90'lı yıllara nostaljik bir yolculuğa hazır mısınız? 90'lı yıllara damgasını vurmuş nostaljik oyuncaklar ve 90'lı yılların çocuk oyunları bu yazımızda sizlerle.

90'lı yılların nostaljik ürünleri
90’lı Yıllarda Çocuk Olmak... 90’lı yıllarda çocuk olmak çok büyük bir ayrıcalıktır. 90’lı yıllar, çocukluğun en masum çağının geçirildiği son dönemlerdi, son mahalle çocuklarıydık. Öyle saf ve temizdik ki, menfaat beklemediğimiz, teknolojinin henüz arkadaşlıkların önüne geçmediği arkadaşlıklarımız vardı. Saklambaç oynarken “Elma dersem çık, armut dersem çıkma!” deyiminin bol kullanıldığı, çanak çömleklerin patlatıldığı, top peşinde dizlerimizi yardığımız, evcilik oynadığımız, elma ağaçlarına daldığımız yılar. 90’lı yıllarda bir oyuncağın sahibi olmak için kocaman hayaller kurardık ve bu hayallerden birine kavuştuğumuzda büyük mutluluklar hissederdik. Her şeyden keyif alan ve küçük şeylerle mutlu olan nesillerdik. Şimdiki çocuklar ne yazık ki, çağın en kötü çocukluğunu yaşıyor. Çocukların bir oyuncak için hayal kurmasına fırsat bile vermeden, dile getirdiği ya da getirmediği reklamlarda görülen her oyuncak satın alınıyor. Her tarafta bu kadar oyuncağa, şık kıyafetlere, teknolojik cihazlara, marka ayakkabılara sahip oldukları halde ağlayan çocuklar ve mutlu olamayan çocuk dolu. Her istediğini alınan ama bir türlü mutlu olamayan, değer bilmeyen çocuklar. Bu yüzden 90’lı yıllar en saf, en mutlu çocukluğun yaşandığı dönemdi.
Çocukluğunu 90'lı yıllarda geçirenler oldukça şanslı çocuklardı. Bu yıllarda çocukluğunuz geçtiyse rengarenk misketlerinizi ceplerinizde taşıyıp arkadaşlarınızla yarış yapmışsınızdır. Beslenme çantalarınızın vazgeçilmezi capri-sun içecekleri olmuştur. Bir sanal bebeğiniz olduysa onu yaşatmak için mutlaka gece kendi uykunuzdan fedakarlık edip onları beslemişsinizdir. Hugo’ yu izlemek için erkenden uyanıp, kasetlere kendi sesinizi kaydetmek en büyük eğlencelerinizden biri olmuştur. Süper baba izleyerek büyüyüp, bütün gün game boy oynayıp 99999 puan yaptıktan sonra sıfırlanmasını gözlerin dola dola izlemişindir. Korku filmlerini izleyip gece korkudan uyuyamamışındır. Bizimkiler dizisi ertesi gün okul olduğunu bir süreliğine unutturup, elm sokağın da kabus yüzünden hala yatağın altına bakmaktan korkup, chucky bebek yüzünden en sevdiğiniz oyuncağınızı bile göz önünden kaldırmaya devam ediyorsan, polis akademisindeki her sesi çıkaran adama hayranlık duyuyorsanız, 
90ların unutulmazları
Olacak O kadar, Hadi Anlat Bakalım, Yasemin'in penceresi, Adam Olacak Çocuk, Saklambaç.. gibi programları hatırlıyorsan, "Nereye çufçufluyoruz"un kimin dediğini biliyorsanız. Lambada'nın müziği kulağınızda çınlıyorsa, Tele On diye bir kanalı hatırlıyorsan , Aterideki ördek vurmaca oyununda silahın nasıl çalıştığına hala kafa yoruyorsan, Hey Corç versene borç deyince cevabı hemen yapıştırabiliyorsan, Peçete, kağit, zarf vb... koleksiyonu yaptıysanız, Pazar geceleri yıkanma gününse , Sulu gözü düşününce bile ağzın sulanıyorsa.. ahh ahh ne günlerdi be diyorsan sende bir 90’lar çocuğusun demektir.


90'ların Abur Cuburları 

nostalji ürünleri

Mahalle kültürünün yaşandığı 90'lı yıllarda bakkal amcanızdan koşa koşa aldığınız, lezzetine doyum olmayan tatları ile o günleri geri dönemeyiz. Ama o yıllara ait efsane lezzetleri hatırlamak ister misiniz? 
Nostaljik Ürünleri
Bu devirde olmayan ama o zamanların en büyük kültürü bakkallar. Alışverişi bakkal amcadan yaptığımız yıllarda, tadıyla ve adıyla hafızamızda yer etmiş birçok abur cubur bulunuyor. Bu abur cuburlar o dönem çocuklarının damak tadı üzerinde büyük bir etki bıraktı. Ve bugün hala hepsinin tadını unutmadığınızdan eminiz. Birçoğu şimdi olmayan, sizi çocukluğunuza götürücek abur cuburlar
doksanlı yıllar
Bizi sakız kültürü ile tanıştıran Big Babol, önce hüpletip sonra şişirip patlattığın capri-sun, şekerlemenin duayeni Miniyum, aşkın tarifini bize ilk olarak öğreten fal niyetine Şıpsevdi sakızlar, boğazımızı kurutup susuzluktan çatlasak da yemekten vazgeçemediğimiz leblebi tozu, bilinçli olarak ilk göz yaşımızı dökmemizi sağlayan bir neslin ekşiyle imtihanı Sulugöz sakız, on yüz milyon baloncuk yuttuğumuz fruko, ilk jelibon kültürümüz Haribo Ayıcık, açana kadar eriyen Altın çikolata, dişlerin korkulu düşmanı: Yumiyum ve ailenizden yalvar yakar aldığınız harçlıkları koşa koşa verdiğiniz Meybuz hatırladınızmı?
90 lı yılların çocuk oyunları

90'lı yılların iz bırakmış, özel lezzetlerini, aklınıza kazınan nostaljik tatları sizler için aynı kovada derledik. Leblebi tozundan Cino çikolatasına, horoz şekerden, şemsiye çikolatasına kadar birçok ürünün yer aldığı Nostaljik lezzetler, o güzel günlerden kalan hatıraları canlandırıp, geçmişe güzel bir yolculuk yapmanızı sağlayacak.

Sadece 90’larda Çocuk Olanların Bildiği Oyuncaklar

Sadece 90’larda Çocuk Olanların Bildiği Oyuncaklar
Çocukluğunu gerçek anlamda yaşayan son mahalle kuşağı onlar: 90'lar kuşağı! Şimdiki zamanın çocukları gibi evin içinde, bilgisayarın başında, yalnız başına gelişmiş oyun konsolları, tablet, telefon ve laptop ekranına bağımlı değildiler. 90'lı çocuklar sokağın içinde tozun toprağın arasında arkadaşlarıyla birlikte , basit ama onları mutlu eden oyuncakları vardı. 90'lı yıllarda çocuklar mahallelerinde gece yarılarına kadar oyun oynaken, anneler komşu teyzelere giderdi, babalar tavla atardı, pazar akşamları Bizimkiler dizisinin ardından sinema kuşağı izlenirdi, hepimiz küçük şeylerle mutlu olurduk... Biraz nostalji yapıp o yılları yad edelim dedik ve 90’lı yıllarda çocuk olanların bildiği meşhur olan oyuncaklar ve çeşitli nostaljik ürünleri sizin için derledik. Geçmişe yolculuk yaparken, bir avuç mendili gözyaşlarınız için hazır bulundurmanızı rica ederek, bu oyuncakları gördüğünüzde "Aaa" diyerek şaşırdığınızı şimdiden duyabiliyoruz. Şimdi o nostaljik yıllara gitmeye hazır mısınız?
nostaljik ürünler
fiyat
Şimdiki zamanın çocuklarının pek oyuncak derdi yok. Bilgisayar, tablet,telefon denen bir şey var. Zaten oyuncaklara da pek ihtiyaçları yok. Ama bizim vardı. İşte 90'lı yıllardan en sevilen oyuncaklar:

90'lar Taso Oyuncağı

Bir döneme damga vurmuş, asıl ortaya çıkışları 1992’lere dayanan taso kardeşliği, uzay cipslerinden çıkan sevimli kahramanlar figürlü, basit ama çocuklar arasında marka değeri yüksek olan bir oyuncaktı. Varımızı yoğumuzu bu cips paketlerine yatırırdık. Çoğu paketten hep aynısı çıkardı ama yine de alıp biriktirirdik. Süper, normal ve mega tasolar olarak farklı boyutlara ayrılırlardı ve mahalle aralarında büyük turnuvalara sebep olmuştur. Şu an tarihi eser deeğrindeler..

90'lı Yılların Tetris Oyuncağı

fiyat
Tetris oyuncağını kim unutabilir ki… Şu an bu nesil çok zekiyse sebebi tetristir. Şimdilerin playstation gibi oyunlarının 90’lı yıllarda teknoloji oyuncakları arasında en çok çığır açanı diyebiliriz. O yıllarda tetris oynamak çekirdek çitlemek gibi bir şeydi. O uzun çubuğu beklerken zamanın nasıl geçtiğini anlamazdık. İş işten geçtikten sonra gelirdi o zaman da bir işe yaramazdı. Sinirli bir çocuk olmamıza sebep olsa da, aklımızı kullanabilmeyi öğretip hem de eğlendiriyordu. Hala popülerliğini yitirmedi. Günümüz teknolojisinde tetris aplikasyonlarına rastlamak mümkün. Ama daha fazla renklendirilmiş ve modernize edilmiş haliyle. Yinede herşey çocukken güzeldi.. Siz de hiçbir oyunun tetrisin verdiği heyecanı vermediğini düşünüyorsanız ve nostaljik bir anı yaşamak istiyorsanız hediyemen.com' orjinal tetrisleri bulup, çocukluğunuza dönebilirsiniz.

90'lı Yılların Unutulmaz Oyunları Atari Kasedi

90'lı Yılların Unutulmaz Oyunları Atari Kasedi
90'lı yıllarda o dönemin en güzel teknoloji oyunlarındandı. Şimdiki playstation oyunlarının atasıdır kendisi. Az kavga etmezdik annelerimizle atari için. Televizyon kavgaları, geç saatlere kadar oturma, okuldan geldiğimiz gibi atarinin başına oturma serüvenleri, o zamanlarda atariye sahip olmak ayrıcalıktı. O dönemin çocukları çeşitli oyun kasetleri alamaz, mahalleden ya da okuldan arkadaşlarıyla takas usulü ile oyun kasetlerini değiştirirdi. Çoğumuzun Street Fighter' la, contra' yla, mortal Kombat' la tanışma vesilemizdi. Super mario' yu da unutmamak lazım .. Çocukluğumuz senin o manitanı kurtarmakla geçti.

Boncuklu Tabanca

90'lı yılların çocuk oyuncakları
O yıllarda mahallede takımlar oluşturulup, herkes takımlarına göre mahalle aralarına ayrılır ve çatışmalar başlardı. Tek kural "kafaya atmamak" idi. Acı vermesine rağmen bizim için vazgeçilmeyen en teknolojik oyuncak tabanca oydu.


Su Fırlatan Şaka Yüzükleri

90'lı yılların oyuncakları
90’lı yıllarda epey popüler olan eşek şakalı oyuncaklarından kendisi. Kanka yüzüğüm nasıl şakasını az yemedik su fırlatan şaka yüzükleri yüzünden. Okullardada kavga dövüş çıkardı bu yüzükler yüzünden.

90'lı Yıllar Nostaljik Oyuncaklar - Solo test

90'lı Yıllar Nostaljik Oyuncaklar - Solo test
fiyat
90’lı yıllarda IQ testiydi bir nevi kendileri. Zeki olduğumuz çıkınca doğruymuşcasına mutluluktan havalara uçup inanmışlığımız oldu. Birde bir tane boncuk bırakamayan kimseye çaktırmadan azaltırdı boncukları. Herkes dahi bu memlekette :)

Sanal Bebek

Sanal Bebek
Kız çocuklarının annelik içgüdülerini tatmin eden, ebeveyn olmanın ne kadar büyük sorumluluk gerektirdiğini kavratan efsane bir oyuncak Sanal bebek! Acıktığında ağlayınca dersi bırakıp mama verdiğimiz, hasta olduğunda üzüldüğümüz, ihtiyaçlarını karşıladığımız bize farkında olmadan sorumluluk aşılamış olan küçük sevimli oyuncaklar. Öldüğünde büyük bir hüzünle kaplanırdı içimiz, nihayetinde o bizim bir evladımız gibiydi. Hatta kimilerinin ölür diye korkarak almadığı bir oyuncak olarak hatırlanır. Hala sanal bebeklerin satışı devam etmektedir. Nostalji yaşamak isteyenler satın alabilir.

Ferbie

90'lı yılların unutulmaz nostaljik ürünleri
90’lı yılların Ferbiesi, şimdilerin Angry Birds’leri.. Herkesin elinde muhakkak şirinmi şirin bir ferbie oyuncağı bulunurdu. Bu oyuncak da 90'ları 90lar yapan oyuncaklardan…

Mantar Tabancası

90'lı yılların unutulmaz nostaljik ürünleri
Özellikle bayramlarda ortaya çıkan bu küçük ama tehlikeli oyuncak çıkardığı sesle bir sokağı ve sonuç olarak da herkesi ayağa kaldırabilirdi. 

Misket

90'lı yılların unutulmaz nostaljik ürünleri
90'lı yıllar ne kadar çok misketin varsa o kadar havalı o kadar prestijli olduğumuz zamanlardı. Uğruna sokaklarda dizlerimizi yaraladığımız oyuncaklardı. Mahallede toprak zeminli bir mekanda misketler sıra sıra dizilip, vurulmaya çalışılırdı veya bir "kuytu" açılır misketler onun içine sokulmaya çalışılırdı. Kaybetmenin ne olduğunu ilk bu oyunda anlardık.

Balık Tutma Oyunu

90'lı yılların unutulmaz nostaljik oyuncakları
Oltanın ucundaki mıknatısla, balığın ağzındaki mıknatısı buluşturmaktı olay. Kolay görünsede çok zordu. Ama bir nesle olta atmayı öğretti. En keyif aldığımız oyuncaklardan birisi bu balık tutma oyuncaklarıydı. Balıkların havuzu vardı ve mıknatıslı olta ile balıklar tutulmaya çalışılırdı. Uzunca bir zaman hiç sıkılmadan oynadığımız bu oyuncak, hepimizin en sevdiği oyuncak olarak kalmaya devam etmiştir.

Vampir Dişleri

90'lı yılların unutulmaz nostaljik ürünleri
90'lı yılların korkunç oyuncaklarındandı. Bu dişleri takıp ilk gördüğümüz insanın önüne kendimizi atardık. Sakız kutularının içinden de çıkardı bu dişler..

Stres Yayı

90'lı yılların unutulmaz nostaljik ürünleri
Adı stres yayı olsa da, amacı stres geçirmek olsa da, el kadar çocuğun ne stresi olabilir desenizde, tam tersine birbirine dolaşıp çözmeye uğraşınca strese ve gerginliğe neden olan sinir bozucu ama bizim zamanımız için farklı bir oyuncaktı, ne kadar sık sık dolaşsa da… Bazı kızlar genellikle bilezik diye kollarına takmaya çalışırdı. Hala çoğu oyuncak mağazasında satılan bir oyuncaktır.

Baloncuk Kutusu

90'lı yılların unutulmaz nostaljik ürünleri
fiyat
Tam anlamıyla bir eğlence oyuncağıydı. Kutuyu karıştırıp, çemberin içine üflerdik. Çıkan baloncuklar bir mucize, bir dinginlik verirdi...

90'lı Yılların Nostaljik Oyuncakları - Topaç

90'lı Yılların Nostaljik Oyuncakları - Topaç
Yerli oyuncağımız topaç, çoğumuzun elinin altından geçen bu oyuncak ile ipe sarılı olan topacı, sivri ucu yere gelecek şekilde hızla yere fırlatıp, döndürür ve bundan müthiş bir haz duyardık. En uzun çeviren kazanırdı..

Walkman

Walkman
90’lı yılların en muhteşem, dünyayı değiştiren icadının walkman olduğunu düşünenler burada mı? Kulaklığınızı kulağınıza taktığınızda yan koltuktaki yaşlı teyzenin gevezeliğini duymadığınız, tüm dünyadan sıyrıldığınız, yürürken, beklerken, otobüste sıkılmadan 90’ların en hit müziklerini dinlerken kendinizden geçtiğiniz, Tarkan’ın, Yonca Evcimik’in, Hakan Peker’in en popüler şarkılarıyla keyiflendiğiniz o günleri özlemeyip de ne yapacaksınız. Şimdi her şey bu kadar kolay olmuşken, walkman sahibi olmak 90'lı yıllarda büyük bir ayrıcalıktı.
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz