Her odaya özel koku seçiminiz ile elde edeceğiniz mükemmel oda parfümlerinizin ne kadar kolay yapılabildiğine sizler de inanamayacaksınız.

Evde oda parfümü yapmak
Her odaya özel kokuya sahip oda parfümlerini bizzat kendimiz yapabiliriz. Boşalan oda kokusu şişelerini atmayarak bu projede değerlendirebiliriz. Elektrik prizine takılarak kullanılan parfüm şişelerini kullanabileceğimiz gibi, içindeki kokuları bitmiş olan normal oda parfüm şişelerini de kullanabiliriz. Anneler Günü hediyesi olarak da kullanabileceğimiz oda parfümlerinin yapımı çok kolay olup, kullanacağımız malzemelerin temini hiç de zor olmayacaktır. Bu sebeple her odaya uygun parfümler elde ederek evimize ayrı bir hava katabiliriz. Bu projede prize takılarak çalışan parfümlerin boşalan hazneleri kullanılmıştır. Ancak böyle bir cihazınız yoksa gidip satın almanıza gerek yok. Elinizde olan şişeleri ve hatta otomatik püskürtme yöntemi ile çalışan cihazların haznelerini bile değerlendirebilirsiniz. Ya da hepsini bir kenara bırakıp tamamen el ile manuel şekilde püskürtülebilen sprey şişleri bile kullanabilirsiniz. Her odaya özel koku seçiminiz ile elde edeceğiniz mükemmel oda parfümlerinizin ne kadar kolay yapılabildiğine sizler de inanamayacaksınız. 

Oda Parfümü İçin Gerekli Malzemeler

• Cam şişe,
• Esans,
• Su.

Oda Parfümünün Yapılış

Evde oda parfümü yapmak

1. Şişenin içerisindeki fitili çıkartıyoruz.

Evde oda parfümü yapmak

2. Şişemize esans ekliyoruz.

Evde oda parfümü yapmak
İstediğimiz esanstan şişemizin yarısına gelecek kadar dolduruyoruz. Örneğin mutfak için portakal, mandalina ve limon gibi narenciye kokularını, yatak odası için rahatlatıcı özelliği sebebi ile lavantayı veya banyo için spa etkisi sebebi ile biberiye esansını tercih edebilirisiniz.

Eğer anneler günü hediyesi için hazırlayacaksanız annenizin sevdiği kokuların esanslarını temin etmeniz size artık bir puan kazandıracaktır. 

Esans yağlarının çoğu beyaz renkte olsa da özellikle narenciye kokularına sahip olanlar resimdeki gibi sarımtırak bir renge sahip olabiliyorlar. Renkli olanları şişelere dökerken dikkat edin. Çünkü önemli eşyalarınıza geldiğinde bu esans lekesinin gidermek çok zor bir işlem olabilir. Kaş yaparken göz çıkarmayalım ve annemizi de kızdırmayalım:)


3. Şişemize su ekliyoruz

Evde oda parfümü yapmak
Şişemizin yarısını esans yağı ile doldurmuştuk. Şimdi kalan diğer yarısına da bildiğimiz çeşme suyunu ilave edeceğiz. Ancak fitili tekrar içerisine takacağımız için çok az bir bölümünü boş bırakalım. Böylece fitilin tekrar yerleştirilmesi sırasında taşma sorunu ile karşılaşmayalım.

4. Şişeyi çalkalıyoruz.

Evde oda parfümü yapmak
Fitilimizi şişenin içine yerleştirip ağzını iyice kapatıyoruz. Ardından şişeyi iyice çalkalıyoruz ki esans ile su birbiriyle iyice karışsın. Ve sonunda mis kokulu oda parfümlerimiz hazır. Aynı projeyi normal küçük bir şişe ve bambu çubukları kullanarak da yapabilirisniz. Ağzı mümkün olduğunca dar ve içerisinde bambu çubuklarının dik bir şekilde durabileceği cam şişeler temin edin. İçerisine yine aynı şekilde yarısı kadar esans diğer yarısı için de bildiğiniz çeşme suyu ilave edin. Şişeyi bir kapakla ya da parmağınızla kapalı tutarak karıştırın. Şimdi bambu çubuklarını şişenin ağzından içeriye bırakın. İşte size odanızın her daim mis gibi kokmasını sağlayacak ve aynı zamanda da evinize dekor sağlayacak olan muhteşem oda kokuları. 
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz