Zeytinyağlı ev sabunu yapmak hem sizler için ekonomik hem de sağlıklı olacaktır. Ancak bunu yapabilmek için bazı materyallere gereksinim duyacaksınız.

sabun nasıl yapılır
Zeytinyağlı ev sabunu yapmak hem sizler için ekonomik hem de sağlıklı olacaktır. Ancak bunu yapabilmek için bazı materyallere gereksinim duyacaksınız. Sabun yapmak için sodyum hidroksite ihtiyacınız vardır. Ayrıca; zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, susam yağı ve soya fasulyesi yağı gerekli olan materyallerdendir. Dilerseniz bu güzel ve doğal sabunları sevdiklerinize hediye olarak da hazırlayabilirsiniz.
sabun nasıl yapılır
1. Adım: Yağlarınızı Tartın Ve Karıştırın: Yağlarınızı 55 derecede ısıtın. Bu işlemi fırında veya ocakta yapabilirsiniz.
sabun nasıl yapılır
2. Eldivenlerinizi, Koruyucu Gözlüklerinizi ve Maskenizi Takın.
sabun nasıl yapılır
3. Bir Cam Kabın İçindeki Suyu Ölçün.
sabun nasıl yapılır
4. Lye’ yi Doğru Bir Şekilde Tartın ve Önceden Ölçülmüş Suya Ekleyin.
sabun nasıl yapılır
5. Hem yağ Hem de Lye Çözeltisinin Sıcaklığı 43 Dereceye Düştüğünde, Sürekli Karıştırarak Yağlarınıza Yavaş Yavaş Lye Çözeltisi Ekleyin.
sabun nasıl yapılır
6. Karışımı Karıştırmaya Devam Edin: Spatula veya kaşıkla karıştırabilirsiniz. Karıştırma süresi tahmini olarak bir saat kadardır. Ancak çubuk bir karıştırıcı kullanırsanız on dakika kadar bir süre yetecektir.
sabun nasıl yapılır
7. Bu Aşamada Arzuya Göre Renk Ve Uçucu Yağlar Eklenebilir: Kahve, kakao tozu veya laboratuar renkleri gibi doğal renk pigmentleri kullanabilirsiniz. Ayrıca lavanta yağı, sandal ağacı yağı ve sair esansiyel yağları güzel bir koku oluşturması için kullanabilirsiniz. Eklediğiniz malzemeleri de güzel bir şekilde karıştırın.
sabun nasıl yapılır
8. Karışımınızı Silikon Kaplara Dökün.
sabun nasıl yapılır
9. Elde Ettiğiniz kalıpları Karton İle Örtün Ve Etrafını Sıcak Bir Bezle Sarın: Yirmi dört saat saklayın.
sabun nasıl yapılır
10. Yirmi Dört Saat Sonra Sabunlarınızı Kalıplardan Çıkarın Ve En Az Dört Hafta Boyunca Kürlenmelerini Sağlayın.
sabun nasıl yapılır
11. Dört İla Altı Hafta Sonra Sabunlarınız Kullanıma Hazırdır.
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz