Kendi el emeğiniz ile oluşturacağınız bu soya mumları gören herkesin dikkatini çekecek! Öyleyse el yapımı soya mumları nasıl yapılır, hep birlikte görelim.

Evinizde kendi soya mumlarınızı tasarlamak ister misiniz? Eğer cevabınız “evet” ise tam da doğru adrestesiniz! Çünkü tam da sizlere göre harika bir DIY projesi ile karşınızdayız! El yapımı mumları, yapmaktan oldukça keyif alacağınız bir proje! Eğer ki daha önce böyle bir DIY projesi yapmadıysanız, endişelenecek hiçbir şey yok! Çünkü el yapımı soya mumları nasıl yapılır, sizlere en ayrıntılı ve resimli bir şekilde anlatacağız! Üstelik malzemeleri de oldukça basit! Çok vaktinizi almayacak bu projeyi ister tek başınıza isterseniz de arkadaşlarınız ile yapabilirsiniz! Ama ne olursa olsun asla bir adet ile yetinmeyeceğiniz garanti! Çünkü bu güzel kokulu mumları yapmaktan kendinizi alıkoyamayacaksınız! Kendi tarzınıza ve zevkinize göre tasarlayabileceğiniz bu kokulu mumlardan daha güzel ne olabilir ki? Kendi el emeğiniz ile oluşturacağınız bu soya mumları gören herkesin dikkatini çekecek! Öyleyse el yapımı soya mumları nasıl yapılır, hep birlikte görelim.

EL YAPIMI MUM İÇİN MALZEMELER


- Soya bal mumu
- Mum parfümü lavanta (Başka bir koku tercih edebilirsiniz)
- Fitil
- Isıya dayanıklı kaplar (Küçük mason kavanozları)
- Fırın eldivenleri
- Balmumunu eritmek için ısıya dayanıklı bir kap
- Kâğıt cupcake kalıbı
- Dekoratif süsler

EL YAPIMI SOYA MUMLARI YAPILIŞI

1. İlk olarak soya bal mumunuzu ısıya dayanıklı kutuya koyun. Ölçü olarak bir fincan kadar koyabilirsiniz!

2. Daha sonra soya bal mumunu mikrodalga fırında eritin. Mikrodalga fırın özelliklerine göre eritme ayarı değişebilir! Yaklaşık olarak 2-3 dakika boyunca yüksek sıcaklıkta eritebilirsiniz! Bu süre zarfı boyunca ara sıra fırına göz atmayı ihmal etmeyin!

3. 10 damla ya da daha fazla miktarda eriyen mumun üzerine parfüm yağı ekleyin. Ekleyeceğiniz miktar istediğiniz parfüm kokusuna bağlı olarak değişmektedir!
4. Artık yavaş yavaş bal mumu karışımını esas kabına koyma vakti geldi! Minik mason kavanozunun altına az miktarda balmumu ilave edin ve orta yerine mum fitilini yerleştirin!

5. Sonra balmumu kuruyana kadar fitilini yerinde sabit olarak bekletin! Bu süre yaklaşık 5-10 dakika sürecektir!

6. Ardından geriye kalan bal mumunun hepsine kaba doldurun!
7. Birkaç saat iyice kuruyana kadar bekletin. Tamamen ayarladıktan sonra, fitil boyutunu kavanoza göre kısaltın!

El yapımı soya mumları kullanıma hazır! Fakat şimdi sırada işin daha eğlenceli bir boyutu var! Süsleme aşamasında kendi zevkinizi ortaya koyabilirsiniz!
Mumun üstüne daire kapağı yerleştirin ve üstüne bir kap kek kalıbı koyun ve kapağını tekrar kapatın. Süsleme ve dekoratif öğelerini ve etiketlerini istediğiniz gibi ekleyin. Kurdeleler, kurutulmuş lavanta ve biberiyeler, el yapımı lavanta kokulu soya mumları için iyi bir süsleme alternatifleri olabilir! Ellerinize sağlık!
el yapımı hediyeler
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz