Romantik bir akşam yemeği hazırlamak için büyük bir heyecan duyduğunuzdan eminiz. Sevgiliyle başbaşa romantik akşam yemekleri genellikle özel günlerde tercih edilmektedir.

romantik bir akşam yemeği nasıl hazırlanır
Romantik bir akşam yemeği hazırlamak için büyük bir heyecan duyduğunuzdan eminiz. Sevgiliyle başbaşa romantik akşam yemekleri genellikle özel günlerde tercih edilmektedir. Çeşitli kutlamalar ve yıldönümlerinde romantik bir akşam yemeği olmazsa olmazdır. Romantik akşam yemeği hazırlamak için kendi hayal gücünüzü kullanabilirsiniz. Bununla birlikte partnerinizin damak tadı da büyük önem taşımaktadır. Romantik akşam yemeği menüsü hazırlamak için partnerinizin sevdiği lezzetleri iyi derecede biliyor olmalısınız. Eğer bilmiyorsanız, herkesin yiyebildiği genel lezzetler hazırlamalısınız. Romantik akşam yemeği hazırlamak için yemeğin lezzeti kadar masanın ve mekanın düzenlenmesi de önemlidir. Romantik akşam yemeğinde kullanılacak bir mekan tercih edilebilir. Eğer akşam yemeğini kendi ellerinizle hazırlamak ve dekore etmek istiyorsanız, kendi evinizi ya da bir arkadaşınızın evini kullanabilirsiniz. Kendi evinizde de çok şık bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Romantik akşam yemeği hazırlamak için aşçılık seviyesinde yemek becerisine gerek yok. Birkaç küçük dokunuş ile en sıradan yemeği bile romantik bir hale getirebilirsiniz. Romantik akşam yemeği tarifleri, genellikle basitçe hazırlanan yemeklerden oluşmaktadır. Bu tarifleri kolayca hazırlayabilirsiniz. 
romantik bir akşam yemeği nasıl hazırlanır
Romantik akşam yemeği için kendiniz hazırlamak istemezseniz, bir çok hotel ve restaurantta da rezervasyon yaptırabilirsiniz. Özel olarak hazırlatacağınız romantik akşam yemeği ile sevdiğiniz kişiyi şaşırtmanız kaçınılmaz olacaktır. Kendi ellerinizle hazırlayacağınız bir yemek kadar büyük bir öneme sahip olacak bir organizasyon planlaması da yapabilirsiniz. Romantik akşam yemeğini dışarda gerçekleştirmek istiyorsanız, mekan araştırması yapabilirsiniz. Bir çok mekan, ön rezervasyon ile romantik akşam yemeği hizmeti vermektedir. Hotellerde yapılan romantik yemekler ile hotel odasında özel olarak hazırlanmaktadır. Romantik akşam yemeğini uygun bir fiyata getirmek için fırsat sitelerinden romantik akşam yemeği fırsatları ile ilgili araştırmalar yapabilirsiniz.

Romantik Akşam Yemeği Nasıl Hazırlanır?

akşam yemeğini romantik hale getirme
Romantik bir akşam yemeği için öncelikle mekanı hazırlamalısınız. Mekanın hazırlanmasının ardından yemeklerin pişirilme veya temin edilme sürecine başlayabilirsiniz. Romantik bir akşam yemeği, özellikle kadınlar için büyük önem taşıyan bir organizasyondur. Akşam yemeğinin romantik olarak geçirilmesi için ortamın da romantik olması gerekmektedir. Romantik bir ortam için detaylar önemlidir. Detaylara dikkat ederek şık bir akşam yemeği masası hazırlayabilirsiniz.

Romantik Akşam Yemeği Masası

sevgiliye akşam yemeği hazırlama
Akşam yemeğini romantik bir ortamda geçirmek için masanın düzenine dikkat etmeniz gerekiyor. Romantik parçalar ile oluşturacağınız masa dizaynı, gecenin anlamına uygun hale gelmelidir. Romantik masa düzeninde sunuma dikkat etmelisiniz. Yemek tabaklarının şıklığı, kullanılan çatal, bıçak, kaşık ve bardaklar önemli detaylardır. 
yemeği romantik kılma
Yemek tabağı olarak büyük servis tabakları kullanmalısınız. Tabağın altına Amerikan servis veya supla kullanabilirsiniz. Tabak altlarında kullanılacak servisin ve suplaların renkleri de dikkat çekici olmalıdır. Amerikan servis renklerini kırmızı tonlarında satın alabilirsiniz. Supla kullanacaksanız, onların da gümüş ya da gold renklerde olmasını öneriyoruz. 

Romantik akşam yemeği masasında kullanılacak bardaklar da atlanmamalı. Bardakların kesinlikle kadeh bardağı olması gerekmektedir. İnce uzun ayaklı olarak tasarlanan kadeh bardakları ile romantik bir masanın tamamlanmasına katkı sağlarsınız. 
sevgiliye romantik akşam yemeği sürprizi
Romantik akşam yemeği masasının olmazsa olmazı çiçektir. Şık ve güzel bir akşam yemeği için masanın ortasına bir çiçek koyabilirsiniz.
romantik bir yemek nasıl hazırlanır
Romantik bir akşam yemeği masasında mutlaka mum ışığı olmalıdır. Romantik yemek için ortamın ambiyansı da romantik ve loş olmalıdır. Bu yüzden yüksek ışıklı aydınlatma yerine hafif ve loş ışık veren mumları tercih edebilirsiniz. Şamdanlar üzerinde kullanabileceğiniz mumlar ile çok şık bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. Mum ışığında romantik bir yemek oldukça keyifli ve unutulmaz bir anı olacaktır.

Romantik Akşam Yemeği Hazırlıkları

akşam yemeği nasıl hazırlanır
Romantik bir akşam yemeği için yenilecek yemeklerin lezzeti de ortama uyumlu olması gerekmektedir. Romantik akşam yemeğinde klasik sulu yemeklerin dışında, kaliteli ve lüks yemekler hazırlamalısınız. Yemekleri kendiniz pişirebileceğiniz gibi hazır sipariş vererek servis etmeden önce ısıtabilirsiniz. Yemek menüsü seçimin çok ağır yemekler tercih etmeyin. Yemekleri küçük porsiyonlar halinde servis etmenizi öneriyoruz. Yemeklerde de şık seçimler tercih edin. Eğer alkol tüketecekseniz meze ağırlıklı bir yemek menüsü hazırlayın.

Romantik Yemek Menüsü Önerileri

Romantik akşam yemeği için tercih edilecek en iyi seçimler arasından önerilerimizi sizlere sunuyoruz. Bu önerilere dikkat ederek siz de çok lezzetli ve romantik yemek menüsü hazırlayabilirsiniz. 
akşam yemeğinde sevgiliye sürpriz
Et Yemekleri : Romantik akşam yemeğinin olmazsa olmazı et yemekleridir. Izgara kırmızı ya da beyaz et ile çok lezzetli romantik akşam menüsü hazırlayabilirsiniz. Etin yanında çeşitli soslar hazırlamanızı da öneriyoruz. Et menüsünde mezeler de dikkat çekmektedir. Pişireceğiniz ya da sipariş vereceğiniz et işe uyumlu olan meze ve salatalar hazırlamalısınız. 
sevgiliye akşam yemeğinde ne yapılabilir
Mezeler : Akşam yemeği menüsü içinde yer vereceğiniz mezelerin de kaliteli ve şık görünmesini sağlayın. Mezeleri tabaklara servis ederken çok özenle koymanızı öneriyoruz. Meze olarak patates püresi, amerikan ya da rus salatası, haydari gibi daha bir çok mezeyi ana yemeğe yakışacak şekilde hazırlayıp servis edin. Mezeleri yerleştireceğiniz tabakların da uyumlu bir şekilde sunulmasını sağlayın.
romantik akşam yemeği nasıl hazırlanır
Makarna : Şık akşam yemeklerinin en çok tercih edileni makarnalardır. Çeşitli İtalyan sosları ile pişireceğiniz bir makarna, romantik akşam yemeği için ideal olacaktır. Makarnayı kesinlikle sade olarak pişirmemelisiniz. Çeşitli soslar ve krema ile harmanlanmış olarak servis etmelisiniz.

Romantik Akşam Yemeği için İçecek Önerileri

Romantik Akşam Yemeği için İçki Önerileri
Romantik bir akşam yemeği her zaman baş başa geçirilmelidir. Baş başa geçireceğiniz bir akşam yemeğinde de birer kadeh alkol almanızda hiçbir sakınca yoktur. Fazlaya kaçmadan birer ya da ikişer kadeh olarak tüketeceğiniz alkol ile daha keyifli zaman geçirmenizi sağlayabilirsiniz. Alkolün verdiği enerji ile daha yoğun sohbetler edebilirsiniz. 

Şarap : En romantik içkiler arasında yer almaktadır. Romantik zamanlarda genellikle kırmızı şarap tercih edilmektedir. Eğer ağır bir yemek tüketecekseniz beyaz şarap tercih etmenizi öneriyoruz. Beyaz şarap diğerlerine göre tuzlu bir şaraptır ve akşam yemekleri ile ideal bir tüketim sağlar. Eğer şarabı yemek sırasında tüketmeyip yemekten sonra almak isterseniz, kırmızı şarap tercih edebilirsiniz. Kırmızı şarap için peynir tabağı hazırlamayı ihmal etmeyin. Kırmızı şarabın keyfi en iyi peynir tabağı ve meyve tabağı ile çıkmaktadır. Şık bir sunumu olan ve çeşitli peynirleri barındıran bir meze tabağı hazırlayabilirsiniz. Peynir tabağının üzerine birkaç parça kuruyemiş ekleyebilirsiniz.

Şampanya : En lüks içkiler arasında yer almaktadır. Bir şarap türü olan Şampanya ile romantik ve kaliteli bir zaman geçirebilirsiniz. Şampanya ile çok fazla bir aperatif tüketmenizi önermiyoruz. Şampanya yanında hafif kuruyemişler ya da meyve tabağı tercih edebilirsiniz. 

Rakı : Türk kültürünün olmazsa olmaz içkileri arasında yer alan rakı, akşam yemeği ile birlikte muhteşem bir ikili olacaktır. Şık bir akşam yemeği eşliğinde tüketeceğiniz rakı ile keyifli bir zaman geçirmeniz sağlanacaktır. Rakı ile yemek ya da peynir tabağı, meyve tabağı tüketebilirsiniz. Yemek menüsü hazırladıysanız daha en başından da rakı ile geceye başlayabilirsiniz. Rakıyı fazla kaçırmamaya çalışmalısınız aksi durumda geceniz berbat olabilir.

Romantik Akşam Yemeği için Müzik Önerileri

Romantik Akşam Yemeği için hangi Müzik çalınır
Romantik bir akşam yemeğinde her şeyin kusursuz olmasını istiyorsanız, masa düzeni, yemek menüsü, içecekler kadar müziğin de önemli olduğunu unutmamalısınız. Siz yemeğinizi yerken hoş sohbetlerinize eşlik edecek romantik müziklerden olan bir liste hazırlamalısınız. Müzik seçimi yaparken zaman harcamak istemiyorsanız, bu müzik listesini önceden hazırlayıp tüm müzikleri sıraya koymalısınız. Romantik akşam yemeği sırasında çok gürültülü müziklerden kaçınmalısınız. 

Rakı gecesi yapacaksanız, musiki, Türk sanat müziği, arabesk gibi müzikler hazırlamanızı öneriyoruz. Eğer bu tür müziklerden hoşlanmayan bir rakı sever iseniz, romantik yunan müzikleri ya da melodileri tercih edebilirsiniz. Youtube üzerinden 1-2 saatlik Greek Music listeleri bulabilirsiniz. Bu listeler ile hem dikkatiniz dağılmaz hem de ortama uyum sağlayan bir atmosfer yaratmış olursunuz. 

Romantik akşam yemeği sırasında ve sonrasında şarap içmeyi planlıyorsanız, klasik müzikleri öneriyoruz. Yabancı klasik müzikler, keman müzikleri türünden hoş ve romantik şarkı listesi hazırlayabilirsiniz. Bu tür klasik müziklerden hoşlanan bir partneriniz var ise gecenin mükemmel geçeceğini söyleyebiliriz. 


Romantik Akşam Yemeğinde Ne Giyilmeli

Romantik Akşam Yemeğinde Ne Giyilmeli
Romantik akşam yemeğinin kusursuz olması için yemekler, müzikler, dekor kadar kıyafetleriniz ve sizin görünümüzün de önemlidir. Romantik akşam yemeği için özenli bir şekilde hazırlanmanızı tavsiye ediyoruz. Şık bir görünüme sahip olmanız her şeyden önemlidir. Şık, dikkatli, temiz ve mis gibi kokmalısınız. Şık kıyafet kombini ile birlikte en güzel kokulu parfümüzü sıkmayı ihmal etmeyin.
romantik akşam yemeği için öneriler fikirler
Bayan için akşam yemeği kıyafeti : Bayanlar için şıklık her zaman önemlidir. Akşam yemeği için de en şık kombinasyonu hazırlayacağınızdan eminiz. Şık bir akşam yemeği için mutlaka elbise giymenizi öneriyoruz. Siyah ya da kırmızı renk bir elbise gecenin anlamı ile uyumlu olacaktır. Elbise ile birlikte ışıltılı takılar da takmanızı öneriyoruz. Bunun yanı sıra, kırmızı rujlu bir akşam yemeği makyajını da atlamamalısınız. En şık haliniz ile akşam yemeğinde hazır olmalısınız. Ayakkabı ile ev içinde gezinmekten kaçınmayın. Romantik bir kombinin olmazsa olmazı ayakkabıdır. Topuklu bir ayakkabı ile akşam yemeğinizi geçirebilirsiniz.

Erkek için akşam yemeği kıyafeti : Bayan partnerinizin şık olduğu kadar sizin de şık bir kombin oluşturmanız gerekmektedir. Bayanlar, romantik akşam yemeklerine büyük önem vermektedir bu yüzden de en şık kıyafetlerinden oluşan bir kombin ile karşınıza gelecektir. Siz de onun şıklığını tamamlamak için en iyi kıyafetinizi giymelisiniz. Bir gömlek, romantik akşam yemeği için ideal seçim olacaktır. Gömlek ile birlikte kravat takmanızı kesinlikle önermiyoruz. Gömleğinizin yakasını birkaç düğme açık bırakmanızı tavsiye ediyoruz. Gömleğin üzerine şık bir yelek giyebilirsiniz. Böylece siz de gece ile uyumlu şıklıkta romantik bir kombin oluşturmuş olursunuz. Akşam yemeği kombininizde güzel kokmaya özen gösterin. Duşunuzu alın ve üzerinize en hoş kokulu parfümünüzü sıkıp yemeğe oturun. 


Dışarıda Romantik bir Akşam Yemeği için Öneriler

 Dışarıda Romantik bir Akşam Yemeği için Öneriler
Romantik akşam yemeğinin evde olması şart değildir. Evde kendi ellerinizle hazırlayacağınız bir yemek her zaman daha önemli olabilir ancak, bu organizasyon ile uğraşmak için vaktiniz yoksa dışarıda da planlayabilirsiniz. Romantik bir akşam yemeği yenilecek bir çok restoran mevcut. Romantik akşam yemeği için uygun olan herhangi bir restoranda rezervasyon gerçekleştirebilirsiniz. Rezervasyonu yaptırırken, akşam yemeğinin romantik olacağını da belirtmenizi öneriyoruz. Böylece, masanız önceden hazırlanır ve süslenir. Dışarıda gerçekleştirilecek romantik akşam yemeğinde mekanın konumu da önemlidir. Romantik akşam yemeği için çocuklu ailelerin ve bekar gençlerin geldiği gürültülü bir mekan olmaması gerekiyor. Seçilecek mekanın sessiz ve romantik olmasına dikkat etmelisiniz. Hafif bir müzik ve manzara eşliğinde yenilecek akşam yemeği tamamen unutulmaz olacaktır. Şehir ya da deniz manzaralı veya orman manzaralı bir mekan tercih edebilirsiniz. Romantik akşam yemeği için önceden rezervasyon yapmanızı kesinlikle öneriyoruz. Aksi durumda işler hayal ettiğiniz gibi olmayabilir. 

Romantik Akşam Yemeği için Fırsatlar

Romantik Akşam Yemeği için Fırsatlar
Fırsat sitelerinin popüleritesi her geçen gün artmaktadır. Bir çok lüks restoran da uygun fiyatlara yemek yiyebilme imkanına sahip olursunuz. Fırsat sitesinden yapacağınız akşam yemeği organizasyonu ile keyifli bir zaman geçirebilirsiniz. Fırsat sitelerindeki rezervasyonların ücreti önceden ödenmektedir. Eğer menü dışında bir şeyler talep etmezseniz, sürpriz bir hesap ile karşılaşmadan keyifle gecenizi sürdürebilirsiniz. Romantik akşam yemeği için satın alacağınız fırsat kuponlarının tarihine dikkat etmelisiniz. Bazı kuponlar hemen kullanım için değil belirli tarih aralıklarında kullanım için uygundur. Bu hususlara dikkat ederek ideal bir akşam yemeği organizasyonu planlayabilirsiniz.


Romantik Akşam Yemeği için Restoran Seçimi

Romantik Akşam Yemeği için Restoran Seçimi
Yukarıda da belirttiğimiz gibi romantik bir akşam yemeği için seçilecek restoranın özellikleri büyük önem taşımaktadır. Sevdiğiniz kişi ile birlikte romantik ve şık bir akşam yemeği geçirmek için kesinlikle bir kebapçıya gitmemelisiniz. Alakart menüsü olan şık bir ambiyansa sahip restorana gitmenizi öneriyoruz. Çiftler için uygun olan romantik bir restoranda çocuk ve genç faktörüne dikkat etmelisiniz. Ailelerin gittiği restoranlarda bebek ve çocuk gürültüsü bir hayli fazla olur. Bu yüzden de çocuklu ailelerin yer almadığı bir restoran tercih etmelisiniz. Aynı şekilde genç grupların eğlenirken çıkardığı gürültüler de sizi rahatsız edebilir. Bu konuya da dikkat ederek çok gürültülü olmayan ve orta yaş üzeri kişilerin ağırlıklı olarak tercih ettiği bir mekan bulmalısınız.

Hotelde Romantik Akşam Yemeği Organizasyonu

otelde romantik akşam yemeği
Romantik bir akşam yemeği için en iyi mekanlardan birisi de hotellerdir. Seçeceğiniz uygun bir hotelde rezervasyon yaptırırken, gece için romantik bir akşam yemeği planlamalarını talep edebilirsiniz. Hotelde hazırlanan romantik akşam yemekleri genellikle oda içinde hazırlanmaktadır. Rezervasyon yaptırdığınız oda içinde yalnızca size özel bir romantik masa hazırlatabilirsiniz. Akşam yemeği masasının hazırlanması için hotel yönetimine önceden talimat vermelisiniz. Böylece, siz gittiğinizde masanız hazırlanmış olacaktır. Sevdiğiniz kişi odanızdaki bu özel yemek masasını görünce epey şaşıracak ve unutamayacağı bir anı yaşayacaktır. 

Hotelin restoran bölümünde bir hazırlık yaptıracaksanız da önceden bilgi vermenizi öneriyoruz. Buna göre masanızı rezerve edip hazırlamaya başlayacaklardır. Hotel restoranları genellikle açık büfe akşam yemeği hizmeti verir. Eğer romantik bir akşam yemeği planladığınızı iletirseniz size özel menü hazırlayacaklardır. Hotelde gerçekleştireceğiniz romantik akşam yemeğinde alkol tüketimi de gerçekleştirebilirsiniz. Araba kullanmanıza gerek kalmadan yemek sonrası odanıza çıkacağınız için gayet uygun olacaktır. Hotel restoranındaki bir akşam yemeğinde şarap ya da şampanya tüketmenizi tavsiye ediyoruz.

Açık Havada Romantik bir Akşam Yemeği Organizasyonu

Açık Havada Romantik bir Akşam Yemeği
Açık havada yapılan akşam yemeği organizasyonunda, arkadaşlarınızdan destek almanız gerekecektir. Siz sevgiliniz ya da eşinizle mekana gittiğinizde masanın ve yemeklerin hazırlanmış olması gerekmektedir. Arkadaşlarınızla iletişim kurarak, sevdiğiniz kişi için anlamlı olan bir açık alanda masa, sandalye ve yemeklerden oluşan bir organizasyona yardımcı olmalarını talep edebilirsiniz. Eğer bunun için uygun vakti olan arkadaşlarınız yoksa, organizasyon firması ile görüşüp hazırlık yaptırabilirsiniz. Organizasyon firmaları, hayal ettiğiniz her mekanda istediğiniz organizasyonu gerçekleştirebilmektedirler. Hangi dağ, taş, tepe, sahil, plajda isterseniz sizin için romantik bir akşam yemeği masası kuracaklarından emin olabilirsiniz. Organizasyon firması ile hazırlanan akşam yemeği tamamen profesyonel olacaktır. Yemeklerin sıcak servis edilip soğumaması için her türlü önlemi alacaklarından da emin olabilirsiniz. Akşam yemeği sırasında sizin servisinize yardım edecek bir görevliyi bile temin edebilmektedirler.
Paylaş :

Unknown

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz