Yapılış aşamaları ise oldukça basit! Bu duvar saatini tasarlayabilmeniz için süper işçiliğe veya uzman boyama becerisine sahip olmanız gerekmiyor!

El Yapımı Renkli Duvar Saati Yapılışı
Dışarıdan bir ürünü satın almak yerine el emeği ile uğraş vererek bir ürün oluşturmak sizin elinizde! En güzel zamanlarınızı taçlandıracak, bakarken gurur duyacağınız bir saat tasarlamak istemez misiniz? Eğer cevabınız “EVET” ise sizler için harika bir DIY projemiz mevcut! El yapımı renkli duvar saati, gören herkesin dikkatini çekecek! Yapılış aşamaları ise oldukça basit! Bu duvar saatini tasarlayabilmeniz için süper işçiliğe veya uzman boyama becerisine sahip olmanız gerekmiyor! Sadece evdeki birkaç malzeme ile ortaya harika sonuçlar çıkartmanız mümkün! İster oturma odasına ister çalışma odasına isterseniz de çalıştığınız iş yerine! Her yerde kullanabileceğiniz renkli duvar saatlerini istediğiniz renklerde tasarlayabilirsiniz! Fakat biz bu projede mercan ve lacivert renklerini kullandık. Yapmaktan büyük keyif alacağınız el yapımı renkli duvar saati yapılış aşamalarına bir an önce geçelim!
evde duvar saati yapılışı


EL YAPIMI RENKLİ DUVAR SAATİ İÇİN MALZEMELER


• Ahşap saat paneli
• Saat mekanizması
• Mercan boya
• Ressam bandı
• Cetvel
• Köpük fırça + boya fırçası
• Makas
• Kalem
• Ahşap boyası
• 1 cm’lik ahşap şerit
• Tutkal
• Koyu mavi boya


EL YAPIMI RENKLİ DUVAR SAATİ YAPILIŞI


evde duvar saati yapılışı
Gördüğünüz gibi malzeme listesi oldukça basit! Evde bulunabilecek birkaç malzeme ile rengârenk duvar saatleri oluşturmak için yapılış aşamalarına göz atalım!

1. İlk olarak yapmanız gereken iş boyama! Tahta panelinin önünün yarısına ahşap boyası uygulamak için köpük fırça kullanın! Kenarları iyice çok boyayın ve daha sonra fazla lekeyi silip temizlemek için kağıt havlu kullanın. Ahşap boyasının kuruması için birkaç saat bekleyin! Ahşabı doğru bir şekilde boyadığınızdan ve düzgünce sildiğinizden emin olun! 

2. Ressam bandı ahşabın ortasına uygulayarak boyasız taraf maskelenmesine müsaade edin. Daha sonra bir kat mecran boya ile boyayın ardından kuruması için bekleyin! Daha sonra tekrar ikinci bir kat daha sürün ve tekrar kurutun! 

3. Sıra geldi saati anlamamıza yardımcı olacak sayı yerlerini oluşturmaya! 12 adet ahşap şeridini 1 cm’lik olacak şekilde kesin! Bunun için kalem ve cetvel malzemelerinden yardım alın! Ve daha sonra makasla kesin! 

4. Küçük ahşap parçalarının üstlerini ve yanlarını boyayın. Tamamen kuruması için yeteri kadar bekleyin! 

5. Boyalı ahşap parçaları saat boyunca eşit olarak düzenleyin. Her parçayı yerine yapıştırmak için süper yapıştırıcı kullanın! Sayı yerlerinin düzgün yerleşmesine özen gösterin aksi takdirde saati anlamanız sizin için zorlaşabilir!

6. Saat mekanizmasını paket üzerindeki yöne göre monte edin ve işlemi tamamlayın!

Ve bitti! El yapımı renkli duvar saatinizi duvara çivi ile asabilir veya çift taraflı bant ile bantlayabilirsiniz! Ellerinize sağlık!
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz