El yapımı hediye paketleri
Bir hediye almak güzeldir, ama paketi de güzelse daha da güzeldir. Hediye verdiğiniz kişiye sadece içindekini değil, dışındaki yaratıcılığınızı da göstermek istiyorsanız, işte size bazı orijinal hediye paketi fikirleri.

Furoshiki Hediye Paketi

El yapımı hediye paketleri
El yapımı hediye paketleri
Japonların furoshiki dedikleri bir teknik var. Bu teknikle kumaşla her şeyi sarabilirsiniz. Bir kare kumaş alın, hediyenizi ortasına koyun ve köşeleri birleştirerek fiyonk yapın. İsterseniz paketinizi çiçek, dal, tarçın gibi şeylerle süsleyebilirsiniz. Hem çok kolay hem de çok çevreci bir yöntem.

Pullarla Hediye Paketi

El yapımı hediye paketleri
El yapımı hediye paketleri
Bir başka fikir de düğmelerle pullar yapmak. Beyaz kese kağıdına veya ambalaj kağıdına düğmeleri boyayarak damgalayabilirsiniz. Büyük küçük renkli düğmelerle harika desenler oluşturabilirsiniz. Hatta hediyeyi alacak kişinin adını veya baş harfini yazabilirsiniz. 

Düz Renk Hediye Paketi

El yapımı hediye paketleri
El yapımı hediye paketleri
Tek renkli hediye kağıdınız mı var? O zaman onu süsleyerek harika paketler yapabilirsiniz. İşte size birkaç yaratıcı fikir: Dekoratif rulo ile baskılı ambalaj kağıdı Bu fikir için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: ambalaj kağıdı, akrilik boya (kırmızı, siyah, beyaz, kahverengi), dekoratif rulo ve kağıt tabak. Önce boyaları kağıt tabağa dökün ve ruloyu boyaya batırın. Fazla boyayı başka bir kağıda sürerek alın. Sonra ruloyu ambalaj kağıdının üzerine bastırın ve tüm yüzeye desen verin. Desenler arasında biraz boşluk bırakmayı unutmayın. Paketinizi doğal rafya ile bağlayarak son dokunuşu yapın.

Posta Temalı Hediye Paketi

El yapımı hediye paketleri
El yapımı hediye paketleri
Posta temalı hediye paketi Bu fikir için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: ambalaj kağıdı, beyaz kağıt, kalem, makas, şeffaf bant ve ham ip. Önce hediyenizi ambalaj kağıdına sarın ve bantlayın. Sonra beyaz kağıttan küçük parçalar kesin ve üzerlerine posta dilinden esinlenerek selamlar ve yazılar yazın. Bu parçaları paketin üzerine bantlayın. Paketinizi ham ip ile bağlayın ve hediyeniz hazır olsun. Eğer daha da yaratıcı olmak isterseniz, ipin ucuna mum damlatarak mühürleyebilir ve baş harflerinizi basabilirsiniz.

Kraft Kağıt Hediye Paketi

El yapımı hediye paketleri
El yapımı hediye paketleri
Kağıt çiçekli torba Bu fikir için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: kahverengi kağıt torba, kahverengi ambalaj kağıdı, beyaz peçete, vinil yapıştırıcı ve doğal büzme ipi.

Önce kahverengi ambalaj kağıdından düzensiz şeritler halinde elle yırtın ve torbanın üstüne ve altına yapıştırın. Sonra kahverengi kağıttan harfler yapın ve torbanın üzerine yapıştırın. Torbanızı doğal büzme ipi ile bağlayın. Eğer torbanızı güllerle süslemek isterseniz, aşağıdaki adımları takip edin.

Kağıt Güllerden Hediye Paketi

El yapımı hediye paketleri
El yapımı hediye paketleri
Kağıttan güller Bu fikir için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: ambalaj kağıdı, beyaz peçete, ip ve makas. Önce ambalaj kağıdından 20 cm uzunluğunda ve 15 cm yüksekliğinde bir parça kesin. Sonra beyaz peçeteyi ambalaj kağıdının üzerine yerleştirin ve fazla kısımları (yaklaşık 10 cm) iki taraftan bırakın. Bu parçayı uzunlamasına ikiye katlayın ve spiral şeklinde sarın. Tabanını sıkıştırın ve ip ile bağlayın. Fazla kısımları fiyonk şeklinde yaparak gülünüzü tamamlayın. İki güllü bir paket mi yapmak istiyorsunuz? O zaman iki tane gül yapın ve bunları paketinizin üzerine yapıştırın.

El yapımı hediye paketleri
El yapımı hediye paketleri

Dikişli pişirme kağıdı Bu fikir için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: hediye kağıdı, pişirme kağıdı, dikiş makinesi, beyaz iplik, makas, kurşun kalem ve cetvel. Önce pişirme kağıdından iki tane hediye kağıdından biraz daha uzun parça kesin. Sonra bir parçanın üzerine 3 cm aralıklarla dikey çizgiler çizin. Diğer parçayı bunun üzerine koyun ve çizgileri takip ederek dikiş makinesiyle dikin. Sonra dikişlerin arasından makasla tek kat pişirme kağıdını kesin. Böylece katlanabilir kapaklar elde edin. Paketinizi bu pişirme kağıdına sarın ve dikişleri görünür bırakın. Mavi veya kırmızı bir kurdele ve altın veya gümüş renkli ahşap boncuklarla süsleyin.

Gazete Kağıdından Hediye Paketi

El yapımı hediye paketleri
El yapımı hediye paketleri
Gazeteli beyaz torba Bu fikir için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: gazete, beyaz kağıt torba, yapıştırıcı, renkli fiyonk veya rafya. Önce gazeteden küçük parçalar kesin ve yapıştırıcıyla beyaz torbanın üzerine yapıştırın. Kurumasını bekleyin ve torbanız hazır olsun. Torbanızı renkli bir fiyonk veya rafya ile bağlayarak daha da güzelleştirin. Bu çok kolay ve şık bir fikir.

Gömlek Kollu Şişe Hediye Paketi

El yapımı hediye paketleri
El yapımı hediye paketleri
Gömlek kollu şişe Bu fikir için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: eski bir gömlek, şişe, makas, iğne, iplik ve kurdele. Önce eski bir gömleğin kolunu kesin. Sonra şişeyi kolun içine sokun ve tabanını iğne ve iplikle dikin. Şişeyi çıkarın ve fazla kumaşı kesin. Sonra kumaştan küçük bir cep kesin ve kolun üzerine dikin. Tebrik kartınızı bu cebe koyun. Şişeyi tekrar kolun içine sokun ve manşeti kurdele ile bağlayın.

Bulmacalı Hediye Paketi

El yapımı hediye paketleri
El yapımı hediye paketleri
Bulmacalı hediye paketi Bu fikir için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: hediye kağıdı, bulmaca, beyaz kağıt, yapıştırıcı, ip, karton, yün iplik ve makas. Önce bulmacaları kesin ve yapıştırıcıyla beyaz kağıda yapıştırın. Sonra paketinizi bu kağıda sarın. Sonra kartondan 5 cm çapında iki tane daire kesin ve ortalarından 2 cm çapında delik açın. Bu daireleri üst üste koyun ve yün iplikle sarın. Daireler arasındaki yünü makasla kesin ve ip ile bağlayın. Kartonları çıkarın ve ponponunuzu paketinize takın.

Tığ İşlemeli Hediye Paketi

El yapımı hediye paketleri
El yapımı hediye paketleri
Tığ işi paketi Hediye paketleri için orijinal fikirler Tığ işiyle uğraşıyorsanız, kendinize bir iyilik yapın ve hediye paketlerinize özel bir dokunuş katın. Hem de iki kere! Çünkü yaptığınız güller, eşarplar, şapkalar veya aklınıza gelen başka şeyler hem hediyenizi süsleyecek hem de başka bir hediye olarak kullanılabilecek.

Tavşan Süslemeli Hediye Paketi

El yapımı hediye paketleri
El yapımı hediye paketleri
Tavşan paketi Hediye paketleri için orijinal fikirler Çocuklara verdiğiniz hediyeler sadece onları değil, sizi de mutlu eder. Tavşan paketi ise hem çok sevimli hem de her duruma uygun bir fikir. (Doğum günü, İlk Komünyon, Onaylama) Çünkü hayvanları çok seviyoruz ve bize iyi hissettiriyorlar. Tavşanı nasıl yapacağınızı fotoğrafta görebilirsiniz. Ama isterseniz başka hayvanlar da deneyebilirsiniz. Biraz boncuk, keçeli kalem, karton ve yapıştırıcıyla tavşan paketiniz hazır. Alacak kişiye de kocaman bir gülümseme!

Kumaş Hediye Paketi

El yapımı hediye paketleri
El yapımı hediye paketleri
Kore bojajisi Hediye paketleri için orijinal fikirler Son olarak, Doğu’dan gelen bir başka güzel fikir: bojaji . Bu, Korelilerin eskiden hediyelerini sardıkları ipek kumaştır. Koreliler, bir şeyi sarmanın şansı koruduğuna inanırlarmış. Bugün ise bojaji, sanat eseri olarak müzelerde sergileniyor. Hediyenizi bu kumaşlarla sararsanız, hem çok şık hem de çok değerli olur.

Umarım bu fikirler size yardımcı olmuştur. Yaratıcı paketlerinizle sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. 
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz