Konserve kutusundan saksı nasıl yapılır? Konserve kutu saksısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tüm bu sorularınızın cevapları bu yazımızda.

Konserveden Saksı Yapımı
Saksı yapımı konusunda çok farklı fikirler mevcuttur. Çünkü kişilerin kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiği dekoratif fikirler arasında saksılar da önemli bir yerde bulunmaktadır. Kişiler özellikle saksı gibi basit ve pratik kullanımlı eşyaları kolay bir şekilde edinebilmektedir. Bu yüzden evinde bitki yetiştiren pek çok kişi saksı almak yerine kendi imkanlarıyla saksı üretmeyi tercih etmiştir. Bu durum son yıllarda oldukça yaygınlık kazanmış ve kişilerin bu anlamda ekonomi açısından da kendilerine yarar sağladığı gözlemlenmiştir. Çünkü kişi kendi imkanlarıyla saksı meydana getirdiğinde başka saksı almak için ekstra bir ücret ödememiş sayılacaktır. Bu da hep para konusunda hem de kullanım açısından faydalı bir işi başardığını gösterecektir. 
Konserveden Saksı Yapımı
Saksı yapımı hakkında kişiler farklı malzemeleri değerlendirmeye devam etmiştir. Şişeden saksı yapma, çimentodan saksı yapma, tekerlekten saksı yapma, plastik mutfak eşyalarından saksı yapma, kovalardan saksı yapma gibi pek çok alternatif bu konu içerisinde bulunur. Bu yüzden kişiler saksı tasarlama konusunda aslında geniş bir malzeme seçeneğine sahiptir. Bu yüzden saksı tasarlarken malzeme konusunda kişiler çok fazla sıkıntı yaşamamaktadır çünkü genel olarak evde bulunan pek çok eşya saksı için uygundur. Özellikle evde bulunan boş konserve kutularından neler yapılacağı konusunda merak içerisindeyseniz bu konuda bir araştırma yapabilirsiniz. Çünkü boş konserve kutuları kullanılarak onlardan saksı elde etmek oldukça pratik bir saksı kullanımını ortaya çıkarır. Böylece daha önceden içerisinde farklı gıdaların yer aldığı bu konserve kutularından yeni bir amaçla faydalanabileceksiniz. 
Konserveden Saksı Yapımı
Güzel ve yaratıcı fikirler arasında konserve kutularından neler yapılır diyenler için onları değerlendirmek mümkün olacaktır. Organizerler ortaya koyabileceğiniz bu konserve şişeleriyle renk renk ve desen desen saksılar oluşturabilirsiniz. Bunu yaparken farklı malzemelerden de faydalanmanız gerekecektir çünkü özellikle renk konusunda boyalar işinize yarayacaktır. Ev dekorasyonu açısından çocuk odanızda, çalışma odanızda, hobi odanızda her alanda bunlardan faydalanabilirsiniz. 
Konserveden Saksı Yapımı
Oyuncak yapımında da kullanılan konserve kutuları farklı amaçlara hizmet etmesi yönüyle çok sık tercih edilmiştir. Bu da konserve kutularının atılmamasına yönelik etkenler arasındaki yerini almıştır. Bu tarz dekorasyon çalışmalarınızı tek değil varsa çocuklarınızla beraber de yaparak onların el becerilerinin gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda yaratıcı düşünme konusunda da onlara ekstra bir fayda sağlayacağını söylemek mümkün olacaktır. Vazo yapımında da çok sık kullanılan boş konserve kutuları organizer ortaya koymada da söz sahibi olmuştur. Takı ve makyaj organizeleri yapma konusunda konserve kutuları oldukça işe yaramıştır. 

Konserve kutusundan saksı yapımı için gereken malzemeler

1. Askılıklı vida seti (4 tane)
2. Tornavida
3. Yapışkanlı keçe
4. Konserve kutuları
5. Sprey boyalar
6. 
Matkap

Konserve kutusundan saksı nasıl yapılır?

Metal saksıdan ya da konserve kutuları üzerinden 1 tane uzun bulunan çividen 2 tane delik açmaya başlayın. 
Konserveden Saksı Yapımı
Daha sonra kutuların dışını ve içini hangi renkte istiyorsanız o renge boyamaya başlayın. Boyama işlemini tamamladıktan sonra onu kuruması için uygun bir yere bırakın. Bunu tamamladıktan sonra tornavida kullanarak vida setini yerleştirin.
Konserveden Saksı Yapımı
Yapışkanlı keçe kullanmanız burada size kalmıştır ancak masa üzerinde kullanırsanız çizilme tehlikesi açısından kullanmanız gerekir. Tamamladığınız bu saksıları artık dilediğiniz şekilde ve alanda kullanabilirsiniz.
Konserveden Saksı Yapımı
Dilerseniz üzerlerinde tekrar boyama ya da çizim işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bunu yapmak tamamen sizin kendi görsel tercihinizle alakalı bir durumdur. Bazı kişiler daha sade saksılar severken bazıları çok süslü ve renkli saksılar kullanarak canlı görüntü oluşturmaktadır. Yeni saksılar meydana getirerek evinizde kendi zevkinize uygun tasarımlar katmış olacaksınız. 
hediye fikirleri"
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz