Yapım aşamalarını sizlere adım adım anlattığımız bu yazımız sonucunda kollarınızı hemen sıvayabilir ve hediyenin yapım aşamasına geçebilirsiniz.

fotoğraflı saksı nasıl yapılır
Yılbaşına Özel Anneler İçin Fotoğraflı Saksı Yapımı. Anneleriniz için hala yılbaşına özel bir hediye bulamadınız mı? Hem uygun fiyatlı hem de manevi değeri yüksek bir hediye arıyorsanız, bu hediyeyi kendi elleriniz ile yapabilirsiniz. Birbirinden güzel olarak kendi hayal gücünüz ile tasarlayabileceğiniz el yapımı hediye fikirleri içerisinde yer alan fotoğraflı saksı yapımı ile annelerinizi mutlu edebilirsiniz. Her yıl aynı hediye modellerini satın alıp hediye etmekten sıkılanların tercihi olan el yapımı hediyeler günümüzde daha popüler bir hal almaya başladı. Eğer sizlerde annelerinize kendi el emeğiniz ile bir hediye yapmak istiyorsanız, yapımı oldukça kolay olan bu hediyeyi deneyebilirsiniz. Yapım aşamalarını sizlere adım adım anlattığımız bu yazımız sonucunda kollarınızı hemen sıvayabilir ve hediyenin yapım aşamasına geçebilirsiniz. Hediye için gerekli olan malzemelerin hepsini ev ve bahçe ürünleri satan mağaza ya da dükkanlardan bulabilirsiniz.


Gerekli Olan Malzemeler:


• Çeşitli boyutlarda 2-3 adet saksı
• Renkli fotoğraf baskıları
• Yapıştırıcı veya tutkal
• Farklı renklerde su bazlı plastik boya
• Boyama işlemi için fırça


1. Adım: Saksıları Boyama

fotoğraflı saksı nasıl yapılır
Anneler Günü için de yapabileceğiniz hediyeler içerisinde bulunan el yapımı saksı hediyesi ile annelerinizi fazlasıyla mutlu edebilirsiniz. Bu hediyenin yapım aşaması oldukça basittir. Boyama işlemi yapmadan önce kullanacağınız alanı korumak amaçlı masanızın üzerine bir örtü sermenizde fayda olacaktır. Saksı boyamaları yaparken su bazlı plastik boyalar kullanılmaktadır. Tercih edeceğiniz renk fark etmeksizin saksılarınızı geniş bir fırça ile boyamanız sizler açısından faydalı olacaktır. Saksı boyarken boyama işleminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, fırça darbelerinizin yukarıdan aşağıya doğru olması gerektiğidir. Sürekli olarak yukarıdan aşağıya doğru boyama yapmalı ve aşağıdan yukarıya doğru bir fırça darbesi uygulamamalısınız. Pürüzsüz ve güzel bir görünüme sahip olan saksı için yapmanız gereken boyama işlemi bu olacaktır. Annelerinizin en sevdiği renklerdeki su bazlı plastik boyaları tercih edebilirsiniz. Yılbaşı renkleri olarak bilinen kırmızı ve beyaz renklerini, bu hediye fikrinde kullanabilirsiniz.

2. Adım: Fotoğrafları Saksı Üzerine Yapıştırma

fotoğraflı saksı nasıl yapılır
Boyama işleminiz tamamlandıktan sonra dilerseniz tam anlamıyla boyanın kuruması için saksılarınızı bir gece dinlendirebilirsiniz. Yılbaşına özel hediye fikirleri içerisindeki bu hediye modelini yaparken boyanız kurumadan diğer adımlara geçmemelisiniz. Boyanız kuruduktan sonra fotoğraflarınızı yapıştırma adımına geçebilirsiniz. Fotoğraflarınızı dilerseniz renkli olarak ve dilerseniz de polaroid olarak çıkarttırabilirsiniz. Bu tamamen sizlerin hayal gücüne kalmış bir durum olacaktır. Fotoğraflarınızı çıkarttıktan sonra saksılarınızda yapıştıracağınız alana boyut açısından uyumlu olup olmadığına bakmalısınız. Eğer çıkartmış olduğunuz fotoğraf saksınıza göre büyük kalırsa bir makas yardımı ile fotoğrafınızı küçültebilirsiniz. Tüm bu işlemlerden sonra yapıştırıcı veya tutkal yardımı ile fotoğraflarınızı saksılarınızın üzerine yapıştırabilirsiniz. Tutkal kullanırsanız fotoğrafınızı yapıştırdıktan sonra mutlaka baskı uygulamayı unutmayın. Baskı uygulamazsanız fotoğrafınız tam anlamıyla yapışmayabilir. 

3. Adım: Saksıların İçerisini Doldurma

fotoğraflı saksı nasıl yapılır
Eğer boş bir saksı alırsanız içerisini doldurmanız gerekecektir. Bu saksıların içerisini dilerseniz annelerinizin en sevdiği çiçekler ile doldurabilir veya çeşitli aksesuarlar kullanabilirsiniz. Çiçek ile doldurmak istiyorsanız, toprak ve gübre alarak annelerinizin sevdiği çiçekleri saksınıza dikebilirsiniz. Bu işler ile uğraşmak istemeyenler hazır olarak çiçek ekilmiş saksıları tercih edebilir. Eğer hazır olarak alacaksanız, boyama işlemine geçmeden önce saksınızın içerisindeki toprağı başka bir kaba boşaltmayı unutmayın! 
fotoğraflı saksı nasıl yapılır
Saksılarınızın içini ve dışını süslemek tamamen sizlerin hayal gücüne kalmıştır. Bir yüzünde anneniz ile harika bir fotoğrafınızın yer alacağı gibi saksınızın diğer yüzünde kendi el yazınız ile yazmış olduğunuz bir notta yer alabilir. Kolay gelsin.
fotoğraflı saksı nasıl yapılır
Paylaş :

hediyegurmesi

Yorum Yazmak İster misin?:

0 İlk Yorumu Sen Yaz