Bebekler için birçok eşyadan oluşan bebekler için el yapımı hediye fikirlerini yazımızın devamından okuyup değişik alternatiflerden birini seçebilirsiniz.

bebekler için el yapımı hediyeler
Bebeklerimiz bizim için evimize sıcaklık katan ailemizin yeni üyeleridir. Onlar için daha doğmadan önce birçok hazırlık yapar sabırsızlıkla hayata gelmelerini bekleriz. Bu heyecanlı dönemi geçirirken kendi bebeğimiz olsun yakınımızın bebeği olsun birçok hazırlık yaparız. Bu hazırlıklar onun için hazırlayabileceğimiz kıyafet, oyuncak ya da çeşitli eşyalar şeklinde olabilir. Bu eşyalar hazır alınmakla beraber el yapımı olarak ta hazırlanabilir. Biraz zamanımızı ayırarak ortaya çıkarabileceğimiz el yapımı hediyeler oldukça özel bir seçenek olabilir. Bu özel bebek hediyelerini isterseniz yakınınızın doğum hediyesi olarak ta hazırlayıp sunabilirsiniz. Böylece el yapımı olan bu hediye daha özel bir anlam ifade edecektir. Bebekler için birçok eşyadan oluşan bebekler için el yapımı hediye fikirlerini yazımızın devamından okuyup değişik alternatiflerden birini seçebilirsiniz. Sonrasında beğendiğiniz bir tanesini ortaya çıkarmak pekte zamanınızı almayacaktır. 

Rengârenk Önlükler

bebeklere özel el yapımı hediye fikirleri
Bebekler için hazırlayabileceğiniz hediyelerden biri de önlüklerdir. Önlükler bebekler için sürekli lazım olabilecek kullanışlı bir eşyadır. Özellikle mama saatlerinin vazgeçilmezi olan önlükler çeşitli malzemelerden yapılmaktadır. Bunlardan biri de kumaş önlüklerdir. Kolayca hazırlanabilecek rengârenk önlükler özellikle bebek annelerini çok mutlu edecektir. Önlüğün yapımı için ise öncelikle temel dikiş bilgisine sahip olmanız gerekiyor. Sonrasında isterseniz elinizle isterseniz dikiş makinesi yardımıyla bu hediyeyi hazırlayabilirsiniz. Önlük yapımı için bebek cildine uyumlu renkli desenli kumaşlar iyi bir tercih olacaktır.
bebeklere el yapımı hediyeler
Bunları hazırladıktan sonra resimdeki şekle uygun oval bir şekli kumaşın üstüne çizin birde üst tarafa doğru bir oval biçim çizin. Bu oval biçimin bir kenarını keserek çıt çıt dikilecek bölümü oluşturmalısınız. Önlüğün arka kısmı içinde bir kat havlu ya da muşamba kumaştan aynı boyutlarda kesmeniz gerekecek. Böylece önlüğün üzerine dökülen şeylerin bebeğe temas etmesini engellemiş olacaksınız. Sonrasında bu iki kumaşı birbirine dikin. Son olarak çıt çıtı önlüğün kenarına dikmeyi unutmayın. Böylece hediyenizin kullanımı daha kolay olacaktır. 


Mandallı Resimlik

el yapımı bebek resim çerçevesi
Bebeklere hediye olarak hazırlanabilecek diğer bir hediye alternatifi bir mandallı resimlik. Bu hediye bebeğin fotoğraflarıyla oluşarak tamamen ona özel bir hediye şeklinde hazırlanmakta. Sizde özel bir hediye hazırlamak isterseniz bu fikri değerlendirebilirsiniz. Bu tabloyu hazırlamak için gerekli bazı malzemeler edinmeniz gerekecek. Bunlardan ilki dikdörtgen şeklinde bir tahta yazılı pano. Bu panoyu el işi malzemeleri satan dükkânlardan alabilir ya da imkânınız varsa kendiniz kestirip hazırlatabilirsiniz. 
bebek hediyeleri el yapımı
Sonrasında resimleri asmak için ip, tutturmak için küçük mandallar ve asma işlemi için kalın bir kurdele yeterli olacaktır. Bunları hazırladıktan sonra hazırlama aşamalarına geçebilirsiniz. İpi tahta panonun alt kısmına gerin. Daha sonra mandalları ipin üzerine tutturup resimleri asacağınız yeri hazır hale getirin. 
Bebekler İçin El Yapımı Hediye Fikirleri
En son kurdeleyi panonun üst kısmına sabitleyip asacağınız yeri oluşturmalısınız. Sonrasında isterseniz panonun üzerine çeşitli süslemeler yerleştirebilirsiniz. Böylece panonuz hazır hale gelecektir.

Kolay Bebek Şapkası

Kolay Bebek Şapkası
Şapkalar bebeklerin en çok kullandığı eşyalardan biridir. Bizim hazırlayacağımız şapkalarsa hem kullanışlı hem de çok sevimli olacak. Kolay bebek şapkası için sadece bir miktar yumuşak desenli kumaşa ve dikmek için ipliğe ihtiyacınız olacak. Bu malzemeleri hazırladıktan sonra kumaşı dikdörtgen şekilde kesin. 
el yapımı kız bebek hediyesi
Dikdörtgenin boyutunu ayarlamak için herhangi bir bebek şapkasını kullanabilirsiniz. Sonrasında kestiğiniz dikdörtgen şeklindeki kumaşın uzun kenarlarını birbirine dikin. Daha sonra kısa kenarlarından birini dışa doğru kıvırıp bir iplik yardımıyla tutturun. Diğer kısa kenara ise düğüm yaparak şekil verin. Böylece bebek şapkanız son halini almış olacaktır.

Pratik Bebek Yatağı

bebeklere ev yapımı hediye fikirleri
Sıradaki bebek hediyemiz her ortamda kolaylıkla kullanılabilecek pratik bir bebek yatağı. Bu yatak hediye edeceğiniz bebeğin annesini, kullanışlı bir hediye olması nedeniyle çok mutlu edecektir. Pratik bebek yatağı için bir miktar kumaş ve biraz elyaf yeterli olacaktır. Hazırlama aşamasında öncelikle yatağın kumaşını kesmelisiniz. 
bebeklere el yapımı hediye fikirleri
Kumaşı bebeğin boyu kadar ve birde çenesine gelen kısma kadar iki tane kesmelisiniz. Bunlardan kısa olanı bebeğin başının açıkta kalmasını sağlayacaktır. Ayrıca bu parçalardan alttaki için iki kat kumaş kesmeniz gerekecek böylece alt kısımdaki yatılacak yerin içine elyafı doldurmanız mümkün olacaktır. Dikim işlemini bitirmeden elyafı doldurun ve sonrasında bebek yatağını tamamlayın. İsterseniz yatağın üst kısmı için çeşitli süslemelerde yapabilirsiniz. Bu tamamen sizin isteğiniz doğrultusunda şekillenecektir. Sonrasında hediyeniz hazır olacaktır.

Dinozor Oyuncak

el yapımı bebek hediyesi
Dinozor oyuncak, yakınınızın bebeği için çabucak hazırlayıp hediye edebileceğiniz bir seçenek. Aynı zamanda bebeklere zarar vermeyen bu hediye yumuşak yapısıyla kullanım için oldukça uygundur. Sizde bu hediyeyi hazırlamak isterseniz yazımızın devamını okumanız yeterli olacaktır. Dinozor oyuncak hazırlamak için öncelikle bebeklere uygun desenli bir kumaş seçin. Bu kumaşı resimdeki gibi iki kat kestikten sonra kumaşın rengine uygun renkteki kurdelelerden küçük parçalar kesin ve dinozorun sırtındaki kısımları oluşturmak için kullanın. 
el yapımı bebek hediyeleri
Daha sonra dikim işlemine geçtiğin ve ilk olarak bu kısmı dikin. Sonrasında elyafı dinozorun içine yerleştirin ve kalan kısmı da dikerek birleştirme işlemini tamamlayın. Sonrasında dinozor oyuncağı sahibine hediye edebilirsiniz. 

Örgü Bebek Patiği

el yapımı örgü bebek patiği yapımı
Sıradaki hediyemiz bebeklerin ayakkabı kullanımına kadar en çok ihtiyacı olan bebek patiği. Patikler birçok malzemeden yapılmakla beraber çoğu zaman örgü şeklinde hazırlanmaktadır. Bizim size bebek hediyesi olarak sunduğumuz patik ise örülerek oluşturuluyor. Oldukça şık olan bu patik kız bebekler için hazırlayabileceğiniz bir hediye seçeneği. Hediye patik için iki renk örgü ipi ve uygun kalınlıkta bir örgü tığı temin etmeniz yeterli olacaktır. 
bebeklere el yapımı hediye
Daha sonra örme işlemine başlayabilirsiniz. Örme işleminde tabandan başlayarak aşamalı bir yol izlemeniz gerekiyor. Tabanı bir renk iplikten üst kısmı diğer renk ipten resimdeki gibi sık iğne tekniği ile ördükten sonra hediyeniz hazır hale gelecektir. Son olarak isterseniz örgü bebek patiği için süsleme yapabilirsiniz.

Çoraptan Çiçekler

bebeklere yapılabilecek el yapımı hediyeler
Sıradaki hediye fikrimiz oldukça farklı bir seçenek. Farklı olmasının nedeni bebek çoraplarından çiçek oluşturulması fikrinden geliyor. İlk bakıldığında bir çiçeği andıran çoraplar sunum olarak farklı bir görünüşe sahip. Eğer farklı bir bebek hediyesi arayışı içinde iseniz bu fikri değerlendirebilirsiniz. Çoraptan çiçekler için bazı malzemeler hazırlamanız yeterli olacaktır. Bunlar: çeşitli renklerde bebek çorapları, küçük bir dekorasyon kova, çiçekler, bir miktar kâğıt. 
kendin yap bebek hediyeleri
Tüm bu malzemeleri hazırladıktan sonra hediyenize son halini vermek kısa zaman alacaktır. Bunun için öncelikle kâğıdı kovanın içine yerleştirin. Daha sonra çiçekleri yerleştirin ve aralarına rulo haline getirdiğiniz bebek çoraplarını yerleştirin. Böylece hediyeniz tamamlanmış olacak.

Örme Yastık

bebeklere özel el yapımı hediyeler
Bebek odaları için hazırlanabilecek hediyemiz örgü bir yastık. Dekoratif olarak yer verilebilecek bu hediye diğer yastıkların aksine farklı bir tasarıma sahip. Örme yastık belli bir örgü bilgisine sahip olmayı gerektiren bir hediye. Bu yastık için oluşturulan örgü modeli isteğiniz doğrultusunda değişebilirken çeşitli çizgi film karakterlerini seçmek mümkündür. Buna karar verdikten sonra örme işlemine başlayabilirsiniz. 
fotoğraflı Bebek Yastığı
Örülen model isteğe göre tığla veya şişle örülen bir model olabilir. İki adet kare şekilde örülen parçalardan biri desenli kısmı oluşturmalıdır. Diğeri ise düz bir şekilde hazırlanabilir. Sonrasında bu iki parça birleştirilerek örgü yastığın kılıf kısmını oluşturacaktır. Son aşamada ise farklı renk bir ipten yastığın kenar kısımları belirginleştirilir.

Bebek Eldiveni

el yapımı bebek hediyeleri
Yeni doğan bebekler için kullanılan eldivenler onların tırnaklarıyla kendilerine zarar vermelerinin önüne geçmektedir. Ayrıca küçük ellerinin bu yolla üşümesine de engel olunmuş olur. Bu eldivenleri sizin hazırlamanız ise çok kolay olacaktır. Bunun için bebek tenine uyumlu yumuşak kumaşlar temin etmeniz gerekiyor. Sonrasında hazırlık aşamasına geçebilirsiniz. Öncelikle kumaşları iki kat olacak şekilde oval bir şekil vererek kesin. Bu aşamada dikiş payı bırakmayı unutmayın. Daha sonra kenarları dikerek elin gireceği yeri açık bırakın. Buradan eldiveni çevirebilirsiniz. Çevirdiğiniz eldivenlerin ağız kısımlarını da dikebilirsiniz. Böylece bebek eldiveni hazır olacaktır. 

Kumaştan Oyun Topu

bebeklere el yapımı hediye
Bebeklere oyuncak seçerken onlara zarar vermeyecek yumuşak malzemeler seçilmelidir. Bu kapsamda sıradaki hediyemiz tam da bebeklere göre diyebiliriz. Zira hazırlayacağınız kumaştan top bebeklere oldukça uygun bir hediye olacak ve renkleriyle dikkatlerini çekecektir. Hazırlık aşaması için renkli kumaşlar, elyaf ve dikmek için iğne iplik hazırlanır. Sonrasında hediyenizi hazırlamanız kısa sürede sonuçlanacaktır. Öncelikle belirlediğiniz boyutta ve beşgen şeklinde kumaşları kesin. Tüm beşgenler birbirine eşit boyda olmalıdır. Bıraktığınız dikiş paylarından beşgenleri birbirine dikebilirsiniz. Böylece top oluşmuş olacaktır. Ancak dikeceğiniz son kenardan elyafı doldurmayı unutmayın. Bu işlemin ardından bu kenarı da dikin ve kumaştan oyun topu oyuncağınızı tamamlayın. 
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz