Dilediğiniz renklerde yapabileceğiniz bu proje için önemli malzeme keçe kumaş! Kızlar için kırmızı ve pembe tonları, erkekler için ise mavi ve yeşil tonları tercih edebilirsiniz!

kolay kalemlik yapımı
Basit, pratik ve eğlenceli bir el yapımı hediye projesi arıyorsanız tam da doğru yerdesiniz! Özellikle çocuklu bireylerin bu projeyi daha çok seveceğini tahmin ediyoruz! Çünkü boyama veya çizim yapan çocuklardan en çok şikâyet edilen konu, o kalemlerin her yeri darmadağın etmesi! Bu yüzden boyama kalemlerinin gayet düzenli durması için keçe kalem tutucu nasıl yapılır sizlere en ayrıntılı ve resimli bir şekilde anlatacağız! Daha önce herhangi bir DIY projeyi yapmadıysanız, hiç endişelenmeyin! Yapılışı oldukça basit olan bu keçe kalem tutucu projesini yaparken keyif almamak mümkün değil! Dilerseniz aile içi güzel bir etkinlik olarak çocuklarınız ile birlikte bu projeyi beraber yapabilirsiniz! Keçe kalem tutucu sayesinde çocuklarınız da düzenli olmayı öğrenecek ve eşyalarını toplamaktan daha çok keyif alacak! Kendiniz için yapabileceğiniz veya sevdiklerinize doğum günü hediyesi olarak sunabileceğiniz kolay yapılabilen keçe kumaş kalemlik tam da size göre bir hediye seçeneği. Dilediğiniz renklerde yapabileceğiniz bu proje için önemli malzeme keçe kumaş! Kızlar için kırmızı ve pembe tonları, erkekler için ise mavi ve yeşil tonları tercih edebilirsiniz! Kullanışlı olduğu kadar göze de hitap eden keçe kalem tutucu, çocuklarınız için bulunmaz bir proje olacak! Keçe kalem tutucu nasıl yapılır diye merak ediyorsanız o halde malzeme listesine bir göz atalım! İşte malzemeler…

KEÇE KALEM TUTUCU İÇİN MALZEMELER


süslü kalemlik yapımı
Keçeleri kolaylıkla kumaşçılardan temin edebilirsiniz. Ölçülerden birkaç cm daha fazla keçe parçası satın almanızda fayda var! Çünkü herhangi bir hatanın telafisi diğer türlü zor olabilir!

• 2 parça 15 X 30 cm keçe (astar, dış)
• 1 parça 8 X 30 cm keçe (cep)
• 1 adet çiçek şekli
• 1 adet çiçek merkezi çember
• Bacalı 1 düğme
• 1 adet 30 cm şerit parçası
• 1 adet 25 cm şerit parçası
• 8 adet Kalem boyalar
• 1 adet 8x12 cm not defteri

KEÇE KALEM TUTUCU YAPILIŞI


evde kalemlik yapımı
İlk olarak işe cepliğin ucuna şerit dikmekle başlayalım! Bu şerit, boya kalemleri ve not defteri yerleştirdiğinde ve ceplikten çıkarken keçenin gerilmesini önleyecektir. Keçenin rengi ve şeritin rengi tamamen size bağlı!

Cep parçasını astar parçasının üzerine yerleştirin ve kumaşı işaretleyin. İşaretlemek için beyaz tebeşir kullanabilirsiniz!

Keçe cebinin ortasını hizalayın ve ortadan başlayarak, her sonraki yer için 3 cm’lik mesafe ile yan yana işaretleyin. Son alan yaklaşık 1 cm kadar olacak! Bu boşluğun amacı ise keçenin dikiş esnasında gerilme ihtimalinin göz önüne alınmasıdır! Diğer taraf için de aynı işlemi tekrarlayın! Gerçekten sadece üst kısmında işaretlenmesi gerekiyor. Eğer işi pratikleştirmek istiyorsanız ilkini şablon olarak kullanabilirsiniz! 
el emeği kalemlik yapımı
Her cep dikişinin üst kısmıyla sırt dikişinin üstten doğru olarak gittiğinden emin olarak, merkezden yana doğru dikin. Dikme işleminden sonra fazlalık olan yerleri düzeltin ve kesin!
kolay kalemlik yapımı
Dışarıdaki keçe parçanın üstüne çiçek dikin. Yapraklar etrafında dikilmeden önce 25 cm’lik şeriti çiçeğin kenarına yerleştirin. Çiçek merkezini daha sonra dikin.

Dış astarı ve astar parçalarının ters tarafları bir arada tutun, kenarları eşleştirin ve gerekirse düzeltin. 1 cm’den az bir dikiş ile dış kenar boyunca dolaşın!
kolay kalemlik yapımı
Kenarlarında fazlalık varsa düzeltin ve makasla kesin!

Çiçeğe bir şaftla düğmeyi dikin. Daha sonra tüm malzemeleri cebe yerleştirin, katlayın ve şeridin ne kadar uzayacağına karar verin. Kurdelenin ucunu katlayın ve yaklaşık 3 cm döngü oluşturun ve sonra emniyet için ileri geri sıkın. İlave şeritleri kesin!
kolay kalemlik yapımı
Ve tamamlandı! Keçe kalem tutucu kullanıma hazır!
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz