Birbirinden şık ve güzel kar küresi modelleri bulunurken aynı zamanda sevdikleri için el yapımı yılbaşı hediyesi yapmak isteyen kişiler içinde oldukça uygun bir seçenektir. Peki, kar küresi nasıl yapılır?

kar küresi yapımı adım adım
Yılbaşı denildiğinde akla ilk gelenlerin başında yer alan kar küresi aynı zamanda oldukça etkileyici bir hediye seçeneğidir. Birbirinden şık ve güzel kar küresi modelleri bulunurken aynı zamanda sevdikleri için el yapımı yılbaşı hediyesi yapmak isteyen kişiler içinde oldukça uygun bir seçenektir. Peki, kar küresi nasıl yapılır?


Kar Küresi Yapmak İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?


Evinizi süslemekte kullanacağınız ya da sevdiklerinize hediye edeceğiniz kar küreleri hazırlamak istiyorsanız ilk önce kar küresi yapımı için gereken malzemeleri temin ederek işe başlayın. Bunun için;

• Ağzını sıkıca kapatabileceğiniz cam kavanoz, 
• Suya dayanıklı olan ve su ile temas ettiğinde erimeyecek olan özel silikon yapıştırıcı, 
• Kavanozun içerisinde kar efekti oluşturmanızı sağlayacka olan suni kar, ışıltı katmak için sim, 
• Kavanozun içerisine sığacak ebatlarda yer alan figürler, 
• Su ve gliserin. 

Bu malzemeler arasında en önemlilerinden biri de kesinlikle gliserindir. Çünkü gliserin suyun içerisine eklemiş olduğunuz yapay kar ve simlerin hemen dibe çökmesini engelleyecek ve çok daha uzun süre suyun üstünde kalmasını sağlayarak gerçek kar küresi gibi görünmesini sağlayacaktır. 


Kar Küresi Nasıl Yapılır?

el yapımı kar küresi
Evde kar küresi yapmak için gereken malzemeleri temin etmekle ilk olarak işe başlayabilirsiniz. Ardından hayal gücünüzü kullanarak nasıl bir kar küresi tasarlayacağınıza karar verin. Buna ek olarak internet üzerinden yayımlanan kar küresi yapımını anlatan videoları da izleyebilir, bu şekilde daha farklı modeller üretme konusunda yeni fikirler edinebilirsiniz. Özellikle de yabancı ülkelerde küresi modelleri çok daha fazla tercih edildiği için yabancı siteleri tercih edebilir, birbirinden ilginç videoları izleyerek farklı fikirler edinebilir, sonra da bunları uygulamaya koyabilirsiniz. 

Kar küresini hazırlamak için ilk olarak kavanozun kapağını elinize alın. Kapağın iç tarafına kürenizin içerisinde kullanacağınız figürleri sudan etkilenmeyen bir silikon ile yapıştırın. Figürleri yerleştirirken tam merkezden yani ortadan başlayın. Kavanozun kapağı ne kadar geniş olursa yapacağınız çalışmada biblolar için yerleştirme alanı o kadar geniş olacaktır. Kavanoz kapağını kurumaya bırakın ve bu arada kavanozun içerisine su doldurun. Üzerinde bir parmak boşluk bırakın bu boşluğu gliserin boşaltmak için kullanın. Ardından kar küresinde kullanacağınız simi ve yapay karı da boşaltarak kapağı kapatın ve kavanozu çevirin. İşte tamamen sizin el emeğiniz olan kar küresi hazır…


Kar Küresini Çok Daha Özel Hale Getirebilirsiniz 

el yapımı yılbaşı kar küresi
Kar küresi yapmak için sevdiklerinizin resimlerini kullanabilir, bu sayede vereceğiniz hediyeyi çok daha özel bir hale getirebilirsiniz. Çocuğunuz için hazırlayacağınız hediyeye onun resmini koymanız ya da sevgiliye el yapımı hediye yapmak istiyorsanız kar küresine ikinizin resmini koyarak hazırladıktan sonra hediye etmeniz oldukça etkileyici olacaktır. Sevgiliye kar küresi yapımında yapay kar kullanmak yerine minik kalpler kullanabilir, kar küresinin içerisine bir bankta oturan iki sevgili biblosu alarak koyabilirsiniz. İçerisine sevgilinizi onu ne kadar çok sevdiğinizi gösteren minik detaylar ekleyerek bu hediyeyi çok daha özel bir hale getirebilir, muhteşem bir yılbaşı hediyesi haline getirebilirsiniz. 

Minik Kar Küreleri Yaparak Sevdiklerinize Hediye Edebilirsiniz 

yılbaşı kar küresi nasıl yapılır
Yılbaşı öncesi sevdikleriniz için hem şık hem de yapımı kolay el yapımı hediye seçenekleri arıyorsanız minik kar küreleri tam sizlik demektir. Oldukça kolay bir şekilde yapacağınız kar küreleri aynı zamanda stres atmanızı sağlayacaktır. Kolay kar küresi yapımı için bu minik şişeleri hobi mağazalarından satın alabilir, ardından yapay kar ve simlerin yanı sıra minik figürlerle hediyelerinizi tamamlayabilirsiniz. Her bir şişenin üzerine hediye edeceğiniz kişiye özel olarak yazdığınız notları ekleyerek hediyenizi çok daha özel bir hale getirebilirsiniz. 
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz