sürpriz parti
Sürpriz parti yaparken öncelikle plan ve proje oluşturmanız gerekmektedir. Planlı bir şekilde oluşturulan partiler çok daha eğlenceli ve güzel geçmektedir. Önemli olan kalabalık olması veya herkesin bir arada olması gibi düşüncelere kesinlikle kapılmayın. Partilere gelen kişiler eğlenceli aktiviteler ve müzikler bekler. Sonrasında ise kalabalık olması önemlidir. Yapacağınız parti türüne göre kalabalık olayı değişkenlik gösterir. Öncelikle ne için sürpriz parti yapacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Doğum günü partisi veya yılbaşı partisi düşünebilirsiniz. Daha sonra ise davet listenizde arkadaşlarınızı, akrabalarınızı veya diğer tanıdıklarınızı ekleyebilirsiniz. Eğlenceli ve çok konuşulacak bir parti yapmak istiyor iseniz hazırlığınızı oldukça güzel şekilde yapmanız gerekmektedir. Hazırlıksız partiler sonucunda gelen kişilerin memnun olmadığını görebilirsiniz. Buda partiyi hazırlayan kişi için oldukça üzücü bir durum olmaktadır. Parti yapmayı düşünen veya aklına koyan kişiler öncelikle araştırma yapmalıdırlar. İnternet üzerinden birçok kişi bu partilerin nasıl yapıldığına dair ve nelerin gerektiğini öğrenmek için ‘’Sürpriz parti nasıl yapılır?’’ tarzında sorular sormaktadır. Bu şekilde aramalar ile fikir elde ederek parti planlamalarına geçmektedirler.

Eğlenceli Parti Nasıl Yapılır?

sürpriz partiler
Eğlenceli parti yapmanın oldukça fazla yolu vardır. Sürpriz bir doğum günü partisi veya herhangi bir konuda eğlenmek için güzel bir parti düşünüyor iseniz anlatacaklarımızı bir köşeye not etmenizi öneriyoruz. Öncelikle partiye gelen herkesi eğlendirmek ve kimseyi sıkıcı bir şekilde göndermek istiyor iseniz partide yapılacakları ve alınacakları daha önceden planlamanız gerekmektedir. Güzel bir not defteri ile bütün yapılacakları not etmenizde oldukça fayda vardır. Planlı yapılan her şey çok daha güzel ve amaca yönelik ilerlemektedir. 

1. Partiyi Yapacağınız Yeri İyi Seçin

parti yapmak
İlk ve en önemli kural partinin nerede yapılacağıdır. Partiye gelecek davetli sayısı rahatça eğlenebilmek ister. Ayrıca ortamın güzel olması da eğlenebilmek için oldukça önemli bir ayrıntıdır. Küçük ve dar alanlarda yapılan partilerden maalesef hiçbir şekilde keyif alınamaz. Bu nedenle gelecek davetlilere hitap edecek şekilde ortamı ayarlamanız gerekmektedir. 
evde parti vermek
Sıradan ve sadece akrabalarınızı davet edeceğiniz bir parti düşünüyor iseniz ayrıca çok kişi davetli değilse evinizin bahçesi de bu organizasyon için uygun olabilir. Güzel ve geniş bir bahçeniz varsa küçük sürpriz partiler için yeterli olabilmektedir. Fakat büyük bir parti düşünüyor ve birçok kişi davetli ise, parti alanının geniş ve gösterişli olması oldukça önemlidir. Büyük partiler için yeterli yeriniz yok ise dışarıdan organizasyon için yeterli boyutlarda alanlar kiralayabilirsiniz. Bu konuda hizmet veren oldukça fazla ve güzel yerler bulunmaktadır. 

2. Parti İçin Yapılacakları Not Alın

sürpriz ev partileri
Partiyi planlarken yapılacakları ve düşündüğünüz fikirleri kesinlikle not almalısınız. Bu şekilde partide yaşanabilecek olumsuzlukları ve eksik malzemeleri minimum düzeye indirirsiniz. Not almadan ve plan yapmadan bu işe girişir iseniz muhtemelen birçok şeyi karıştıracak ve sorun yaşayacaksınız. Bu iş için not defteri edinmeniz ve sürekli yanınızda bulundurmanız yeterlidir. Aklınıza gelen güzel ve ilginç fikirleri bu sayede hemen not alarak daha sonra unutmanıza engel olabilirsiniz. Ayrıca fiyat ve maliyet araştırması için marketlere gittiğinizde fiyatları da not alarak ne kadar bir maliyet olacağını hesaplayabilirsiniz. Böylelikle partinizde gereksiz yere masraf yapılmasına engel olursunuz.

3. Sürpriz Partiye Katılım Sağlayacak Kişileri Ortalama Olarak Hesaplayın

evde parti nasıl yapılır
Partiniz için davet ettiğiniz kişilerin maalesef hepsi katılım sağlayamayacaktır. Tam olarak ne kadar kişinin geleceğini de bilmeniz mümkün değildir. Parti için oldukça masraf edebilirsiniz. Fakat ortalama olarak yaptığınız organizasyona ne kadar kişinin katılabileceğini hesaplar ve bu hesaba göre alışverişlerinizi yaparsanız çok fazla gereksiz maliyetlerden kaçınabilirsiniz. Böylelikle paranızı en güzel şekilde değerlendirerek parti için süslere ve eğlenceli aktivitelere de harcama yapabilirsiniz. 

4. Parti için Davetiye Oluşturun

parti davetiyeleri
fiyat
Ülkemizde genellikle sünnet, düğün, nişan ve bunlara benzer farklı organizasyonlar için davetiyeler basılmaktadır. Fakat adı üstünde olan davetiye her türlü organizasyon ve eğlence için basılabilmektedir. Bu nedenle yapacağınız sürpriz doğum günü ve yılbaşı partileri gibi etkinlikler içinde davetiye bastırabilirsiniz. Bu konuda hiçbir çekinceniz olmasın. Davetiye yaptığınız partiyi çok daha güzel gösterecek ve daha çok kişinin katılımını sağlayacaktır.
yılbaşı sürpriz partisi
fiyat
Partiniz için bastıracağınız davetiyeye eğlenceli ve güzel yazılar yazabilirsiniz. Partinin hangi amaçla yapılacağı, saat kaçta olacağı ve nerede olacağı gibi standart bilgilerde eklenerek partiye gelecek olan kişiye her türlü bilgi verilmelidir. Bu şekilde davetiye yaparak partinizi güzel göstermenin ilk adımını tamamlarsınız. 

5. Parti İçin Saat ve Tarih Belirleyin

sürpriz doğum günü partisi
Partinin en önemli kısımlarından birisi hangi saat ve tarihte yapılacağıdır. Birçok insan çalışmakta, okumakta veya farklı işleri olmaktadır. Bu nedenle çoğunluğa hitap edecek şekilde tarih ve saat belirlenmelidir. Sürpriz doğum günü partileri genellikle gün sonuna kadar sürerken yılbaşı partileri sabaha kadar devam etmektedir. Yılbaşı partileri için gün ve saat belirlemeye zaten gerek yoktur. Genel olarak yılbaşı olacağı gün resmi ve kurumsal firmalar tatil vermektedir. 
parti sürprizleri
fiyat
Öte yandan diğer partileriniz için hafta sonlarını tercih etmenizde oldukça fayda vardır. Hafta içi kalabalık şehirlerde yaşanan trafik yoğunluğu ve insanların çalışması nedeniyle katılım oranı oldukça azalacaktır. Ayrıca gece yarısından sonra devam eden partilere çalışan kişiler kesinlikle hafta içi katılım gösteremez. Bu nedenle hafta sonu yapılan partileriniz çok daha canlı ve aktif olacaktır.

6. Parti Müzikleri ve Işıklandırmayı Çok Önemlidir

ev partileri
Partinin en can alıcı kısmını müzikler, ses sistemi ve ışıklandırma oluşturmaktadır. BU nedenle bu konulara fazlası ile dikkat etmeniz gerekmektedir. Parti müziklerinizi eğlenceli ve insanları coşturacak tarzda seçmeniz gerekmektedir. Ayrıca bu müziklere uygun bir şekilde hareket edecek ışıklandırma sistemi de partiye çok ayrı bir hava katacaktır. 
parti malzemeleri
fiyat
Partide kullanılan ses sisteminin önemi bahsetmemize zaten gerek yoktur. Müzikler ne kadar coşkulu ve güzel olursa olsun ses sistemi kötü ise partinin bittiği noktadır diyebiliriz. Bir parti için en önemli malzemelerden birisidir ses sistemleri. Bu nedenle kullanacağınız ses sisteminde ucuza kaçmadan kaliteli ve güzel olanlarını tercih etmelisiniz. 

7. Partiyi Videoya Almayı ve Fotoğraf Çekmeyi Unutmayın

parti nasıl yapılır
Muhteşem bir parti yapıyorsanız bunu ölümsüz kılmanız gerekmektedir. Daha sonradan izlemek isteyen arkadaşlarınız olacağı gibi ilerleyen zamanlarda mutlaka sizde fotoğraflara ve videolara bakmak isteyeceksinizdir. Bu nedenle partinizde video ve fotoğraf çekmeyi kesinlikle ihmal etmeyiniz. 
doğum günü balonları
fiyat
Sürpriz parti için dilerseniz kendiniz video ve fotoğraf çekebilirsiniz. Fakat büyük ve herkese hitap edecek bir parti ise bir fotoğraf ekibi tutmanızda oldukça fayda vardır. Eğlencenizi kesmeden sürekli olarak video ve fotoğraf çeken bir ekip sizi oldukça rahatlatacaktır. Ayrıca partiden sonra bu fotoğraf ve videoları davetlilere göndererek onlara güzel ve mutlu edecek bir hediye verebilirsiniz. Davetliler tarafından oldukça hoş karşılanacak bir durumdur. 

Bütün bu ince ve güzel fikirlere uyum sağladığınız sürece ortaya oldukça eğlenceli bir sürpriz parti çıkacaktır. Bir partinin güzel olması yapılan plana ve partide planlanan eğlenceli aktivitelere bağlıdır. Güzel bir parti eksiksiz olmalıdır. Büyük partiler için maliyetlerde çoğalacağı gibi küçük ölçekli partiler daha düşük maliyetler ile planlanabilir. 
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz