El yapımı fırfırlı mutfak önlüğü ile yemek yapmak artık daha eğlenceli olacak! Elinizde bulunan kullanılmayan malzemeleri bu proje ile değerlendirmenin tam sırası!

el yapımı kolay mutfak önlüğü
Sadece bayanlar için değil yemek yapan her bir birey için mutfak önlüğü olmazsa olmazlar arasındadır! Çünkü yemek yaparken kıyafetlerinize yemek lekesi gelmesini büyük ihtimalle istemezsiniz! Mutfak önlüğünüzü dışarıdan hazır satın almak yerine evinizde el emeğiniz ile yapmak istemez misiniz? Eğer cevabınız “evet” ise bu proje tam da sizlere göre! El yapımı fırfırlı mutfak önlüğü ile yemek yapmak artık daha eğlenceli olacak! Elinizde bulunan kullanılmayan malzemeleri bu proje ile değerlendirmenin tam sırası! Daha önce bir DIY projesi yapmadıysanız sakın endişelenmeyin! Sizlere en ayrıntılı ve resimli bir şekilde fırfırlı mutfak önlüğünün yapılışını anlatacağız! Proje sonunda ise ortaya eğlenceli ve küçük kız önlüğü ortaya çıkacak! O halde, el yapımı fırfırlı mutfak önlüğü yapılışına bir an önce başlayalım!

EL YAPIMI FIRFIRLI MUTFAK ÖNLÜĞÜ İÇİN MALZEMELER


• 2 farklı desende kumaş
• Zikzak şekilli yassı şeritler
• Ağartılmamış pamuk
• Bardak altlığı
• Düz beyaz önlük

EL YAPIMI FIRFIRLI MUTFAK ÖNLÜĞÜ YAPILIŞI

Malzeme listenizi hazırladıysanız el yapımı fırfırlı mutfak önlüğü yapımına hazırsınız demektir! Yapacağınız ilk şey fırfır görünümünü elde edebilmek için 10 cm’lik zikzak şeritler alın ve her iki ucunu dikin!
el yapımı kolay mutfak önlüğü
Ardından, kumaşın her bir şeridini en üstte döndürün, şeridi dikip makinenin altına iterek dikin! Bu aşamayı gerçekten en iyi şekilde yapacağınıza inanıyoruz! Şeritler fırfır şeklini aldıktan sonra kumaşı önlüğün alt kısmına dikin!
el yapımı kolay mutfak önlüğü
Daha sonra diğer kumaş parçasını 2 cm’lik şerit olacak şekilde pilili model uygulayın! Bütün bu uygulamaları dikiş makinesinde yapabilmek gerçekten çok kolay!
el yapımı kolay mutfak önlüğü
Ardından, dikiş makinesindeki düz dikiş ayarını bir zikzak ayarı olarak değiştirin ve şirin şeridi üzerine bu şirin pembe ponponları takın! Dilerseniz bu adımı atlayabilirsiniz!
el yapımı kolay mutfak önlüğü
Ve bunu önlük üzerindeki en yüksek rüptürün tepesine dikin! Yukarıdaki resimden faydalanabilirsiniz! Ve önlüğün aşağı kısmı yani fırfırlı olan kısmı bitti! Bitmiş halini aşağıdaki resimde görebilirsiniz!
el yapımı kolay mutfak önlüğü
Fırfırlı kısmı kaldırırsanız, göreceğiniz şey aşağıdaki resim gibi olacaktır! Ama durun daha bitmedi! Sıra geldi önlüğün üst kısmına! Küçük doğal kumaş parçasını alın ve ütü ile düzleştirin! Ve üzerine vinil bir şablon uygulayın! Bu aşama aslında yapılması şart değil fakat ortaya daha iyi bir sonuç çıkartmak için uygulamanızı öneririz! İstediğiniz sözü yazıp şablonu çıkarttıktan sonra önlüğünüzde istediğiniz söz yazmış olacaktır!
el yapımı kolay mutfak önlüğü
Kumaşın üzerine aşağıdaki resim gibi koyun! Biraz metalik pembe kumaş boyası ve bir köpük fırçası alın ve vinil çıkartmayı boyayın! Eğer kullandığınız kumaşa pembe renk uymuyorsa farklı renkler de elbette ki kullanabilirsiniz! 
el yapımı kolay mutfak önlüğü
Burada dikkat etmeniz gereken nokta harflerinize göre boyama işlemini yapmanız! Eğer çok küçük kelimeler veya imgeler var ise püskürterek de boyayabilirsiniz!
el yapımı kolay mutfak önlüğü
Sonra, boya çok iyi kurutulduktan sonra mükemmel boyalı kelimeleri ortaya çıkarmak için vinil şablonunuzu yavaş yavaş çıkartın ve ortaya çıkan sonuca hazır olun!
el yapımı kolay mutfak önlüğü
Önlüğün önündeki sözü daha da süslendirmek isterseniz küçük bir fırfır ekleyebilir veya dantel parçaları ile geliştirebilirsiniz! Eğer evde kullanmaktan sıkıldığınız dantel parçaları varsa onların kenarlarındaki oyalardan faydalanabilirsiniz!
el yapımı kolay mutfak önlüğü
Bütün malzemeyi ön ısıtıcıya yapıştırın! Ön ve arka yüzü aşağıdaki resimler gibi olacaktır!
el yapımı kolay mutfak önlüğü
Dantel işlemelerin daha da kalıcı ve sabit durması için dikiş makinesi ile dikin! 
el yapımı kolay mutfak önlüğü
Ve bitti! El yapımı fırfırlı mutfak önlüğü yapılışı sandığınızdan daha kolaymış değil mi? Mutfağınızda iyi günlerde kullanın!
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz