Pek çok özel günde olduğu gibi yılbaşında da tavla oyunu tercih edilen eğlenceler arasında yer almaktadır. Tavla takımları ve detayları da bu açıdan önem taşıyan bir detaydır.

yılbaşında oynanabilecek oyunlar
Yılbaşı pek çok kişinin keyifle karşılamak istediği günlerden biridir. Genel anlamda yeni yıl ne kadar keyifle karşılanırsa o senenin iyi geçeceğine inanılır. Bu nedenle o gece ev veya mekânlarda yapılan eğlencelerde farklı oyunlar oynanmaktadır. Bunların arasında tombala, tavla, okey ve kâğıt oyunları başı çekmektedir. Bu oyunların arasında da en çok tercih edileni ise okey oyunlarıdır. Okey hem tematik bir oyun olması hem de son derece heyecanlı olması sebebi ile sıkça tercih edilmektedir. Pek çok özel günde olduğu gibi yılbaşında da tavla oyunu tercih edilen eğlenceler arasında yer almaktadır. Tavla takımları ve detayları da bu açıdan önem taşıyan bir detaydır.

Hediyelik Okey Takımı Nasıl Olmalıdır?

yılbaşında oynanabilecek oyunlar
fiyat bilgisi
Özel günlerde pek çoğumuz sevdiklerimize, arkadaşlarımıza, ailemize hediye almayı isteriz. Hediyelik eşya seçiminde eğlence oyunları tercihi ise en sık yapılan davranışlardan biridir. Özellikle arkadaşlarınıza ya da ailenizden birine hediyelik okey takım hediye edebilirsiniz. Peki, hediyelik okey takımı nasıl olmalıdır? Bu detay hediye alacak kişiler için önemlidir. Hediyelik okey takımının en önemli detayı ahşap ıstaka olmasıdır. Bunun yanı sıra ıstaka kenarlarına lazer ile isim yazılmasıdır. Bu detay son derece şık bir özellik katacaktır. Ancak hediyelik okey takımlarında kaliteli ahşap seçimine dikkat etmek gerekmektedir.

Hediyelik Okey Takımı Pulları Ve Özellikleri

yılbaşında oynanabilecek oyunlar
Okey takımı pulları okey oyunu için önem taşıyan bir detaydır. Pul detayları genelde sade içerikli olmaktadır. Ancak kişiye özel yapılan okey pulları farklı desende ve renkte olabilmektedir. Bunun için kişiye özel üretimi olan okey takımı ve pulları tasarlanabilmektedir. Bunun yanı sıra oval tasarımlı okey takımı da son dönemlerde dikkat çeken tasarımlar arasında yer almaktadır. Pulların bir diğer önemli özelliği ise üzerinde yer alan parlatıcısının kaliteli olmasıdır. Parlatıcının yoğun olmaması gerekmektedir. Okey pullarının tahta da sabit kalabilmesi için bu detay oldukça önem taşıyor.

Tavla Hediye Takımı Özellikleri Nelerdir?

yılbaşında oynanabilecek oyunlar
fiyat bilgisi
Tavla oyunu hemen hemen yediden yemişe pek çok kişinin tercih ettiği oyunlar arasında bulunuyor. Hem zekâ gelişimi için hem de hızlı düşünme için etkili bir oyun olarak kabul ediliyor. Doğru tavla takımı ile oyununuzu daha keyifli hale getirmek mümkün olmaktadır. Bunun için tavla takımının ahşap zeminin kalitesine dikkat etmek gerekiyor. Kaliteli ahşap zemininde tavla daha rahat oynandığı gibi taşlarında sıralanması son derece basit olacaktır. Tavla pullarının ahşap tabaka ile uyumlu olması da önemli bir detaydır. Tavla takımı almadan önce pulların, zarların ve tavla tabakasının cila kalitesine mutlaka dikkat etmek gerekiyor. Keyifli bir tavla oyunu için tercih edilen takımın iyi malzemelerden seçildiğine dikkat etmek önem taşımaktadır.

Tavla Zarları Ve Özellikleri Nelerdir?

yılbaşında oynanabilecek oyunlar
Tavla en çok sevilen ve son derece eğlenceli olan oyunlardan biridir. Tavla zarlarının bu oyunda önemi oldukça büyüktür. Zar kullanırken hakkaniyetli bir sayı yakalamak için zarların eşit bölümlerden oluşması gerekiyor. Bunun için ise her iki zarında kenarlarının eşit olması son derece önem taşımaktadır. Tavla zarlarında son dönemlerde pek çok renk kullanılmaktadır. Talepler doğrultusunda renkli zar seçimi de tercih edilebilecek seçenekler arasında yer almaktadır. Bu zarlarda köşelerin renkleri farklı olabilmektedir. Ya da zarın her bölümü için farklı renk seçeneğine sahip olabilmektedir. Eğer hediye olarak tavla takımı alınacaksa renkli zar tercihi şık bir detay olabilmektedir.

Kişiye Özel Tavla Ve Özellikleri Nelerdir?

yılbaşında oynanabilecek oyunlar
fiyat bilgisi
Kişiye özel tavla takımları hem kendi evinizde kullanmak için hem de hediye etmek için güzel bir tercih olacaktır. Bu tavla takımlarında iç kısmında desen tasarımı yapılabilmektedir. Bu detay son derece özellikli bir seçimidir. Bir farklı detay ise tavla kutusunun iç veya dış kısmına isim yazılmasıdır. Özellikle bu detay hediye almak için oldukça şık bir seçim olacaktır.
yılbaşında oynanabilecek oyunlar
fiyat bilgisi
Bir farklı tavla detayı ise yine tavla pullarının orta kısmına yazılan isim özelliğidir. Bu seçenek için eşinizin, arkadaşınızın ve ya hediye alınacak kişinin ismini tavlaya yazdırabilmektesiniz. Özellikle bu sezon logolu tavlarda son derece revaçta olan ürünler arasında yer almaktadır. Gerek işinizin logosunu yazdırabilir ya da kendi tasarımlarınız olan logoları tavla içine tasarlatabilirsiniz.

Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz