Bu yazımızda sizlere resimleriyle buz dolabınızı harika bir şekilde süsleyebileceğiniz el yapımı buzdolabı magnet yapımından bahsedeceğiz.

Buzdolabı magneti
Bir evin en çok kullanılan ve hem göz, hem de elle en fazla temas edilen beyaz eşyası buz dolabıdır. Buzdolabı ev hanımları için bambaşka bir önem de taşımaktadır. Çünkü özellikle hanımlar için buz dolabının kapağı sevdiklerine ait fotoğraflarla süslenmiş, gidilen tatil yerlerinden hatıralarla bezenmiş, hatırlatıcı notlar veya zayıflama programları ile donatılmış bir süsleme alanıdır. İşte biz de bu yazımızda sizlere buz dolabınızı harika bir şekilde süsleyebileceğiniz el yapımı buzdolabı magnet yapımından bahsedeceğiz. İster kendiniz için, isterseniz de sevdiklerinize ev hediyesi olarak hazırlayabileceğiniz magnetler ile buzdolabınıza rengarenk bir hava katabilirsiniz. Hazırlanması ve yapılması bir kaç basit adımla gerçekleşen el emeği buzdolabı magnetlerini dilediğiniz renklerle, istediğiniz konseptte tasarlayabilirsiniz. Sevgilisine küçük sürprizler yapmak isteyenler, Annesine anneler gününde şirin ve küçük bir hediye sunmak isteyenler veya buzdolabına şirinlik katmak isteyenler için işte karşınızda el yapımı minik buzdolabı magnetleri.

EL Emeği ile hazırlayacağınız buzdolabı magnetleri için gerekli olan malzemeleri temin etmekte de zorlanmayacağınızı düşünüyorum. Nazar Boncuğu benzeri cam boncuklarla hazırlayacağınız magnetler için alış veriş merkezlerindeki hobi marketlerden satın alabilirsiniz. Yapıştırıcı olarak da peligom adı verilen  bir yapıştırıcı da kullanabilirsiniz.

El Yapımı Hediyeler

El Yapımı Buzdolabı Magnet Tasarımı İçin Gerekli Olan Malzemeler


  • Şeffaf cam boncuklar (Ortalama 2cm. çapında)
  • Peligon yapıştırıcı
  • Mıknatıs, (1,5 cm. çapında)
  • Makas 
  • İçerisine koyacağınız minik fotoğraflar ya da resim.
El Yapımı Hediyeler

1. ADIM: İlk olarak işe, resimlerimizi boyutlandırıp kesmekle başlıyoruz. İçerisine çocuklarınızın resimlerini, çizgi film karakterlerini, kedi köpek resimlerini veya eski klasik arabaların resimlerini yerleştirerek kendinize özel magnetler hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız minik resimleri cam boncukların içerisine sığacak şekilde boyutlandırın! Ardından da seçtiğiniz boncuğun şeklinde göre (yuvarlak, dikdörtgen, kare ) kağıtları makasla kesin.

adım adım buzdolabı magnet yapımı

2. ADIM: İkinci adımda boncuk magnetlerin arkasına bir bulgur tanesi büyüklüğünde Peligon yapıştırıcı sürüyoruz. İlla Peligon olması da şart değil. Cam yüzey ile mıknatıs arasında güçlü bir yapıştırıcı bulabilirseniz o şekilde de yapıştırma işlemini yapabilirsiniz. Boncuğun tam merkezine küçük bir miktar yapıştırıcı sürün. 

el yapımı hediyeler

3. ADIM: Şimdi sıra cam boncukların üzerine yapıştıracağımız desenlere geldi. Bu konuda yaratıcılığınızı ve hayal gücünüzü kullanın! Mesela keçe kalemleri ile rengarenk minik resimler çizebilirsiniz. Ya da sevgilinize her bir boncuğun içerisine bir harf gelecek şekilde "Seni Seviyorum AŞKIM" tarzında bir magnet de hazırlayabilirsiniz. Şimdi hazırladığınız resimleri boncuklar üzerine yapıştıracağız. Burada çok önemli bir püf nokta var; Resimler ile boncuk yüzey arasında hava kabarcıklarının olmamasına dikkat edin! 

adım adım süslü buzdolabı magneti yapımı

4. ADIM: Her deseni büyük bir hassasiyet ve dikkatle aynı şekilde yapıştırdıktan sonra, şimdi minik mıknatısları yapıştırmaya geldi sıra. Az önce dediğimiz gibi mıknatıslar cam boncuklardan büyük olmamalı. Tek tek her bir boncuk arkasına mıknatısları yapıştırıyoruz.

el yapımı hediye yapımı

5. ADIM: Beşinci adım, el emeği ile hazırladığı magnetleri sevgilisine, eşine, dostuna veya Annesine armağan etmek isteyenler için. Bu adımda hazırladığımız el yapımı buzdolabı magnetlerini şık bir hediye kutusu içerisine koyuyoruz. Bunun için metal hediye kutularından yararlanabilirsiniz. İşte hepsi bu kadar... Güle güle kullanın... Evde kendi balınıza hazırlayabileceğiniz daha fazla hediye önerisi için şu adrese bakabilirsiniz.

Lütfen TIKLAYIN: El Yapımı Hediyeler
Paylaş :

Unknown

Yorum Yazmak İster misin?:

1 Bu Konudaki Yorumlar