Kendin yap tarif kartları hem çok eğlenceli hem çok ucuz hem de oldukça pratik bir proje! Sevdiğiniz tarifleri bastırıp hediye vermek gerçekten çok güzel!

El Yapımı Tarif Kartları
Hediye almak için bahaneler asla bitmez! Doğum günü, düğün, yılbaşı ve daha pek çok özel gün hediye alınmayı beklemekte! Özel günler bu kadar fazla olunca hediye alma sıkıntısı da bir o kadar artıyor! Sevdikleriniz için daha özel ve pratik bir hediye arıyorsanız sizler için harika bir DIY projesi var! Kendin yap tarif kartları ile yemek tutkunu sevdikleriniz için harika bir hediye tasarlayabilirsiniz! Anneniz, kız kardeşiniz ve belki de eşiniz için bu tarif kartları süper olacak! Yemek yaparken mutlaka tarife bakmadan yapamıyorsanız kendiniz için bile bu tarif kartlarını tasarlayabilirsiniz! Ayrıca kendi el emeğiniz ile yapacağınız hediye sevdiklerinizi daha bir mutlu edecektir! Kendin yap tarif kartları hem çok eğlenceli hem çok ucuz hem de oldukça pratik bir proje! Sevdiğiniz tarifleri bastırıp hediye vermek gerçekten çok güzel! Yapacağınız projenin ne kadar kolay olduğuna inanmıyorsanız gelin hep birlikte kendin yap tarif kartları yapılışını görelim!

KENDİN YAP TARİF KARTLARI İÇİN MALZEMELER


- Tarifler için 10x15 cm Boş Not Kartları
- Renkli kâğıt
- Bilgisayar
- Gümüş yüzük
- Laminatör
- Delik Delici

KENDİN YAP TARİF KARTLARI YAPILIŞI

El Yapımı Tarif Kartları
Bu DIY projesi oldukça eğlenceli olacak! Malzeme listesini hazırladıysanız haydi yapılış aşamalarına geçelim! 

1. İlk olarak en sevdiğiniz yemek tariflerini bölümlere göre (Ana Yemek, Tatlı, Yan Yemekler, İçecekler, vb.) ayırarak yazmaya başlayın. Bu bölüm sizlere biraz zor görünebilir, ancak internette binlerce yemek tarifleri bulabilirsiniz! Bu yüzden yapmanız gereken kopyalayıp yapıştırmak! Bir diğer önerimiz ise bu projeyi birkaç arkadaşınız ile birlikte yaparak iş dağıtımı yapabilirsiniz! Herkes kendi bildiği tarifleri yazarsa işiniz daha da kolaylaşır!

2. Tarifleri kesip not kartlarına yapıştıracağınız için, Word Programınızdaki tariflerin 15 cm’den daha kısa olduğundan emin olun. Tarifleri yazarken istediğiniz metin fontunu kullanabilirsiniz! Metni ilk önce vurgulayın ve sağ tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkan font aracının içinden istediğiniz türü seçin! İşte bu kadar basit!

3. Baskıya hazır olduğunuzda tariflerin 10 cm’den daha kısa olduğundan emin olun veya yeterince uzun değilse birkaç boşluk eklediğinizden emin olun! Daha sonra tarifleri dizin kartının önüne ve arkasına yapıştırın!
4. Tarifleri farklı türlerde yazacağınız için karışıklık olmaması adına her bir türü farklı renklerde bastırabilirsiniz! Böyle yaparak tariflerinizi bulmada daha kolaylık sağlamış olursunuz!

5. Tarif kartlarını kesmek için tarifleri ve tutkalları kesin.

6. Aşınmayı ve yıpranmayı önlemek için mümkünse laminat ile kaplayın! Böylece tarif kartlarınız daha uzun ömürlü olacak ve kullanımı daha kolay olacaktır!

7. Tarif kartlarının köşelerine delik delici ile delik delin ve halkayı tüm kartların içinden geçirin!

Ve bitti! Kendin yap tarif kartlarını güle güle kullanın!
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz