Bundan dolayı, sevdiklerinizi mutlu etmek adına çok kısa bir sürede onlara el yapımı tebrik kartları hazırlayabilir, kendi tasarımlarınız ile birlikte ortaya da mükemmel sonuçlar çıkarabilirsiniz.

tebrik kartı nasıl yapılır
Yakın çevrenizden kişileri, herhangi bir başarısından ya da özel bir günden dolayı tebrik kartları satın alarak mutlu edebilirsiniz. Ancak, alacağınız hiçbir tebrik kartı, kendi el emeğiniz ile yapacaklarınızdan daha değerli olmayacaktır. Çünkü, el yapımı olan tüm ürünler kadar hiçbir şey karşınızdakini sevildiği kadar hissettirmeyecektir. Bundan dolayı, sevdiklerinizi mutlu etmek adına çok kısa bir sürede onlara el yapımı tebrik kartları hazırlayabilir, kendi tasarımlarınız ile birlikte ortaya da mükemmel sonuçlar çıkarabilirsiniz. Sonrasında da sevdiklerinize bu kartları elden teslim edebilir ya da posta yolu ile onlara iletebilirsiniz. 


Bölüm 1 Kart Tasarımı

tebrik kartı nasıl yapılır
Kart tasarımına geçerken öncelikli olarak sağlam bir kağıt parçası bulmanız gerekmektedir. Burada, standart A4 boyutundaki karttan biraz daha kalın olanları tercih edebilirsiniz. Kalın ve sağlam olan bu kağıt parçaları, mürekkebi tutması açısından da sizlere avantaj sağlayacaktır. 
tebrik kartı nasıl yapılır
• Kağıt seçimi sırasında, mürekkebin kendisini daha iyi gösterebilmesi açısından açık renkte bir kağıt seçmelisiniz. Burada renk seçimi için beyaz ya da bej rengini tercih edebilirsiniz.

İkinci aşamaya geldiğiniz zaman, kağıdın yarısını adeta bir hamburgere benzeyecek şekilde katlayın. Kağıdınızı yerleştirin ve bir kısa kenardan diğer kısa tarafa doğru ikiye katlayın. Kenarlardan sıralayın ve kıvrımlara da bastırın

• Eğer daha küçük bir kart istiyorsanız, bunun için kağıdın boyutunda değişiklikler yapabilirsiniz. Bu durumda her iki taraftan da bir veya iki inş kesim yapmanız, sonrasında da katlamanız yeterli olacaktır. 

Kartınıza eğer farklı bir boyut kazandırmak istiyorsanız, burada ilave katmanlar kullanabilirsiniz. Ambalaj kağıdı, kağıt mendil, dokulu olan kraft kağıtları ya da en basitinden renkli bir karton parçasını burada kullanabilirsiniz. Kağıdın bir kare ya da dikdörtgen halinde kesilmesi, ikinci katmanın oluşması için yeterli olacaktır. 

• Ekleme yapacağınız doku parçasının konumu ve şekli ile dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz. Farklı bir görünüm olması açısından kenarlık çizmeyi deneyebilir ya da elmas şeklinde kesikler atabilirsiniz. 

• Kenarlık yapımı konusunda, farklı renkteki kağıtları kullanabilir, bunları ince çizgiler ile kesebilir ve kenarlık olarak kullanabilirsiniz.
tebrik kartı nasıl yapılır
Eğer daha kısa yoldan el yapımı tebrik kartları yapmak istiyorsanız, bu durumda kalem ya da fosforlu olarak adlandırılan, daha yoğun mürekkep bulunan kalemleri kullanabilirsiniz. Burada kalemlerinizi kullanarak basit tasarımlar çizebilirsiniz. Eğer minimalist ya da dikkat çekici bir kart istiyorsanız, burada açık renkli ya da doğrudan beyaz kartlar kullanabilirsiniz. Çizimlerinizde ise, tebrik kartının ne için gideceğini baz alarak, basit bir kek ve mumlar çizebilir, noel ağacı ya da bunun gibi objeleri kolay bir şekilde çizebilirsiniz. Burada mürekkep kağıda ağırlık yapacağından dolayı kabarmaları önlemek adına daha sert kağıtlar kullanabilirsiniz. 

• Eğer tarihi ya da romantik bir his uyandırabilmek adına el yapımı tebrik kartları için çalışıyorsanız, bu durumda yukarıdaki görselde olduğu gibi bir siluet çizmeyi deneyebilirsiniz.

Daha hoş bir görüntü elde edebilmek adına, kartın ön kısmında bulunan desenleri boyayabilirsiniz. Bir dizi sulu boya ya da akrilik boya kullanarak, bu işlemi yapabilirsiniz. Hata yapmamak ve kartın görselini bozmamak adına burada sulu boyanızın daha koyu ama parlak renklerde olmasına özen göstermelisiniz. En iyi sonucu elde edebilmek adına kağıdınızın açık beyaz ya da bej renkte olmasına özen göstermelisiniz. 
tebrik kartı nasıl yapılır
• Kartınızın ön bölümünde bir çiçek, desen, özel güne bağlı bir obje ya da noel ağacı çizebilir ve istediğiniz şekilde de boyayabilirsiniz.

El yapımı tebrik kartları için çıkartmalar, bantlar ya da boncuklar ile daha eğlenceli süslemelere imza atabilirsiniz. Dokulu kağıdınıza ek olarak, preslenmiş halde alabileceğiniz yapıştırmalar kullanabilir, birkaç sevimli çıkartmadan yardım alabilir ya da daha ilginç desenler ortaya çıkarabilmek adına, washi ismi verilen bantları kullanabilirsiniz. Renkli keskinlikler ile düz ve yumuşak kenarlıklar çizebilmek için de cetvelinizin kenarlarını çizebilir veya da doku boncuklarınızın üzerine yapıştırıcı sürerek doğrudan uygulayabilirsiniz. 

• El sanatları malzemeleri satan dükkanlardan eklentiler bulabilir veya da evinizde kolay bir şekilde bulabileceğiniz düğme ve kurdeleleri de bu aşamada kullanabilirsiniz. 

• Eğer daha büyük eşyalar yapıştıracaksanız, burada sıcak yapıştırıcı tabancası ya da silikon tabancası da kullanabilirsiniz. 
adım adım tebrik kartı nasıl yapılır
Eğer dilerseniz görsel açıdan daha iyi görünecek olan 3 boyutlu ya da açılabilir kartlar da hazırlayabilirsiniz. Bunun için mevcut ana kartınıza ek olarak bir kart yapıştırarak kesme işlemi yapabilir ya da objeler yardımı ile doğrudan yapıştırma işlemi yapabilirsiniz. 

• Sevdiklerinizin doğum gününde, bu tarz kartlar hazırlayarak kartın açılmasının ardından güzel bir doğum günü pastası ortaya çıkarabilirsiniz. 

• Özellikle düğünlerde ya da yıl dönümlerinde bu tarz kartları kullanabilirsiniz. 

El yapımı tebrik kartları önceki dönemlerde daha fazla kullanılmaktaydı. Eğer sizler de tebrik kartlarınıza daha eski bir mode yansıtmak istiyorsanız, bu durumda mürekkep damgalarından yardım alabilirsiniz. Bunun için kartınıın ön yüzüne basmak için alfabetik harf kalıplarından alabilir ya da farklı tasarımları içerisinde barındırmakta olan mürekkep pullarından alabilirsiniz. Mürekkep pedini açtıktan sonra mürekkep kalıplarını kaplayarak, tek tek damga yöntemi ile uygulayabilirsiniz. Ardından da dilediğiniz şekilde süslemelerinizi yapabilirsiniz. 

Bölüm 2 Mesajınızı Ekleyin

adım adım tebrik kartı nasıl yapılır
El yapımı tebrik kartları için bu aşamada, kart göndermekteki asıl amacınızı yani mesajınızı kartın ön yüzüne yazmanız gerekmektedir. Kalem ya da şarpi yardımı ile tebrik kartlarınızın taşıyacağı mesajı dikkatli bir şekilde yazın. İsterseniz kartınızın ön yüzüne Babalar Günün Kutlu Olsun ya da Yeni Yılın Kutlu Olsun gibi klasik mesajlar da yazabilirsiniz. Burada tamamen karşınızdaki kişi ile aranızdaki bağı düşünmeniz gerekmektedir. 

• Burada vereceğiniz mesajın tamamen kişisel olmasına dikkat etmelisiniz. 

• Eğer mesajınızın biraz daha dikkat çekici görünmesini istiyorsanız, kabarcık harflerinden kullanabilirsiniz. 
adım adım tebrik kartı nasıl yapılır
Mesajınıza kabarcık harflerini satın alarak yapıştırabilir ya da daha kolay bir yoldan da temin edebilirsiniz. Bunun için gazete ya da dergilerde bulunan harfleri kullanabilir ve yukarıdaki resimde olduğu gibi yapıştırma işlemi yapabilirsiniz. Boyutlarını tamamen görsel açıdan düşünerek kesebilir, ardından da yapıştırıcı yardımı ile montajını yapabilirsiniz.
adım adım tebrik kartı nasıl yapılır
Kartınızın iç kısmına da not yazabilirsiniz. Burada, kapak bölümünde olduğu gibi kısa ve net açıklamalar yazmanıza gerek yoktur. Dilediğiniz şekilde açıklama ve tebrik yazabilirsiniz. Daha ayrıntılı bir şekilde açıklama yapmak istiyorsanız, küçük harfler kullanmayı ihmal etmemelisiniz. 

• Tebrik kartının türüne göre burada daha farklı kalem renkleri kullanabilirsiniz. 

Kartınızı daha samimi hale getirmenin de bazı püf noktaları bulunmaktadır. Eğer karşınızdaki kişiden uzak olsanız bile ona samimiyetinizi hissettirmek istiyorsanız bu durumda kartın içerisine daha kişisel hikayeler ve detaylar ekleyebilirsiniz. Örnek verecek olursak, anneler günü için yapacağınız bir tebrik kartının içerisine, anneniz ile ilgili yaşadığınız bir anıyı yazarak onu sevdiğinizi yazabilirsiniz.

• Eğer uzun süredir tebrik kartı göndereceğiniz kişi ile görüşmemişseniz, bu durumda ona her zaman aklınızda olduğunu hissettirin. 

• Dış cephe genel bir mesaj olduğundan, tebrik kartının içerisinde biraz daha detaya inmeye özen göstermelisiniz. 

Bölüm 3 Ev Yapımı Zarf Yapmak

adım adım tebrik kartı nasıl yapılır
Tebrik kartınıza bir zarf yapabilmek için öncelikle yeteri kadar büyüklükte bir kart bulmalısınız. Kartınızın bu kağıdın içerisine sığıp sığmadığını test etmek için dikdörtgen şeklinde görünecek şekilde kartınızı yan çevirin. Sol ve sağ köşelerini de birbirine denk gelecek şekilde katlayın. Kartınızı yatay bir biçimde bu iki katlanmış köşenin üzerine yerleştirin. Kare kenarlık eğer uyuyorsa kağıt parçasının boyutu yeterli anlamına gelecektir. 

• Eğer kare kağıdınız yoksa, daha büyük bir kağıda kare ölçmek için cetvel kullanabilirsiniz. Alternatif olarak da desenli bir kare kağıt da doğrudan satın alabilirsiniz. 
adım adım tebrik kartı nasıl yapılır
Kare kağıdınızı resimdeki gibi elmas şekline getirin ve köşelerden cetvel yardımı ile X çizin. Burada cetvelinizi bir köşeden diğerine tam denk gelecek şekilde hizalayın ve cetvel boyunca da bir kurşun kalem yardımı ile çizin. Kağıdı 90 derece çevirin ve cetveli tekrar köşeden diğer köşeye doğru hizalayın. Hizalama işlemi yapıldığında da cetveli oynatmadan bir kurşun kalem ile çizin. 

• Bitmiş zarfınızın içinde kalem izleri kalmayacak şekilde bir kalem seçimi yapmalısınız. 
adım adım tebrik kartı nasıl yapılır
Sol ve sağ köşelerden başlayarak köşeleri resimdeki gibi birleştirin. Burada her iki üçgen kısım da eşit bir şekilde olduğunda, sorunsuz bir şekilde birleştirme yapabileceksiniz. Eşit bir şekilde eşleşme olduğunda da parmağınızı kenarlardan geçirirken, kağıdı tamamen oturması için elinizde sertçe bastırmalısınız. 
adım adım tebrik kartı nasıl yapılır
Birleştirme işlemi yaptığınızda, alt kısımda bir üçgen oluşacak. Bu oluşan üçgeni, resimde de göreceğiniz gibi, yukarı doğru katlamalısınız. Parmağınızı bir parmak ucu uzunluğunda olacak şekilde üste yerleştirin ve bu noktayı da kalem ile işaretleyin. Bu, üçgenin tam olarak nereye inmesi gerektiğini size gösterecektir. 

• Kağıdın iyice oturması için parmağınızı alt kenar boyunca gezdirmelisiniz. 
adım adım tebrik kartı nasıl yapılır
Üçgenleri birleştirmeye başladığınızda, iç kenarlarına birer çift taraflı bant yerleştirebilirsiniz. Burada çift taraflı bant kullanırsanız, zarfınızın kabarmasını da doğrudan engellemiş olacaksınız. 

• Eğer kullanabileceğiniz çift taraflı bir bant bulunmuyorsa, bu durumda tutkaldan da destek alabilirsiniz. 
adım adım tebrik kartı nasıl yapılır
Yapıştırma işlemini tamamladığınız zaman yukarıdaki resimde olduğu gibi yapıştırılan merkez noktaya çok dikkat etmelisiniz. Burada herhangi bir hava kabarcığı olmaması gerekmektedir. Eğer herhangi bir hava kabarcığı varsa da alttan yukarıya doğru bastırmalısınız. Çift taraflı bant ya da tutkal, burada üçgenlerinizi en iyi şekilde tutacak materyallerdir. 

• Eğer yapışma işlemi tam anlamı ile olmamışsa, kağıtlara zarar vermeden, bir miktar daha yapıştırma işlemi yapabilirsiniz. 
adım adım tebrik kartı nasıl yapılır
Bu aşamaya gelindiği zaman, hem el yapımı tebrik kartları hem de zarfınız tamamen hazır hale gelmiş olacaktır. Burada dikkatli bir şekilde kartınızı zarf içerisine yerleştirebilirsiniz. Zarfı kapatmak için klasik bir bant ya da yapıştırıcı kullanmak yerine, renkli çıkartmalar kullanabilirsiniz. Zarfı kapattıktan sonra tam merkez noktadan bir renkli çıkartma ile yapıştırma işleminizi yapabilirsiniz. Sonrasında da zarfınızı kapatarak postaya verebilirsiniz. 

• Yapıştırma işlemi sonrasında zarfınızın herhangi bir bölümüne doğrudan çıkartma da ekleyebilirsiniz. Bu, kartınızın her katmanında ayrı bir gösterişi ortaya çıkaracak ve karşınızdaki kişiyi de mutlu edecektir. 
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz