El Yapımı Hediyeler
Bizler toplum olarak diğer konularda olduğu gibi, hediye alma işini de hep son dakikaya bırakırız. Yani yumurta kapıya dayanmadan işler bir türlü halledilmez bize:) İşin en enteresan yanı ise, bu konuda hiç ama hiç bir zaman uslanmayız. Ertelediğimiz, ötelediğimiz o anlar geldiğinde ise, telaş içerisinde ve aceleye sevdiklerimize genellikle arzulamadığımız hediyeler almak zorunda kalırız. Çünkü neden? Zaman yetersizliğinden detaylıca hediye incelemesi yapmamışızdır! Artık Allah ne verdiyse, ya da tesadüfen karşımıza ilk ne çıktıysa hediye olarak onu seçer ve sevdiklerimize mahçup bir şekilde hediye etmeye çalışırız. Eğer siz de şu an hediye beğenme ya da araştırma işini son dakikaya bırakanlardansanız, bana kalırsa, istemediğiniz ya da beğenmediğiniz bir hediyeyi almak yerine, kendiniz el yapımı bir hediye tasarlayabilirsiniz. Hadi o zaman bari şimdi vakit kaybetmeden kollarınızı sıvayın ve el emeğinizle sevdiğiniz kişiye güzel bir hediye tasarlayın! En azından bari şimdiyi ıska geçmeyin:) Bu yazımızda sizinle, birlikte çok fazla beceri gerektirmeyen kolay el yapımı hediyeler üzerine beyin fırtınası yapacağız. Aşağıda örnek olarak verdiğimiz el emeği hediye fikirleri içerisinden, yeteneğiniz ölçüsünde bir tanesini seçip, youtube veya Google'dan arama yaparak videolu anlatım yapan yerlerden nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Hadi o zaman fikir vermek bizden, uygulaması sizden:)

1-Yeteneklerinizi Düşünerek Bir Hediye Yapmayı Deneyin

hediye
Unutmayın ki, sevdikleriniz için en güzel hediye, yapmayı en iyi bildiğiniz şey olacaktır. Bu yüzden hangi alanda yeteneğiniz varsa, o alanda bir hediye tasarlamanız en isabetli şey olacaktır. Fikirlerinizi olabildiğince özgür bırakın ve elinizden gelen en güzel şeyi yapın! Mesela el yapımı maket bir gemi, sevdiğiniz kişiyi düşünrek yazacağınız bir şiir, pastel, yağlı, sulu boya veya karakalem ile çizebileceğiniz bir resim, iplik üzerin egeçirerek yapabileceğiniz bir tespih, kolye ya da bileklik gibi, hatta kendi el yazınızla bir mektup! Bu türden hediyelerin manevi değeri yüksek olduğu için sevdiklerinizi son derece mutlu edecektir. 

2-El Yapımı Hediye Fikirleri Veren Sitelerden Destek Alın

Koley el yapımı hediyeler
Şükürler olsun ki günümüzde internet ve bilgisayarlar sayesinde istediğimiz bilgiye saniyeler içerisinde ulaşabiliyoruz. Yani aradığımız bilgi parmaklarımızın ucunda. Siz de el yapımı hediye fikirleri veren web sitelerinden, yapımı ve hazırlanması kolay el yapımı hediye fikirleri alabilirsiniz. Mesela örnek bir site arıyorsanız bu siteye göz atabilirsiniz. 

3-Nasıl Bir EL Emeği Hediye Yapmalı Acaba?

kolay el yapımı hediye
En nihayetinde o kadar zahmet verip hazırlayacağınız ve sevdiğiniz kişiye vereceğiniz hediyeyi, her zaman kullanmasını istersiniz. İşte bunun için de, sevdiğiniz kişinin neye ihtiyacı olduğunu ya da neleri sevdiğini iyi biliyor olmanız gerekiyor. Aksi halde o kadar emek, o kadar uğraş bola gitmiş olacak. Örneğin, boynunda hiçbir zaman kolye görmediğiniz, ya da kolye takmaktan hoşlanmayan bir sevgiliniz varsa, nasıl olsa ben yaptım beğenir düşüncesiyle vaktinizi gereksiz yere kolye tasarlamakla geçirmeyin. 

4-El Yapımı Tebrik - Kutlama Kartı

el yapımı kart
Hazırlanması en kolay el yapımı hediyelerden biri de, mesajlı kutlama-tebrik kartlarıdır. Siz de sevdiklerinize, şık tebrik kartları tasarlayabilirsiniz. Uhu, makas, kalem ve rengarenk el işi kağıtlardan tebrik kartı nasıl hazırlanabilir derseniz, Bu YAZIMIZI inceleyebilirsiniz. 

5-Sevgilinize El Yapımı Kek

Erkek arkadaşınız için kendi ellerinizle kek hazırlamaya ne dersiniz? Hem göze, hem de damağa hitap eden kek model tarifleri için youtube'a göz atabilirsiniz. Bir erkeğe sevgililer gününde verilebilecek en güzel hediyelerden biri de kektir:)))

Başka bir yazıda görüşmek dileği ile... 
Paylaş :

DSFADFSD

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz