Çerçeveler, içerisinde anılarımızı koruduğumuz, en güzel ve keyifli anları her zaman görebilmemizi sağlayan, bir nevi geçmiş güzel günlerin aynası olan ev süsleri.

Çerçeveler, içerisinde anılarımızı koruduğumuz, en güzel ve keyifli anları her zaman görebilmemizi sağlayan, bir nevi geçmiş güzel günlerin aynası olan ev süsleri. Hal böyle olunca, çerçeve tasarımı konusunda da herkes oldukça seçici ve özenli oluyor. Ancak, çerçeveleri içerisine fotoğraf koyup duvara asmak dışında da kullanabileceğiniz pek çok alan mevcut. Düşünün, çok sevdiğiniz eski bir çerçevenizden, dekoratif bir teraryum bile yapabilirsiniz!

Harika Saklama Kapları, Hem de Çerçeveler ile!

Çerçeve fikirleri kategorisinde en çok ilgi çekebilecek fikirlerden biri, çerçeveleri saklama kabı olarak kullanmak olabilir. Bütün çerçeveler incecik değil, bazıları daha derin olabiliyor. Bu durumda size sadece, çerçevenin arkasını bir güzel sabitleyip, üst kısmında bir delik açmak kalıyor. 

İçinde her ne saklamayı düşünüyorsanız, baharat ya da bakliyat, deliğin boyunu buna göre ayarlayabilir ve kapak olarak mantar tıpa kullanabilirsiniz. Hem kavanoz derdinden kurtulup hem de mutfağınıza enteresan bir dokunuş ile hareket katmak sizin elinizde!

3 Boyutlu Süslü Minik Bahçeler

İlginç çerçeve tasarımları yapmak istiyorsunuz ama, çerçeveye nasıl hareket katacağınız konusunda aklınızda ilginç bir fikir yok mu? O zaman, eski çerçevenizden 3 boyutlu minik bir sera yapmayı deneyebilir, ya da çerçevenizi krapon kağıdından yapılmış çiçekler ile süsleyerek fotoğraflarınıza bahar esintisi katabilirsiniz. 

Çiçek yapmak fikri hoşunuza gitmediyse, çerçeveyi çiçeklerle süslemek için plastik çiçeklerden yardım alabilirsiniz. Yapıştırma işlemi için sıcak silikondan yardım almayı unutmayın.

Çerçeveden Tepsi? 

Kişiye özel çerçeve denildiğinde neden herkes içerisine fotoğraf koyulacak bir çerçeve düşünüyor? Kişiye özel olması için illaki her nesnenin yapılış amacına mı hizmet etmesi gerekiyor? Ya çerçeve almayı düşündüğünüz kişi, tepsiye bir fincan Türk kahvesi koyup balkon keyfi yapmaktan hoşlanıyor ve ilginç tasarımlar ilgisini çekiyorsa? İşte tam da bu noktada, çerçeveden yapılmış bir tepsi, oldukça güzel bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. 

Seçeceğiniz dikdörtgen bir çerçevenin ön tarafındaki cam ya da plastik kısmı çıkardığınızda, tepsi görevi görebilmesi için sadece yanlarına hasır ipten birer kulp eklemek kalıyor. Ayrıca, bu tasarımı kendiniz için düşünüyorsanız, alt kısma silikon yardımıyla yapıştıracağınız çerçevenin boylarında bir yastık ile, yatak odasında kullanmak için harika bir tepsi de elde edebilirsiniz. 

Ya da durumu biraz daha farklılaştırırsak, çerçeveden biraz daha büyük ve ince bir yastık kullanmanız halinde, laptop koymak için de kullanabileceğiniz bir eşya üretmiş olursunuz. 

Şıkır Şıkır Duvar Panosu Mu Yoksa Hediye Kutusu Mu?

İlginç çerçeve, aslında sizin ne kadar yaratıcı olduğunuzla ilgili bir tasarım olayı. Hangi eşya olursa olsun, doğru dokunuşlarla çok farklı eşyalara dönüştürüp kullanmak ve evin her yerine kendinize ait izler bırakmak mümkün. Yaz mevsimi, deniz kum güneş üçlüsü ve ferahlatan meltemden vazgeçemeyen biriyseniz ve topladığınız deniz kabuklarını koyacak yeriniz kalmadıysa, silikon tabancasını hazırlayın! Geniş bir çerçeve ile, deniz kabuklarını kullanarak kendinize salon ya da koridor için harika bir üç boyutlu pano hazırlamak istemez misiniz? 
Çerçeve geniş olduğu kadar derinliğe de sahipse, elbette işiniz kolaylaşır ancak elinizdeki çerçeve pano gibi inceyse, sadece deniz kabuklarından bir kombinasyon yaparak ve çerçevenin etrafını da önce hasır iple kaplayıp ardından deniz kabukları ile süsleyerek harika bir tasarım elde edebilirsiniz. 

Ayrıca, hediye vermeniz gereken biri var ama ne vereceğinizi bilmemekten ziyade, sıradan bir hediye olmasın diye düşünüyorsanız, derinliği olan bir çerçeve edinin. İçerisine güze bir arka plan koyduktan sonra, kalan kısmın yaratıcılığı size kalmış. Minik ışıklar kullanarak değişik bir lamba hazırlayabilirsiniz. Favori abur cuburlarınızı koyabilir, bir kar küresi yapabilirsiniz. 
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz