış doğal bir turizm cennetidir. Erzurum’da bulunan bu kar ve kış cevherini tüm kış turizmi meraklılarına önermekteyiz. Bölgede kayaktan, paletli kar motorlarına, teleferiklerden, üst düzey güvenlik önemlerine her şey bulunmaktadır. 
Tatil yerleri
Profesyonel olarak hizmet veren bu bölgemizde bölgenin doğasına uygun konaklama imkanları da bulunmaktadır. Gittiğinizde kış turizmi için gerekli hiçbir gereciniz olmasa bile size bunları her kalite de her fiyatta tahsis edebilme imkânı da sunulmaktadır. Erzurum’daki bu kayak ve kış turizminin yanı sıra yabancı turistleri kendisine hayran bırakan bir diğer doğal turizm kaynağımızda Ağrı dağıdır. 
tatil yerleri
Bu dağımızda dağcılık turizmi konusunda arayış içinde olanlar için oldukça büyük bir nimettir. Sadece kış ve dağ tatillerinde değil göl ve tarih konusunda da tatil yapabileceğiniz Van’da ise Van gölünün eşsiz güzelliği ve Akdamar adası ile Akdamar Kalesi sizi beklemektedir. Eğer sizde bu tür bir tatil düşünüyorsanız doğuyu atlamayın.

Karadeniz Yaylaları ve Ormanlarında Mükemmel Bir Doğal Yaz Tatili İmkânı

Türkiyenin en iyi tatil yerleri
Ülkemizin bir diğer tatil cevheri de Karadeniz bölgesidir. Batısı ile yaz turizmini canlı tutan ve yaz turizmine alternatifler sunan bu bölgemiz, orta kesimi ile orman ve doğa turizmini ve doğu kesimi ileyse yaylacılık ve dağ turizmini canlı tutmaktadır. Ülkemizde turizmin en önemli yerlerinden birisi halinde bulunmaktadır. Bölge’nin her toprağı turizm konusunda altın değerine sahiptir. Şimdi bölgemizi üç alt başlık şeklinde ve tatil imkanlarıyla inceleyelim.


Batı Karadeniz’de Alternatif Yaz Tatili İmkanları

Safranbolu evleri
Batı Karadeniz’de ülkemizin yaz turizminin en önemli bölgelerinden olan Akdeniz, Ege ve Güney Marmara’ya alternatif birçok yer bulunmaktadır. Bu yerler gerek diğer bölgelerimize göre daha sakin olmaları gerekse aileye uygun olmaları ve daha uygun fiyatta olmalarıyla son zamanlarda çok fazla yerli turist tarafından tercih edilmeye başlamıştır. Yabancı turistler ise yavaş yavaş Batı Karadeniz’e gelmeye başlamaktadır. Sizde alternatif, sakin ve bütçenize daha uygun bir tatil düşünüyorsanız Batı Karadeniz’i listenizin başlarına dahil edebilirsiniz.

Orta Karadeniz’de Orman ve Doğa Tatilleri İmkânı

en güzel tatil yerleri
Ülkemizde yazları oldukça ılık geçen ve serinlemek isteyen doğal bölgelerde yaz tatilini geçirmek isteyenler için bir mücevher değerindeki Orta Karadeniz’i eğer sizde böyle bir tatil yapmak istiyorsanız tercih edebilirsiniz. Bölgenin iklim ve toprak yapısı gereği fazla ısınmaması ve fazla soğumaması nedeniyle yaz aylarında da kış aylarında da ortalama derecelerde bulunmaktadır. Serinlemek ve yazın sıkıntısını üzerinizden atıp otantik bir tatil geçirmek istiyorsanız Orta Karadeniz’i ülkemizde alternatifi olmadığı için tek tercihiniz arasına yazabilirsiniz.


Doğu Karadeniz’de Yaz Tatilinizi Serin Serin Geçirin

güzel tatil yerleri
Karadeniz’in doğusunda bulunan yaylalar sayesinde tatilinizi serin ve hatta üşüyerek bile geçirebilirsiniz. Eğer sıcaktan bunaldıysanız ve artık kışı, son baharı yazın ortasında yaşamak isteyenlerdenseniz Karadeniz’in doğusu sizi bekliyor. Sizde bu tatil yerine giderek yaz ayının ortasında kışı kendinize getirebilirsiniz. Ancak unutmayın ki Doğu Karadeniz’e giderken hasta olmamak için biraz kalın ve sonbahara uygun giysilerde yanınıza almalısınız. Artvin yöresi ise Doğu Karadeniz’de en etkili tatil yerlerindendir.
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz